Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

infiniti YF 8160 PLUS ACİL YARDIM

sampiyonemre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar öncelikle merhaba...Bunda dört ay önce tüm kafalarım boya pompalarken ip gibi akarken KIRMIZI kafa biranda damla damla akmaya başladı ve her baskıda kafa kesti...teknik servisi çağırdım ve kırmızı kafayı sarı kafaya,sarı kafayıda kırmızı kafaya taktı...Sorunum kısmen düzeldi...düne kadar bu şekilde makinayı kullanırken,şimdi tekrardan kırmızı kafa (Eski sarı kafa) Damlacıklı bir şekilde akıyor ve kafa kesiyor...ne yaptıysam olmadı...kafa voltajlarına baktım..hortumlarına baktım...kafa adaptörlerine baktım sorunu çözemedim...işin ilginç yanı şu ki SARI kafada (eski kırmızı kafa) şimdi boya pompaladığımda ip gibi bazen akıyor......Kafa testi aldığımda kafalar gayet iyi gözüküyor....sorun boyalardan desem uzun zamandır bu boyaları kullanıyorum ki bana göre boyalardan değil...
Bir fikri olan varmı acaba...Kafayı yemek üzereyim..işlerim birikti bunun nedemek olduğunu anlarsınız :sadsmile:

Benzer konular

Sign Teknik

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Büyük ihtimalle sorun boyadan kaynaklanıyor veya oda ısısı düşük. Boya kutularının olduğu kısma ufak bir sıcak hava veren ısıtıcı bağlamanız çok faydalı olacaktır.
Yalnız şuna dikkat ediniz, boya ısısı 30 dereceden daha yüksek olmasın, aksi takdirde içindeki solvent uçacak ve akışkanlığı azalacaktır.

sampiyonemre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım fikirlelirini paylaştığınm için teşekkür ederim....yalnız eklemeyi unuttuğum birşey var...makina baskı yaparken sol tarafa gittiğinde check bara kırmızı boya atmıyor kafa yuva tarafına gelirken check bar atıyor...bazen sol tarafa gittiğinde küçük şekilde boya atıyor...baskıya baktığımda hiç bir problem göz<ükmüyor...servisi aradım ve anormal olduğunu ilk defa böyle birşeyi duyduğunu söledi...tek taraflı baskı seceneğini işaretlemiş olabilirsiniz dedi...ama işaretlemedim...çift taraflı baskı modunda makinam...

seyyyyah

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.generalteknik.net
fikri olan var :d sorunun yüzde yüz kırmızı boya. kırmızı boyayı değiştirirsen problemin kalmıcak.yok değiştirmek istemiyosan sana çözüm yolu sunayım.
1-)arkada kafayla hareket eden küçük boya tankına ( kırmızının sadece) yarım çay bardağı solvent dök.bunu yapınca boyayı incelticen ve küçük tankdaki boya bitene kadar sorunsuz basarsın.
2-)kırmızı kafayı herhangi bi kafayla yerdeğiştir ozamanda kesmez ama belli bi süre sonra kesicek.

not:kırmızı boyan katılaşmış o yüzden kafada tortuya neden oluyo ve bi müddet sonra kesmelere yol açıyo.boyayı değiştir kurtul.hadi k.g

k_adir

🌱Yeni Üye🌱
bence hava problemi var aynısı benım basımada gelmıstı

sampiyonemre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
seyyah vermiş olduğun bilgiler gerçekten işime yarayacak gibi gözüküyor...hemen deniyeceğim...bugün tekrar servisi aradığımda bana filtreleri kontrol et demişti...baktım ama bir sorun göremedim...kırmızı boyaya gelince daha öncedende böyle yapmıştı ve servis sarı kafayla yer değiştirmişti..yani şuanki problem çıkaran kafa yer değiştirdiğimiz sarı kafa oluyor...peki önceden değiştirdiğimiz kırmızı kafayı sarı boyaya taktıktan sonra neden hala damla damla akıyorda siyah ve mavi gibi ip gibi akmıyor...ama sarıda şu var (yani eski kırmızı kafa) damla damla akmasına rahmen kafa kesmiyor..Senin dediğin sistem gibi yaptıktan sonra kafa kesmeyipte hala damla damla kırmızı akarsa sence bu normalmidir....??

sampiyonemre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu arada boyayı infiniti kullanıyorum...

bülent35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
senin sorununa yakın sorun bende de var şuan 8 kafa makinamın sarı kafaların birisi baskıda kesiyor yani hiç atmıyor bu şekilde baskı yaparken aslında sıkıntı olmuyordu sarı kafanın ikinci atmayan kafa arada bir kafa boyu atınca baskı bozulmuş oluyor tabi ben bu sorunla baya uğraştım en son arıza sarı boya motorundan olduğunu sanıyorum parçayı bekliyorum inş. düzelir senin sorunda bence boya motorunda

seyyyyah

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.generalteknik.net
s.a arkadaşlar boya motorunun görevi ana tankda ki boyayı alıp küçük tanklara taşımaktır filtrenin görevi ise bu taşınan boyayı filtrelemektir.Boya motoru ve filtre hiçbir zaman kafa kesmesine yol açmaz.yani BULENT35 boşuna motor siparişi vermişssin.

burdan bazı şeyleri yazarak anlatamıyorum.telimi vericem ama yasak özel mesaj atıcam oda paralı yani site yönetiminin uygulaması iğrenç.insanlar birbirlerine nasıl yardımcı olucak anlamıyorum.nese ben bi numaramı yazayım ararsanız yardımcı olurum. sıfır beşyüz altı yediyüzdoksan üç yetmişyedi seksen dokuz.

bülent35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
seyyah açıklaman için tşkürler dostum siparişi iptal ettirdim boya motorlarının yerlerini değiştirerek denemiş olduk ve olmadı tabi şuan benimde arızam devam ediyor sorun anakarta olduğunu söylüyorlar ben kendimde öyle düşünüyorum tamiri olursa yaptırmaya çalışcam artk olursa

teknik servis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu sorununuz icin size yardımcı olabılırım ..İNFİNİTİ TEKNİK SERVİS
531 401 06 65