Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kaplan Manipülasyonu

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu çalışmayı yapmadan önce manipüle edeceğiniz hayvanın vücut desenlerinin dikeyde çizgili olması lazım...Yatayda çizgili desenleri olan hayvanlarda sonuç iyi olmuyor...Ben bunu deneyerek tecrübe etmiştim ve hiçte hoş bir durum değildi :)

Bir adet kaplan İmajı üzerinden devam ediyoruz...

1- Tools penceresindeki pen simgesine tıklayarak kaplan imajının etrafını dekupe edin.

62754537ra3.png

2- Dekupe için çizim işlemi bittikten sonra ctrl+enter kısayolunu uygulayarak çizim işlemini bitirin.

22297301vd6.png

3- Ctrl+J kısayolu ile dekupe ettiğimiz kaplanı yeni bir layer'a kopyalayın.

90182780do7.png

04- Bu işlem bittikten sonra backround isimli layer seçili iken yukarıda etrafını kırmızı çerçeve ile belirttiğim simgeye tıklayarak yeni bir layer oluşturun.

68772301ri9.png

05- Yukarıda işlem sırasına göre numaralandırdığım işlemleri sırasına göre uygulayın. (1) yeni bir layer oluşturun (2) beyaz renk üstte iken; (3) toolsdaki fill simgesine tıklayın (4) kaplan imajının dışındaki herhengi bir yere tıklayarak, arka fonu beyaza boyayın.

55171262fz9.png

06- Boyama işlemi bittikten sonra layer menüsündeki layer 1 'i seçin.

71728913um8.png

07- Şimdi işlemin en zor kısmını yapın, kaplanı dilimler halinde çizin :) Kolay gelsin..

41416114kp7.png

08- Şimdi ise işlemin en basiti olan ctrl+enter'a basın :)

21487886pt7.png

09- Bir basit işlem daha ctrl+j bu işlem çizilen dilimleri yeni bir layer'a kopyalar.

48695707ql5.png

10- Layer 1'in gözünü kapayın.

10br0.png

11- Şimdi sıra kaplanın diğer görünmeyen kısmını çizmeye geldi. burada biraz tahmin gücünüze ihtiyacınız var. merak etmeyin çok zorlanmayacaksınız. Layer 3'ün altındayeni bir layer oluşturun, yukarıdaki örneğe bakarak tools menusundeki pen aracını seçerek çizmeye başlayın.

11ao4.png

12- Bu işlem bittikten sonra tool menusundeki brush'a tıklayın. ardında F5'e basın. yukarıdaki örnekte gösterdiğim gibi yuvarlak fırçayı seçin, yukarıda büyük kare içerisine aldığım ve yönünü ok işaretleriyle gösterdiğim gibi, yukarıdan ve aşağıdan merkeze doğru fırçayı inceltin.

12ce8.png

13-Tools penceresinin altındaki siyah renk üstte iken; pen simgesine tıklayın, ve mousunuzun sağ tuşuna basarak, stroke path'i tıklayın.

13hs2.png

14- İşlem bittiğinde yukarıdaki örneği göreceksiniz. şimdi ctrl+enter'a basıp ardından ctrl+D' kısayolunu uygulayın.

14fm4.png

15- Yaptığınız bu işlemi her dilimin karşısına, yukarıda gösterilen şekilde çoğaltın. ctrl+T ile boylarını ve döndürme işlemlerini uygulayın.

15wb5.png

16- Çoğaltma işlemini kaplanın diğer yerlerinede yaptıktan sonra yukarıdaki örnekte gördüğünüz gibi, edit/transform/warp uygulamasıyla, kaplanın diğer yüzünü genişletin.

16sx9.png

Son düzenleme:

Benzer konular

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
17- Entere basın.

18- Layer penceresindeki kaplan imajını seçin. son yapmış olduğunuz işlemin layer penceresine(layer 4) ctrl+click yapın ve ctrl+J tuşuna basın.

18gl1.png

19- Dokusuyla oluşturduğunuz layerı enüstteki layerın altına taşıyın.

19zq3.png

20- Son oluşturduğunuz layer seçili iken ctrl+L tuşuna basarak açın ve contrast vererek biraz koyulaştırın.

20na9.png

21- Kaplanı dekupe ederken almış olduğumuz yeşillik renginin alanını kısa yolu (L) olan lasso aracı ile seçin.

21xv9.png

22- Ctrl+U tuşuna basarak rengini grayscale yapın.

22qq4.png

23- Ctrl+B tuşuna basarak color balance penceresini açarak. kaplan dokusundaki rengi uygulayarak okeyleyin, ardından ctrl+D tuşuna basarak marque çizgilerini yok edin.

23fc9.png

24- Kaplan imajının layerı seçili iken path ile kaplanın kafasını dekupe edin.

24dq4.png

25-Dekupe işlemi bittikten sonra ctrl+J tuşuna basarak dekupe edilen alanı yeni layer'a taşıyın.

25ef0.png

26- Kaplanın kafasını ait olduğu yere koyun. :)

26ya6.png

27- Ön plandaki kaplan dilimine kalınlık vermek için bulunduğu layer'ın üzerine çift tıklayın.açılan layer style penceresinde yukarıdaki örnekte görülen ayarları uygulayın ve okeyleyin.

28- Beyaz zemin haricindeki tüm layerları seçerek ctrl+E tuşuna basarak layerları birleştirin. En son işlem olarak çalışmaya layer style menüsünden drop shadow ile gölge efekti uygulayabilirsiniz.

İşte Sonuç....

27po7.png

Kendi denemem

21000578cc0.jpg

En başta bahsettiğim yatay çizgili bir hayvanla denediğim manipüle...Şekilde de görüldüğü üzere çokta estetik bir sonuç vermiyor :)

İyi çalışmalar Diliyorum...

Çalışma alıntı olup tarafımca düzenlenmiştir...​

Son düzenleme:

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
güzel paylaşım teşekkürler inancım...

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim arkadaşlar... :)

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Emeğine sağlık inan' cım, güzel bir paylaşım.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim Blueden'cim:)

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
inan çok güzel olmuş eline sağlık...

supazoom

🌱Yeni Üye🌱
kaplanı dilim dilim ayırırken ne uyguluyoruz acaba burada.

heakmeat

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.photoshopmagazin.com
Arkadaşlar bu çalışma tamamen şahsıma aittir, izin alınmadan bu paylaşım sergilenmesi hiç doğru bir davranış değildir.. En azından nerden alındığı belirtilmesi uygun olurdu.. Arkadaşlarda yosa yapmış gibi eline emeğine sağlık dileklerini gönderiyorlar.. Önemli olan kişilerin aldığı eğitimdir fakat, çalıntıya hayır diyor ve yosa denen kişiyi ayıplıyorum..
bu çalışmayı www.photoshopmagazin sitesinde yayınladım ve izin isteyen herkese gönderdim.. sizde aynı şeyi yapabilirdiniz..

heakmeat - Paylaşım - Kaplan Yarışması Manipule Çalışması | photoshop Ders | Photoshop Magazin

Ceydam

🌱Yeni Üye🌱
...

Arkadaşlar bu çalışma tamamen şahsıma aittir, izin alınmadan bu paylaşım sergilenmesi hiç doğru bir davranış değildir.. En azından nerden alındığı belirtilmesi uygun olurdu.. Arkadaşlarda yosa yapmış gibi eline emeğine sağlık dileklerini gönderiyorlar.. Önemli olan kişilerin aldığı eğitimdir fakat, çalıntıya hayır diyor ve yosa denen kişiyi ayıplıyorum..
bu çalışmayı www.photoshopmagazin sitesinde yayınladım ve izin isteyen herkese gönderdim.. sizde aynı şeyi yapabilirdiniz..

heakmeat - Paylaşım - Kaplan Yarışması Manipule Çalışması | photoshop Ders | Photoshop Magazin

Bence gereksiz bir ayiplamaydi. Arkadasimiz zaten ''alinti'' diye belirtmis..

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑

"Çalışma alıntıdır ve tarafımca düzenlenmiştir" diye bir ibare var gördünüz mü!...
Çalışmanızı çalmadık, yakmadık, ayıplamadık...Başka insanlarada faydası olsun diye, yaratıcı bir ders diye PAYLAŞTIK!!!

Tabi niyet farklı olunca (AYIP!)LARSINIZ...ÇAlıntıya hayır diyor ve beni ayıplıyorsunuz öylemi :)
Beni tanımıyorsunuz, sizin çalışmanızla (ki çalışmanızı beğeniyorum) hava atacak biri değilim, benim çalışmalarıma bir göz atın isterseniz;)
Tamam kıskanmayın, arkadaşların hepsi sizi tebrik etsin, Baştada ben edeyim? nolacak, başınız göğemi erecek...Siz çalışmanızı başka başka yerlerde de paylaşıyorsunuz, neden? insanlara faydası olsun diye değil mi? "Ben yaptım , ben vurdum,kaplanı ben vurdum" diye birşey söylemedim, rant amacımın olmadığıda barizdir...Unutmadan...Çalışmanızı bahsi geçen siteden almadım :) başka başka forumlarda da ders olarak veriliyor! (Ne mutlu size ve ne yazık size farkında değilsiniz)

Dip not; Gün gelirde birimizin çalışması ders olarak birçok yerde öğretilirse ne büyük gurur duyarız değil mi? yoksa (AYIP!)larmıyız? Niyet farklıysa hem ayıplar hem kınarız!

ŞİMDİ KİM KİMİ AYIPLASIN? Ben yinede ellerinize sağlık diyorum.Anlayana çoook bile!

Son düzenleme:

heakmeat

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.photoshopmagazin.com
"Çalışma alıntıdır ve tarafımca düzenlenmiştir" diye bir ibare var gördünüz mü!...
Çalışmanızı çalmadık, yakmadık, ayıplamadık...Başka insanlarada faydası olsun diye, yaratıcı bir ders diye PAYLAŞTIK!!!

Tabi niyet farklı olunca (AYIP!)LARSINIZ...ÇAlıntıya hayır diyor ve beni ayıplıyorsunuz öylemi :)
Beni tanımıyorsunuz, sizin çalışmanızla (ki çalışmanızı beğeniyorum) hava atacak biri değilim, benim çalışmalarıma bir göz atın isterseniz;)
Tamam kıskanmayın, arkadaşların hepsi sizi tebrik etsin, Baştada ben edeyim? nolacak, başınız göğemi erecek...Siz çalışmanızı başka başka yerlerde de paylaşıyorsunuz, neden? insanlara faydası olsun diye değil mi? "Ben yaptım , ben vurdum,kaplanı ben vurdum" diye birşey söylemedim, rant amacımın olmadığıda barizdir...Unutmadan...Çalışmanızı bahsi geçen siteden almadım :) başka başka forumlarda da ders olarak veriliyor! (Ne mutlu size ve ne yazık size farkında değilsiniz)

Dip not; Gün gelirde birimizin çalışması ders olarak birçok yerde öğretilirse ne büyük gurur duyarız değil mi? yoksa (AYIP!)larmıyız? Niyet farklıysa hem ayıplar hem kınarız!

ŞİMDİ KİM KİMİ AYIPLASIN? Ben yinede ellerinize sağlık diyorum.Anlayana çoook bile!

Arkadaşım bu tutorilallerin hepsi paylaşım ve eğitim amaçlı yapılan çalışmalar zaten, amacım asla ve asla övgü almak göklere çıkarılmak değil.. bunun peşinde hiçbir zaman olmadım olanlarada hoş göze bakmam zaten.. Eserlerine hayranlıkla baktığım bir çok sanatçı var şahsım onların yanında sadece bir hiç.. bunun farkındayım.. Fakat savunduğum tek şey varki, paylaşılmayan bilgi öğretilmeyen bir yeteneğin hiçbir kimseye faydası olmadığı gibi benim gözümdede hiç bir değeri yoktur. Mütevazi ve alçak gönüllü bir kişiliğim olduğunu burada yazmam doğru olmaz ama inanın bir çok sitede butür paylaşımları sergileyerek kendileri yaptığını iddia eden kişileri deşifre etmekte beni rahatsız ediyor..Açıkçası saatleri bilgisayarın başında harcayan ve yeni yetişmekte olan insanlara yardımcı olmak isteyen eser sahiplerinin butür olumssuzluklarla karşılaşması bundan sonra yapacakları paylaşımları etkilediği için buda açıkçası beni üzüyor.. Ayrıca alıntı yazısınında farkına varmadım bu kesinlikle benim hatam bu yüzden verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum..Adımın yazması önemli olmadığı gibi Alıntıdır yazması zaten yeterliydi, ve sizde doğru olanı zaten yapmışsınız..:wink: Tekrar özür diliyorum..
Hatamın telafisi için diğer paylaşımlarada göz atabilir, istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.. Sevgiler..:wink:

" Paylaşımlar - Anasayfa | Photoshop Magazin "

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım bu tutorilallerin hepsi paylaşım ve eğitim amaçlı yapılan çalışmalar zaten, amacım asla ve asla övgü almak göklere çıkarılmak değil.. bunun peşinde hiçbir zaman olmadım olanlarada hoş göze bakmam zaten.. Eserlerine hayranlıkla baktığım bir çok sanatçı var şahsım onların yanında sadece bir hiç.. bunun farkındayım.. Fakat savunduğum tek şey varki, paylaşılmayan bilgi öğretilmeyen bir yeteneğin hiçbir kimseye faydası olmadığı gibi benim gözümdede hiç bir değeri yoktur. Mütevazi ve alçak gönüllü bir kişiliğim olduğunu burada yazmam doğru olmaz ama inanın bir çok sitede butür paylaşımları sergileyerek kendileri yaptığını iddia eden kişileri deşifre etmekte beni rahatsız ediyor..Açıkçası saatleri bilgisayarın başında harcayan ve yeni yetişmekte olan insanlara yardımcı olmak isteyen eser sahiplerinin butür olumssuzluklarla karşılaşması bundan sonra yapacakları paylaşımları etkilediği için buda açıkçası beni üzüyor.. Ayrıca alıntı yazısınında farkına varmadım bu kesinlikle benim hatam bu yüzden verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum..Adımın yazması önemli olmadığı gibi Alıntıdır yazması zaten yeterliydi, ve sizde doğru olanı zaten yapmışsınız..:wink: Tekrar özür diliyorum..
Hatamın telafisi için diğer paylaşımlarada göz atabilir, istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.. Sevgiler..:wink:

" Paylaşımlar - Anasayfa | Photoshop Magazin "

Alçak gönüllü ve mütevazi bir kişiliğinizin olduğunu belirtmenize zaten gerek yok.
Son yazdığınız özür içerikli mesajı okuduğumda bunu gayet net anlıyorum...Daha öncesinde benimde çalınan ve ben yaptım diye belirtilen çalışmalarım oldu, bu bağlamda size katılıyorum...Rahatsızlık konusunda rica ederim. Netice önemlidir benim nazarımda.Birbirimizi anladıysak sorun yoktur.

matri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tebrikleerrrr, super calismalar.

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
Dersi Yapanında Sergileyeninde...
Ellerine Sağlık | İşe nerde yarar bılmıyorum ama ilginç çalışma:)

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
gerçekten kapsamlı değişik ve güzel bir paylaşım yapmışsınız..çalışmada emeği geçen ve bu emeği bize sunana teşekkürler..ayrıca ctrl+j olayını da bilmiodum:pçok ii oldu bunu öğrendiğim..