Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog boyutu çok büyük oldu

emtiisi

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ben illustrator de 72 sayfalık bir katalog yaptım fakat söyle bi sorunum var dosya boyutu cok büyük oldu tek bir sayfanın boyutu 50-60 mb lerde geziyor haliyle toplam boyut gigabaytı aştı. sayfa içersinde genelde 2 yada 3 resim kulladım tiff olarak sanırım onlar bu kadar şişirdi tiflerden bir tanesi 30mb diğer leri 15-20 arasında bu konuda yapabileceğim bir şey var mı

yardımcı olursanız çok sevinirim ...

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle bundan sonra indesign kullanmanı tavsiye ederim. (Zamanında illustrator ile sayfalı iş yapmaya çalışarak çok defa zamanını heba etmiş birisi olarak.)

Şu an için yapabileceğin en mantıklı şey ise dosyaları parça parça bölerek sayfa numaraları adıyla illustrator olarak kaydetmek. Değişikliklerin varsa bu dosyalar üzerinden yap. Baskıya göndermeden önce de hepsini ayrı ayrı pdf yapıp adobe acrobat ile birleştirisin.. Bence bu şekilde çözebilirsin...

emtiisi

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle bundan sonra indesign kullanmanı tavsiye ederim. (Zamanında illustrator ile sayfalı iş yapmaya çalışarak çok defa zamanını heba etmiş birisi olarak.)

Şu an için yapabileceğin en mantıklı şey ise dosyaları parça parça bölerek sayfa numaraları adıyla illustrator olarak kaydetmek. Değişikliklerin varsa bu dosyalar üzerinden yap. Baskıya göndermeden önce de hepsini ayrı ayrı pdf yapıp adobe acrobat ile birleştirisin.. Bence bu şekilde çözebilirsin...

zaten çalışmamı başta sayfa sayfa olarak yaptım baskıyada yolladım bir sorun yok ama pdflerin toplam boyutu 3 gb aştı indesignda yapsaydım boyut çok fark edermiydi birde resimleri tiff dışında bir formatta kullanabilirmiyiz boyuntun bu kadar büyük olması resimler yüzünden