Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İnDesing: İlk sayfa tek, diğer sayfaların çok sütunlu olması

izmox

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar...

1. Araştırdım ama bulamadım, İndesing CS4 'e yeni başladım. Yeni döküman açarken sayfa(ları)mızın kaç sütunlu olacağını belirliyoruz. Diyelim ki 2 sütunlu(bölmeli) olmasını istedik. Daha sonra ayar değiştirmek zorunda kaldık ve ilk sayfamızın tek sütunlu(bölmeli) diğer sayfa(ları)mızın 2 veya +(3, 4....) sütunlu(bölmeli) olmasını istedik. Bunu ayarlamamızın bir yöntemi var mı?

2. Yani şunu söylemek istiyorum bu programda kapak kısmı yapılmıyor mu? Kapak ayrı bir programda mı yapılıyor.(illa ki) Not: O zaman bu nedir? InDesign nedir, ne işe yarar?

satoş

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba

Sayfalara istediğiniz gibi sütun verebilirsiniz. Hangi sayfaya kaç sütun verecekseniz o sayfa(ları)yı seçin ve Layout menüsünden margins and colums seçeneğini seçin. Açılan pencereden sütun ayarlarını değiştirebilirsiniz. kolay gelsin..

izmox

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bir de bu sütunlama olayının faydalarını soracaktım? Örneğin bir metin kutusunu 3 veya istediğimiz kadar

izmox

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bir de bu sütunlara ayırma olayının faydalarını sorcaktım? Zaten metin kutusunu üçe dörde beşe .... bölüyoruz... Boş sayfada tasarım yapabiliyoruz bu şekilde sütunlara ayırmak bize neler kazandıracak?

SİLEBİLİR MİSİNİZ FLOOD YAPTIK!

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben bir de bu sütunlara ayırma olayının faydalarını sorcaktım? Zaten metin kutusunu üçe dörde beşe .... bölüyoruz... Boş sayfada tasarım yapabiliyoruz bu şekilde sütunlara ayırmak bize neler kazandıracak?

Bu sayfa mizanpajı ile ilgili bir konudur. Önceden bölüm, sütunlara ayrılmış bir sayfada daha kurallı ve güzel tasarımlar yapabilirsiniz. Ama sütun vermenin en önemli yararı dökümana bir yazı akıttığınız zaman, yazının sütunlar boyunca akmasıdır. Böylece tek tek, sayfa sayfa sütun yapıcam diye uğraşmassınız.

Onun dışında sayfalara guide ve sütunları master sayfada verin farklı masterlar hazırlayın. Böylece programı daha amacına uygun ve performanslı kullanmış olacaksınız.