Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign üst baskı

faiksener1986

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Problemim yada bilgi almak istediğim konu :indesign da üst baskı diye bir şey var bu olayı tam kavrayamadım. bu konuda detaylı bilgisi olan bir arkadaşımız açıklama yapabılırmı? 1: tercihler bolumunde siyahın görünümleri standart bir çalışma yaparken dergi vs ne olmalıdır?2: bir de siyah renk örneğini %100 olarak uzerıne yazdır seçeneği çentik olmalımı?3:window/çıktı/nitelikler/üstbaskı dolgusu/ burada yine bi seçenek var buradakı ne anlama gelir???? yardım için tşk ederim

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Problemim yada bilgi almak istediğim konu :indesign da üst baskı diye bir şey var bu olayı tam kavrayamadım. bu konuda detaylı bilgisi olan bir arkadaşımız açıklama yapabılırmı? 1: tercihler bolumunde siyahın görünümleri standart bir çalışma yaparken dergi vs ne olmalıdır?2: bir de siyah renk örneğini %100 olarak uzerıne yazdır seçeneği çentik olmalımı?3:window/çıktı/nitelikler/üstbaskı dolgusu/ burada yine bi seçenek var buradakı ne anlama gelir???? yardım için tşk ederim

Üst baskı derken sanırım mesleki jargonda overprint dediğimiz hadiseden bahsediyorsunuz (Türkçe cs galiba??). Overprint kısaca açıklamak gerekirse herhangi bir rengin (yazı, obje vs.) bir başka rengin üzerine altının oyulmadan bastırılması demektir örnek verecek olursak 100 yellow olan bir zeminin üzerine 100 magenta olan bir yazıyı overprint vererek basarsanız yazının rengi bayrak kırmızı olur aksi takdirde yazı magenta kalır. Overprintin siyahlarda kullanımı ise biraz daha farklı sayılabilir zaten bu yüzden tercih kısmına bir genelleme olması açısından siyahlara overprint verilsin/verilmesin seçeneği konmuştur. Burdaki genel maksat siyah yazıların herhangi bir zemine üstünebas komutu verilerek basılmasının o siyahın değerini çok fazla değiştirmeyeceğidir kısaca tercihler kısmında üstebas seçeneğinin işaretli kalması iyidir böyle bir şeyin istenmediği bir durumda zaten manuel olarak müdahale etme şansınız her zaman vardır.