Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

InDesign ve Quark

tosugo

🌱Yeni Üye🌱
Indesign CS3 ile Quark'i(6.5) ayni anda calistirdigimda Quark kendini kitliyor. Iki dokumanin da ayni anda acik olmasi gerekiyor malesef.. Ayrica Quark belgesini Indesign'a cektigimiz vakit font sorununu cozemiyoruz.. bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.. simdiden tesekkurler herkese iyi calismalar..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Muhtemelen Macintosh bilgisayar ile çalışıyorsun. Ve sistemin eminimki 10.5 veya 10.6 Leopard sürümleri. Indesign CS3 bu sistemlere adepte edilmiş güncel bir program, oysaki Quark 6,5 update ile 6,5 carbon tipi yazılmış bir program. Ve bu iki program arasında geçiş yaparken klavye değişimi gerekiyor. Sistemde bu yüzden çakılıyor Quark'ta iken. Tavsiyem Turkish Carbon betiği bilgisayarınıza yüklemeniz. Kısaca klavye betiğini yükleyip yeniden deneyin.

tosugo

🌱Yeni Üye🌱
aslinda sistemim 10.4. bundan 1 ay oncesine dek sorunsuz calisiyordum ama daha sonra usersdaki preferences dosyasini temizledim(hizlanmak adina) sonra olanlar oldu.. simdi her gecisde quark kitliyor kendini... ayrica zaten turkish carbon yuklu. yine de cok tesekkurler bilgi icin..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
cs3 6.5 sürümünü açmıyor mu? cs2 5 sürümüne kadar açabiliyordu quark dosyalarını...
yok eğer açmıyorsa adını hatırlamıyorum ama ID için quark açtırıcı yamalar var. onları araştırabilirsiniz, sistemi yeniden kurmak istemiyorum diyorsanız.

Çünkü 10.4 quark ve fh gibi carbon programları destekler normalde...

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆
internet üzerinde arama yaparsanız yamalara ulaşabilirsiniz