Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Metre cm v.s hakkında bir soru

mersindost

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar, PS'de öyle çok işim olmuyor.Ayda bir filan matbaa işi oluyor.O da hatır için yapıyorum yani eşe dost'a.Bu yüzden çok tecrübem yok.

Şimdi size bir konu hakkında danışmak istiyorum.

2 metre genişlik, 1,5 metre yükseklik ölçülerinde bir branda tabela için tasarım yapacağım. 300 dpi olarak ayarladım v.s v.s peki illa PS'de ölçü olarak 2 metre X 1,5 metre olarak mı ayarlamam lazım ?

Çünkü bu ölçülerde çalışamıyorum.Bilgisayarımın gücü yetmiyor :smile:

Veya genel olarak ta sorabilirim. Örnegin 10 cm'lik bir baskı için illa 10 cm'mi ölçü vermek gerek PS'de ?

Teşekkürler.

Benzer konular

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tabela için 300 dpi çalışmana gerek yok 72 dpi yeterli olur.
aman hocam makinayı patlatacaksın :D

mersindost

🌱Yeni Üye🌱
Dostum eminmisin 72 dpi olacağına ? Tabelacı 300 dpi gönder dedi. zaten tüm baskı işleri en az 300 dpi olmuyormu ? branda tabela olacak bu.yanii metal üzerine değil, normal kalın plastik (naylon neyse işte) üzerine basılacak çalışma.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Denizcem haklı 72 dpi yeterli, eğer yaptığın işten kullandığın resimlerden şüphen varsa zoom ile resmi %100 yakınlaştır orada gördüğün netlik hemen hemen baskı ile aynı olacaktır ...

softdesing

🌱Yeni Üye🌱
Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum, 72 dpi uygundur tabi bu birazda gorseline bagli %100 yaklasip kontrol etmek gerekir. Gorsel netse problem cikmaz...

mersindost

🌱Yeni Üye🌱
Denizcem haklı 72 dpi yeterli, eğer yaptığın işten kullandığın resimlerden şüphen varsa zoom ile resmi %100 yakınlaştır orada gördüğün netlik hemen hemen baskı ile aynı olacaktır ...

Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum, 72 dpi uygundur tabi bu birazda gorseline bagli %100 yaklasip kontrol etmek gerekir. Gorsel netse problem cikmaz...

Kullandıgım resimlerde hiç şüphem yok. Hepsi çok yüksek çözünürlükteydi. %100 zoom yapınca zaten epey büyük görüyorum ve kaliteli görüyorum v.s v.s

Tamam arkadaşlar. Size güveniyorum :smile: gönderelim bakalım 72 dpi, bakalım nasıl birşey çıkacak ortaya. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.iyi çalışmalar.