Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mıknatısı kapatma

SeRDaRSvS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar cs4 kullanıyorum
çizdiğim bir şekli oynatmak istediğimde kendi başına yön veriyor mıknatıs gibi faklı yönlere kayıyor bu özelliği kapatmanın bir yolu var mı acaba ?

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Klavuz çizgileri üzerinde geldiği zaman bahsetmeye çalıştığınız olay olur..
Çizgileri silin..

Çizgi yok ise mausenizi temizleyin yada değiştirin..

İyi çalışmalar

SeRDaRSvS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilginiz için teşekkürler

ancak çalıştığım alanda yardımcı çizgi kullanmadığım halde bu sıkıntıyı çekiyorum örneğin aşağıda bir oval çizmek istiyorum diğer çizdiğim ovallerden bir parça büyük olsun istiyorum ancak program bana daha önceki çizdiğim ovalden büyük çizdirmiyor ancak çok büyük bir oval çizmeme izin veriyor aynı şekilde bi şekli oynatmak istediğimde de bir şeklin hizasına veya 2 şekil arasındaki boşluğa oranla hareket ettirmeme izin veriyor

cs3 te bu sıkıntı yoktu bu sıkıntı yüzüden eski versiyonu yeniden kullanacam galiba

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
ilginiz için teşekkürler

ancak çalıştığım alanda yardımcı çizgi kullanmadığım halde bu sıkıntıyı çekiyorum örneğin aşağıda bir oval çizmek istiyorum diğer çizdiğim ovallerden bir parça büyük olsun istiyorum ancak program bana daha önceki çizdiğim ovalden büyük çizdirmiyor ancak çok büyük bir oval çizmeme izin veriyor aynı şekilde bi şekli oynatmak istediğimde de bir şeklin hizasına veya 2 şekil arasındaki boşluğa oranla hareket ettirmeme izin veriyor

cs3 te bu sıkıntı yoktu bu sıkıntı yüzüden eski versiyonu yeniden kullanacam galiba

Böyle durumlarda yerinden oynatmak istediğin nesneyi ufak ufak hareket ettirmek için alt tuşuna basılı tutup ok tuşlarıyla kaydırabilirsin..
Yerinden oynatmadan büyütüp küçültmek istersen eğer kenarlardaki noktalara ctrl ile tutup oynatmana mani olacak birşey yok
Sadece yeniden alan açmak istediğinde bahsettiğin olay olur..

SeRDaRSvS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kısayol tuşlarımız farklı galiba bende alt tuşu nesneyi kopyalıyor.

photoshpta shift tuşu nesneyi büyük ctrl tuşu ufak hareket ettiriyor.
ancak indesign da sadece alt tuşu işe yarıyor.

birde ctrl kullanarak nesneyi çerçevesinden tutup büyütünce bir sıkıntı olmaz dediniz
siz dedikten sonra bir kez daha denedim ancak yine aynı problem

programı silip yeniden kurdum başka bilgisayarda kurdum her ikisindede aynı sıkıntı var

bu arada bildirmemde bir fayda varmı bilmiyorum işletim sistemim windows

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
wiev sekmesine gelin, aşağılarda sanp to yazan yerler var onlara bakın eper snap to point değilse, point yapın. problem çözülecektir. yani snap to grid seçiliyse tikini kaldırın, point i seçin.

SeRDaRSvS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
wiev sekmesine gelin, aşağılarda sanp to yazan yerler var onlara bakın eper snap to point değilse, point yapın. problem çözülecektir. yani snap to grid seçiliyse tikini kaldırın, point i seçin.

problem çözüldü teşekkürler ilginiz için

Safari sizede teşekkür ederim alakanız için