Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo Çalışmam

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar ilk logo çalışmamı yaptım ve 1 gün sonra müşteriye göstericem , lütfen önerilerinizi ve eleştrilerinizi esirgemeyin ?

bakın bakalım kötü mü olmuş ?

freehand ile yaptım , freehand i de bugun kurdum :) ona da yeni başladım anlıcanız :)

ilk çalışmam :

52423659wz9.jpg

*** görüşleriniz ve özellikle logo çalışmam için fikir verecek düşüncelerinizi esirgemeyin ;)

Benzer konular

N/A8

♾️Grafik Gurusu♾️
Eğer siz bu şekilde, yazdığınız gibi tasarımda da aynı Türkçeyi kullanıyorsanız, üzüldüm sizin için...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben mi yanlış anlıyorum yoksa siz mi yanlış ifade ediyorsunuz. Bu meslek bu kadar kolaydı da biz mi anlayamadık. Yıllarımızı verdik veriyoruz. Bizde mi cesaret yoktu yoksa sizler mi çok cesaretlisiniz. FH yi yeni öğreniyorsunuz... İlk logo çalışmanız... Bu ürettiğiniz ürünü de müşteriye satacaksınız. Bravo....:S

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla ben de çok şaşırdım.
sizler yeni başlayanlara destek olacagınıza onların şevkini kırmaktan başka bişey yapmıyorsunuz ( isteyen üzerine alınsın , sözüm herkeze değil)

ben de grafik tasarım değil ama bilgisayar teknolojileri mezunuyum ve grafikle 5 yıldır ugraşıyorum sadece freehand le çalışmıyordum bi arkadaşın tavsiyesiyle logoyu onunla yaptım , daha önce photoshop , cinema 4d , flash vb. programlarla çalışıyordum, logonun vektörel bi çalışma olması için seçtim freehand i.

ya neyse yinede sagolun ,

eywallah.

İsteyen varsa konuyu da silebilir , hakaret duymak için açmamıştım konuyu,

hee bu arada müşteri de zaten tanıdığım bi arkadaş , çok fazla para da almıcam.

Türkçe konusuna gelince anlıyamadım ya onu da demekki bende var eksik , hürrem kadar zeki değilim :)

sebograph

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esyazilimbilisim.net
ikinci logo gözüme hoş göründü ama biraz büyük gibi üçüncü logo ise daha derli toplu ancak renk konusuna takıldım biraz ikinci logodaki renkleri birde üçüncüye denemeni tavsiye ederim

semra duyar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba, sanırım sonuna LTD.ŞTİ. yazman daha doğru olacak.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑

İşte biz bu zihniyete karşıyız. Mağdem cinema 4d , flash vb. programlarla çalışıyordum demişsiniz neden logo işine bulaşıyorsunuz ? Yada mağdem bulaştınız neden çok fazla para almayıp bu piyasayı öldürüyorsunuz ? Hak yemek olmuyormu bu ? Bu işin mektebını okuyarak dünyalarca para harcıyan annenin babanın hakkını yememiş mi oluyorsunuz ? Yada bu işe uzun senelerini vererek güneş in altında fırça ile tabela tasarım yapan insanlara saygısızlık değilmidir bu ? Bu nedir bana söylüyebilirmisiniz ? Biz kalkıp 3d görsel animasyon ile alakalı interkaktif bir sunum işine girdiğimizde değerini almıyormuyuz ? Arkadaşlar anlatmak istediğim şu herkes kendine bir branş seçsin seçsinki, bu meslek ÖLMESİN ! Bu mesleği ya siz ya biz yada çocuklarımız yaşatabilsin. Ancak kalkıp ben nasıl bir seramik ustasının yaptığı gibi döşüyemiyorsam seramiği yada döşemeye bile cesaret etmiyorsam bunuda düşünün. Hiç logo çizmeyin demiyorum bakın üstüne basa basa yazıyorum ama yapılan işin hakkını alın. Arkadaş, eş, dost, bunlar bahane değil... Durum böyle iken bence siz bu işi profesyonel olarak yapan insanların çok büyük hakkını yiyorsunuz. Size kızmıyoruz veya aşşalamıyoruz ancak yapılan işini hakkını almayarak profesyonel insanların hakkını yediğiniz için KINIYORUZ. Bu sektörde herkes branşını seçmediği için grafik tasarım kirliliğinin sonuçlarını çok güzel bir şekilde görüyoruz !.

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla ben de çok şaşırdım.
sizler yeni başlayanlara destek olacagınıza onların şevkini kırmaktan başka bişey yapmıyorsunuz ( isteyen üzerine alınsın , sözüm herkeze değil)

ben de grafik tasarım değil ama bilgisayar teknolojileri mezunuyum ve grafikle 5 yıldır ugraşıyorum sadece freehand le çalışmıyordum bi arkadaşın tavsiyesiyle logoyu onunla yaptım , daha önce photoshop , cinema 4d , flash vb. programlarla çalışıyordum, logonun vektörel bi çalışma olması için seçtim freehand i.

ya neyse yinede sagolun ,

eywallah.

İsteyen varsa konuyu da silebilir , hakaret duymak için açmamıştım konuyu,

Türkçe konusuna gelince anlıyamadım ya onu da demekki bende var eksik , hürrem kadar zeki değilim :)

Kimse sizin şevkinizi kırmaya çalışmıyor merak etmeyin. Size tavsiyem lütfen buradaki eleştrileri ciddiye alın ve kırılmayın. Size yol gösterecek, arkadaşların söylediği türkçeyi doğru kullanma ve bu işte biraz daha pişme ile ilgili eleştrilerde haksız değiller... Logolarınız çok iç açıcı değil ama bu çok normal çünki programı bilmiyorsunuz, grafikerliğe yeni başlamışsınız... Fakat bence kendinizi tamamen yeterli görmeden bir firmaya logo yapmayın, çünki bu firma sizin kurbanınız olmuş olur. Acemice yapılmış bir logoyu ömrü boyunca kullanacak. Tabiki denemeler yapın, kendinizi geliştirin, tavsiyem araştırın, sürekli inceleyin, ve en önemlisi eleştrilere açık olun. Bu söylediklerimi yaparsanız başarılı olacağınıza eminim... Bu siteden çok şey öğreneceğinizede eminim ön yargılı davranmayın.. Yolunuz açık olsun:)

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hayalin kardeş şimdi bu firma isim değişikliği yaptı ve 1-2 gün içinde logo yapılması gerekiyormuş , bugün 2. gün, ben ne yapabilirim yani logo lasım ve yapabildiklerim bunlar ? bir yol gösterin yapayım :)

Gökhan TEKIN peki o zaman şöyle yapalım , bu işten almam gereken ücret nedir ?

yani gerçi logo onaylanmadı ama bu işin piyasası nedir ?

bir de şu olay var benim bulundugum yer anadoludaki sıradan bir ilçe 25000 nüfus var toplam, yani buradaki şirketler o kadar da büyük değil , en azından illerdeki kadar değil bu şirketlerin kazancıda çok büyük olamıyo , bu fiyat belirlemede etken olmalı mı ?

* peki siler mesela sallıyorum; babanızın en yakın arkadaşının bir şirketi var ona logo yapcaksınız , bu adamlarla ailecek görüşüyor , konuşuyorsunuz , onlara yaptıgınız logo dan alacagınız ücret ne olurdu ? Bi değişim olurmuydu ?

1 konu daha var :
burada logo tasarımını yapacak bir kişi daha tanımıyorum ? yoktur , varsa ya yakındaki ilçelerde yada buradaki reklam , tabela işi yapanlar belki ugraşır (onuda sanmıyorum çünkü adamlar küçük şeyler yapmayız diyolar hemen ) yani toplasan 1-2 kişi anca çıkar belki. Böyle bir yerde olmak sizce avantaj mı dez avantaj mı ?,

aslında ben bunda kınama olayını anlamadım ? kınanan şey bu işe yeni başlayanların hiç başlamaması gerektiği mi, yoksa yeni başlayanların düşük fiyat alabilme ihtimali mi ? yoksa yeni başlayanlar mı ?

sanırım sorun fiyatlarda.

Yani kimse bu işi annesinin karnında ögrenmedi yada grafiker olarak dogmadı , siz de bir zamanlar yeniydiniz ? o zamanlar hiç hata yaptınız mı ?

Not : Burada Amacım tartışma yaratmak değil bence bu yazılanları okuyan herkez kendinden bir parça bulacak , elbetteki tartışma olur yeterki seviyeli olsun, seviyeli tartışmalarla bilgi ve birikimler paylaşılmış olur ve herkaz hatasını yanlışını anlamış olur.

Mirga

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba arkadaşım logon bir inşaat firması için pek uygun değil bir kaç deneme daha yaparsan daha iyi olur diyorum kolay gelsin.

krallls42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar aslında butun eleştiriler değerlendirilmeli ii yada kotu.... hiç kimsede darılıp gucenmesin

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben yazdım yani iyi kötü fark etmez eleştirilere saygımız var ve herkezin bir başkasını eleştirmeye hakkı var, eleştiriler insanları dogru yola götürür düşüncesindeyim :)

Ressam Halil ŞİKAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
AAA! elmiyiz? akrabayız biz dostuz, ahbabız :)

30 yıldır bu işi T cetvel 45-60 gönye ile başlamış Istaka ve habigo nun 420 serisini 16 nolu fırçasıyla binlerce TABELA ve logo yapmış bir ağabeyiniz olarak bu logoları eleştirmeyeceğim. Benim yadırgadığım sizin ilk çalışmanız olduğu halde bu işin kompedanlarının önüne getirdiğiniz bu yapıtı basite indirgemeniz. Bu işi yapacaksanız profesyonel düşüneceksiniz.Varsayalım o müşteri (!) bir market işletsin aynı töloransı size uygulayacakmı ? Eğer sizden dostluğunu kullanarak böyle bir talepte bulunuyorsa ,sizi motive etmesi gereken kişinin densizliğine vermek lazım birazda !. Hırsızda da var hata yani. Bende 20 000 nüfuslu bir ilçede Afyon Çay'da hayatımı kazandım bu işle . Ama asla emeğimi ucuza satmadım.
Elmiyiz?
Akrabayız ?
kaçıyormuyuz ?
Sevgili dostum :) gibi
Bi ara hallederiz yaklaşımları o kişinin önce size sonra işinize saygı duymadığını gösterir.
Eğer böyle kişilerin kişiliği bu ise en kibar şekilde atlatırsınız gider.Size ve sanatınıza saygı duymayan birine ne diye saygın bir yaklaşımda bulunasınızki ?
Hepsinden önemlisi yardım istediğiniz kişilerle daha mütevazi dialog yapmalı eleştiri istiyorsanız ve değerlendiren kişilerin size bir şeyler katacağına inanıyorsanız dinlemelisiniz!
Hemen savunmaya geçmek sizin amacınıza hizmet etmez.
Yaşınızın oldukça genç olduğunu zannediyorum.Eleştiri istemişsiniz ,eleştirilmişsiniz. Siz aldığınız eleştiriyi süzgecinizden geçirip kapasitenizi zorlayarak EN İYİYE ulaşabilirsiniz.Bu işi profesyonel olarak yapan kişilerle negatif dialog yaparak sanatta bir adım ilerleyemezsiniz.
Bu tarz tartışmalarda çağdaş yaşamın eksileri işte . Ustalık çıraklık kavramı genede çağdaş dünyaya uyarlanmalı diye düşünüyorum.Kimse sizden katıksız itaat beklemiyor . bilakis sanatınıza saygı duymanız gerektiği yönde sizi uyarıyor.Sizin yapıtınızı eleştirmiyorlar dikkat ederseniz .Davranışınızı ve işi basite indirgemenizi hoş göremiyorlar.
Şimdi artık bir baba çıraklık için esnafa götürdüğü çocuğu ile ilgili konuşurken ilk sorduğu şey alacağı haftalık oluyor. Bu durumda sanat ve zenaat ne kadar ilerleyebilirki ?
Gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız bu işi profesyonel olarak yapanların öngörülerini dikkate alınız. sevgiler :)