Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Matbaa öncesi dergi tasarımı

ramseyy

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba, 34 sayfalık bir dergi çıkarıyoruz ama indesign vs. dergi tasarım programları ve matbaacılık konularında hiç bir fikrim yok.

sadece photoshop kullanabiliyorum ama a4 boyutundaki bir dergi için matbaa öncesi nelere dikkat etmem gerekir yardımcı olabilir misiniz?

ben dergiyi tasarladım bütün sayfalar hazır ama kesim payı, traşlama payı herneyse kenarlardan bırakmam gereken boşluklar nelerdir ve ne kadar olmalıdır?

bir de dergi a4 boyutunda olacağı için tasarımı yatay şekilde a3 üzerinde mi tasarlasaydım acaba?
teşekkürler...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Traşlama payı olarak kenarlardan 0.5 cm'lik paylar bırakman yeterlidir.
Sayfaları tek tek de çalışabilirsin, ikili karşılıklı sayfa olarak (ön kapak-arka kapak, numaraya före de 2-33, 3-32 gibi) tabi basılacak orjinal boyutunda da krosları koymayı unutma.

Ayrıca photoshop yerine indesign, quark express, adobe illustrator, corel draw, freehand programlarında çalışsan daha kolay ve sağlıklı olur senin için neticede dergi yapıyorsun el ilanı tarzı bi iş değil.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
martinin verdiği bilgilere ilaveten,

sayfalarına canvas size'dan 4 tarafına da 3 er mm'lik fazlalık verdikten sonra, o bölümlere taşırmalarını yapabilirsin. 21*29,7 cm olan a4 temiz ölçü, canvas size'da 21,6*30,3 olmalıdır.

Ayrıca en önemlisi 34 sayfa derginizi dikemezsiniz. Ya 32 ye düşürmeli ya d a36'ya çıkarmalısınız.

kolay gelsin.

serey84

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bende corel draw'da bir dergi veya tanıtım katalogu hazırlıycam şimdilik basılacak olup olmaması belli değil belki digital ortamdada sunulabilir ne yapmam gerekir acil yardımlarınızı bekliyorum

cenkall

🌱Yeni Üye🌱
34 sayfa dergi olmaz ilk once onu soyleyeyim arkadasim 4 ve 4 un katlaridir her zaman bu

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bende corel draw'da bir dergi veya tanıtım katalogu hazırlıycam şimdilik basılacak olup olmaması belli değil belki digital ortamdada sunulabilir ne yapmam gerekir acil yardımlarınızı bekliyorum

corel'i öğrenmen gerekiyor.

vedfux

🌟Usta Tasarımcı🌟
ön çalışma bilindiği gibi önce mizanpaj yapılmalı sonra yapacağın tasarıma göre kesim payları, ve kırmlar önemli ve sayfa yerleştirmeler, baskı için krosları unutmamalı ustanın çok işine vesim için vazgeçilmezlerdir.