Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

katalog çalışması

amonvala

🌱Yeni Üye🌱
3d alanında deneyimim var ama şu ana kadar hiç katalog hazırlamadım.

bu tarz sorular var forumda ama site yöneticilerinin de affına sığınarak bana özel cevaplar yazabileceğinizi düşünerek yazıyorum.

makine parçası üreten bir firma için katalog hazırlamam gerekiyor. elimde örnek kataloglar var. katalog yaklaşık 130 sayfa olmalı.

1. ekonomik basım maliyetine karşılık kaliteli görünümü (görsel anlamda iyi bir çalışma) nasıl sağlıyabilirim.

2. bu iş için yaygın olarak indesing kullanıldığını duydum. sizce gece gündüz çalışmayı göze alan biri bu programı ne kadar zamanda öğrenir. (benzer olmamasına rağmen birçok 3d programı kullanıyorum ve bu işe aşınayım)

3.en büyük sorunun renk olduğunu ve matbaa konusunda problem yaşabileceğimi anladım bu sitede okuduklarımdan. bu sorunu aşmak için ne önerirsiniz.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
offff! valla çok zor istediklerin:) aslında 3D zor bir program ve onu öğrendikten sonra her programı kolaylıkla öğrenebileceğini düşünüyorum..evet, bu iş için indesign kullanılıyor ama freehandde de yapabilirsin..ayrıca kolay bir program. Mümkün olduğunca yüksek çözünürlüklü fotolar kullanmalısın. Düşük çözünürlüklü fotoğrafları da küçük olarak sayfanda kullanabilirsin. örneğin; 150x200 ebatlarında bir fotoğrafı kapakta büyük bir şekilde kullanamazsın. resmi programlarda büyültebilirsin ama flulaşacaktır. deneme yanılmayla görebilirsin. CMYK renkleri kullanacaksın. Matbaayla sık sık görüşmen gerekecek zaten. Seçtiğin renkleri onlara danışırsın hatta prova alırsın.:) Şimdi sana yabancı gelen terimleri bu katalog işine girişince öğreneceksin zaten:)

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
öncelikle seninde duyduğun gibi indesing başarılı bir program onu kullanmalısın. ikinci olarak resimleri 300dpi kullanacaksın. resimleri fazla büyütmemeye özen göster en fazla %25 30 gibi büyültmeler yapıyorum ben ama tercih sana kalmış bu konuda benimkisi sadece tavsiye. sayfaları taşmalı yapmayı unutma. açarken bleed kısmına 3mm olarak ayarla. 130 sayfa olmaz. forma mantığıyla gitmelisin. bir forma 16 sayfadır ve 16nın katları şeklinde yapmalısın kataloğunu. artı kapaklar tabii. indesingda çalışırken kapaklardan değil iç sayfalardan başlşa yapmaya. 1-2-3 diye git. bunlarıda yaparken yine forma forma ayrı dosyada çalışırsan kullanırken program ağırlaşmaz. yani 1-16 bi dosya, sonra yeni indesign açarsın 2-32 gibi. ardından matbayaa sorup kapak sırt kalınlığını öğrenmen lazım bunu da kapağı hazırlarken işine lazım olacak ama bu en son aşama. yardım gerekirse pmden mesaj at her zman yardıma hazırım.