Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Nikkor objektiflerin üzerinde yazan kısaltmaların anlamları

Bartholomeww

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
12 Ağu 2009
Mesajlar
62
Tepkime puanı
2
Web sitesi
www.dinozor.org
ED : Extra Low Dispersion : Fotoğrafta Renk doygunluğu ve keskinlik sağlayan Lens elementidir.

SIC : Super Intagrated Coating : Lenslerdeki iç yansımaları, düşük kontrast ve ışıklı lens yansımalarını azaltan kaplamadır.

N : Geniş açılı lenslerde oluşan düşük kontras ve ışıklı lens yansımalarını, uzun dalga boylarıınn geniş aralığından oluşan lens yansımalarını engelelyen Nano kristal kaplamadır.

ASP : Geniş açılı lenslerde distorsiyonu (dış bükey etkisi’ni ) azaltan elementtir.

CRC : Lenslerde odaklama esnasında olabilecek hataları engelleyen lens sistemidir.

IF : Odaklama işleminin objektifin içinde yapılmasını sağlayan sistemdir. IF lenslerde odaklama işlemi yapılırken lensin gövdesinde hareket eden elementler bulunmaz.

RF : Lenslerde arka grup elementlerinin de odaklama yapabilmesi özelliğidir. Bu özellik kolay odaklama yapılabilmesini sağlar.

DC : Odaklanan nesnenin arka ya da ön kısmına istenilen oranda bulanıklık verilebilmesi özelliğidir.

D : D ve G tipi lenslerinin AF Nikon fotoğraf makinesi ile elektronik bilgi alışverişi yapabilmesi özelliğidir.

SWM : Lenslerin muhteşem doğrulukta ve süper sessizlikte , yüksek hızla odaklama yapabilmesini sağlayan sistemdir.

M / A : Lensler otomatik netleme yaparken makinenin gövdesinde herhangi bir değiişiklik yapmadan kullanıcının netliğe manuel müdahele yapabilmesini sağlayan özelliktir.

VR : Fotoğraf makinesinin sallanmasından ortaya çıkan titreme ile fotoğraflarda oluşan bulanıklık etkisini ortadan kaldıran sistemdir. Özellikle ışığın az olduğu ortamlarda düşük enstantane değerlerinde bile tripod kullanmadan mükemmel fotoğraf çekilebilmesini sağlar.

DX : Nikon Dijital SLR için tasarlanmış , ışığın CCD’ye ya da CMOS’a daha dik açı ile düşmesini sağlayan, olabildiğince hafif ve küçük olarak tasarlanmış lenslerdir.

PC : Perspektif Kontrol özelliğidir, Shift ve Tilt yaparak fotoğraftaki form bozukluklarını düzeltebilme özelliğidir.

f : Diyafram değerini belirtir.

AF : Otomatik odaklama.

AF-S : Hızlı odaklama yapabilmeyi sağlayan sistemdir
 

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
7 Haz 2008
Mesajlar
977
Tepkime puanı
16
Süper bi paylaşım bende yeni makine almıştım merak ediyordum benim için çok faydalı oldu emeğine sağlık teşekkürler.
 
Üst