Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kutu yansıma efekti nasıl verilir?

Grafek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Örnek babında göstereceğim çalışma sitenin özel üyelerinden Sn. Erdal Coşkun'a aittir. Portfolyolara baktım örnek bulabilmek için ve Erdal bey'in çalışmalarına rastladım. Herhangi bir tanesini aldım. Kendisinden, izin istemeye fırsatım olmadığı için özür diliyorum. Ki sanırım pek gerekmiyor, çünkü aynı çalışma portfolyosunda da mevcuttur. Her neyse...

1627-baklavaci-hacibaba-kutu.jpg

Örnekte görüldüğü üzere. Bu yansıma efekti nasıl verilmektedir?
Sitede arama yapmama rağmen, bu yansıma efektinin nasıl verildiğini bir türlü öğrenemedim. Eğer ilgili bir konu varsa, yöneticilerden özür diliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürlerimi sunarım.

musti_47

🌱Yeni Üye🌱
Resmini açıyorsun layerin üzrindeki kilidi kaldırıyorsun "ctrl+j" yapıyorsun sonra "ctrl+t" yapıyorsun. Resmi o durumdayken ters tıklıyorsun "flip vertical" seçiyorsun resim ters dönüyor resimleri birbirine izalıyorsun daha sonra layer panasundan opacity den değerleri kafana göre kısıyorsun işlem bu kadar.

Grafek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bakın, ben yazıya ve belli cisimlere yansıma efekti nasıl verilir iyi biliyorum. Aynen anlattığınız uygulamayı daha önce ben de başkalarına anlattım. Alın bir kutuyu ve ona uygulamada anlattığınız gibi yansıma efekti vermeye çalışın, bakalım işe yarıyor mu? Ben çok denedim olmadı. Ben örnekte gösterdiğim gibi bir yansıma nasıl verilir diye merak ediyorum.

Eğer aynen anlattığınız gibi, örnekteki yansımayı verebiliyorsanız nasıl yaptığınızı (zahmet olacak ama) resimli anlatım olarak tekrar anlatırsanız çok memnun olacağım.

Ben yapamadım zirâ. Teşekkür ederim. İyi forumlar.

Son düzenleme:

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kutu çalışmalarının üç boyutlu sunumu için "box shot 3d" isimli freeware program var
onu kullanarak yapabilirsin.

Kullanımı kolay bilginize Grafek

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
https://www.grafikerler.net/yazi-ve-cisimlere-yansima-verme-t44559.html konusunda zaten detaylı olarak görselleriyle beraber işlenmiş durumda..Verdiğiniz feather la alakı bir durum söz konusu, kutunun arkasınada ayrı bir kullanılmış durumd..Madem iyi biliyorsunuz gölgelendirmeyi feather kısmından kurcalamayı deneyebilirsiniz. Bu kutu olmuş, kütük olmuş, canavar olmuş tüm gölgeleri aynı yöntemle yapıyoruz.

narabi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
konuyu açan arkadaş haklı kutunun yansımasında hem yansıma hem gölge var.Arkadaşım kutunun kenar kısmı nın gölgesini ayrı al yani tek parçada alma şu an yoğunum anca bu mesajı yazabildim akşam eve gidince sana detaylı bi şekilde görsellerle sunum hazırlayayım inşllh ...

ysndkn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
diğer yansımayı verebildiğini varsayıyorum söylediklerinden.
pen tool ile kutunun kenarını seç ve yeni layerda çoğalt. sonra yansımasını ver.
daha sonra diğer yanını seç ve çoğalt.. bu şekilde oluyo yoksa ps ta tek hamlede o yansıma verilmiyo üzgünüm

Grafek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler.

black_ayaz

🌱Yeni Üye🌱
her boyutu ayrı ayrı keserek alt tarafta gölgeni verebilirsin.....