Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kendimi geliştirmek istiyorum ne yapmam gerekli..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nez

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum.amacım bu işi iyi bilen bana yardımcı olabilecek kişilerden bilgi almak.Grafikerlik kursu aldım,fakat çok yetersiz oldu.1 ay kadar bi reklam ajansında çalıştım.şuanda da kendimi geliştirebileceğim bir yer arıyorum.bi nevi stajerlik yani.fakat ne tarz bi yere girmem bana daha faydalı olur bilmiyorum.matbaa mı yoksa reklam ajanslarımı benim için daha iyidir? freehand fotoshop programlarını kullanıyorum. ama takıldığım yerler oluyor. bu konuda her türlü yorumlarınızı bekliyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

samak

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
öncelikle bu siteye takılmanı öneriyorum. senin görselin yani gözlemin iyiyse reklam ajansında çalışmanı öneririm aksine matbaa daha iyi olur.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Profesyonel bir ekip le bu camiaa nın içinde bulunmanız gerekiyor. Reklam ajansında çalışmanız demek matbaa tarzında işlerinde grafik ve tasarım olarak içinde olmanız demektir zaten. Matbaa tarzında bir şirket ile çalışırsanız baskı tekniklerinede merakınız varsa orada onu öğrenebilirsiniz. Grafik ve tasarım hemen öyle damdan düşer gibi olmuyor. Yani ilk önce deneyimler edinmelisiniz iyi bir gözlemci olmalısınız. Çalışacağınız görseller hakkında bilginiz olması şart. Genel kültür çok önemlidir. Beklemeniz lazım zaman lazım ufkunuzun açılması lazım. Çalışmalarınızı bizimle paylaşırsanız sizi yönlendirir bir adım daha ileride olmanızı sağlıyabiliriz...

Saygılarımla...

habibe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım ilk öncelikle hoşgeldin aramıza diorum. bende senin gibiydim okulda gördüğüm staj yeterli deildi bi kurs eğitimi almadım ama kendimi geliştirmek için büyük çaba sarfettim biraz bilgi sahibiydim sonrada matbaaya girdim halende çalışmaktayım 1 senemi doldurdum ve şuanda iyi bi bilgim var bence matbaa sektörü derim baskı tekniklerini herşeyini detaylı bi şekilde öğrenme fırsatı buluorsun ve herhangi bir tasarım yaptığında bunun basımda nasıl baskıya verme gibi bi bilgin olur herşeyi detayına kadar düşüneceksin ;) corelDraw'ıda bilmende fayda var. Matbaa geneli CorelDraw çok kullanır.. 3 program bilmenin sana eksisi olmaz artısı olur ;) kolay gelsin diorum başarılar ..

superbiolay

🌱Yeni Üye🌱
kurs olsa

bende kendimi geliştirmek istiyorum. şimdi fırsat buldukça grafikerlik ve tasarım ile ilgili sayfalara girip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. freehand ve photoshop programlarını kullanıyorum. benim amacım bu iki programı da su gibi bilmek ve daha sonra da coreldraw ı öğrenmek istiyorum. ücretsiz kurs arıyorum

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
bende matbaa sektörüyle başla derim.. Ama azimli olman lazım öğrenme isteği ile dolup taşmalısın:D

acesur

🌱Yeni Üye🌱
Evet gir bir matbaaya ama fazla çalışma çünkü dediğin gibi azimliysen bir süre sonra işvereninden daha çok şey bileceksin ve bu aşamadan sonra yapılacak en iyi iş bir ajansa girmeye çalışmak olacaktır. :)

cevizim

🌱Yeni Üye🌱
bende şu anda bir matbaada çalışıyorum herşey iyi gidiyor kursum yeni bitti zamanla daha çok şey öğreneip daha iyi işler çıkartmayı hayal ediyorum başlangıçta zor geliyor ama bir süre sonra kafanı çarptığın duvardan kaldırıp önünü görebilecek hale geliyorsun ister istemez çünkü başka çare yok başarmalısın düşünmen gereken bu bence gelişebilmenin tek yolu söyleneni anlamak değil başarabileceğine inanmaktır... bende matbaa kısmından başlamanı tavsiye ederim.
Not: ilk film ayrımını CMYK olarak elime aldığımda ve bu filmlerin baskıya giriş aşamalarını gördüğümde çok şaşırmıştım. Çünkü kursta bana anlatılan ve benim kafamda hiç görmeden canlandırdığım baskı tamamen alakasızdı....

tuna

🌱Yeni Üye🌱
:(

bende kurs mezunuyum photoshop freehandi biliyorum suan bi reklam firmasında çalışıyorum yaptıkları işlere baktımda ne kadar az sey bildğimi öğrendim matbaa diosunuz tamamda matbaaya da girmek kolay deilki bende çok istedim ama olmadı şu an kös kös düşünüyorum ne yapıcam die en önemlisi matbaa bilgisi ama almıo öle heryer işte bide tasarım yönünün çok kuvvetli olması lasım bundada kendimi yetersiz hissediyorum ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum artık henüz 17,5 yaşındayım çok erken başladım liseyi bitirdim direk kurs ordanda sonra 5 ay staj ama çok dandik bi copy centerde matbaaya yönelik hiçbişe yoktu sonrada burası işte bana birileri öneride bulunabilir mi lütfennnnn:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...