Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign'da sayfalarda metin akıtma... Yardım lütfen...

gulcetin

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar, İndesign programında yazdığım sayfadan diğer sayfaya metin akıtma yapmak istiyorum. Araştırdım ama bulamadım. Forumda da varsa bulamadım. Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Ben kitap dizgisine başladım. Bu yüzden bir sayfadan diğer sayfaya geçerken sıkıntı yaşıyorum. Sayfa düzenimde sorun oluşuyor. Bunun oluşmaması için lütfen metin akıtmayı nasıl yaparım yardımcı olur musunuz? İndesign CS3 kullanıyorum..

Teşekkürler...

Son düzenleme:

Benzer konular

gulcetin

🌱Yeni Üye🌱
Buldum arkadaşlar nasıl yapıldığını.

korkuu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kendıne teşekkur et ve bı dılım pasta al ödul olarak çilekli:)

nihanus

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar indesign e bir tif resmi getirdim benim istedigim freehandde yaptığım gibi,
"resimi" (açtığım alana gömmek) ve baskı aşamasındada ona taşırma vermek çünkü resim köşede kalıcak bunu nasıl yapabilirim acil yardım ederseniz sevinirim...

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
Arkadaslar indesign e bir tif resmi getirdim benim istedigim freehandde yaptığım gibi,
"resimi" (açtığım alana gömmek) ve baskı aşamasındada ona taşırma vermek çünkü resim köşede kalıcak bunu nasıl yapabilirim acil yardım ederseniz sevinirim...

zaten InDesign otomatik olarak bi alanın içine gömer onu. ama şöyle de yapabilirsin. gömeceğin alanı çiz. sonra resmi sürükle bırakla InDesigna at ama sürükledin ya bırakırken o çizdiğin alanın içine bırak. sanırım sormak istediğin buydu. değilse de sen sor ben tekrardan anlatırım:D

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️

68533570.jpg

Resimde kırmızı kare içindeki menüden resimleri istediğin şekilde resim alanına gömebilirsin..
Resmi tutup İndesign dökümanına atarsan eğer resim kadar alan açar..
Simetriyi, orantıyı bozmadan küçültmek büyültmek için köşelerden CTRL + Shift ile birlikte tutmalısın.

Taşmadan kastınız item ise
Window < Text Wrap menüsünden değer vererek itme verebilirsiniz.
Menü Text Wrap yani text alanları için gibi görünsede resim alanları içinde geçerlidir..

ozlem aslan

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım metin akıtma file place açmış olduğun sutunlara ekliyor zaten basit.....