Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ofis

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Müşterinin belirlediği planda koltuk-masa düzenine göre yaptığım bir 3D ofis modellemesi..

office_design_by_imperatore34-d4w0gw1.jpg

Program : 3D Studio Max 2009
Render Motoru : Vray 1.5
Işık kaynağı : VraySun + VrayLight

VRAY AYARLARI VE PARAMETRELERI :

Global Aydınlanma : AÇIK (Default olan tüm ışık ve gölge parametreleri KAPALI)
Kenar Düzeltme (Anti Aliasing) : Catmull-Rom (Standart)
Kenar Düzeltme Tipi : Fixed
Fixed Image Sampler / Subdiv: 4
Color Mapping Tipi : Exponential
Indirect Illumination : AÇIK (GI Motoru: Irradience Map ve Light Cache)
Irradiance Map : High (Standart)
Light Cache (Subdivs) : 1500

2024x1518 Render çözünürlüğü Aspect: 1,333

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Müşterinin belirlediği planda koltuk-masa düzenine göre yaptığım bir 3D ofis modellemesi..

office_design_by_imperatore34-d4w0gw1.jpg

Program : 3D Studio Max 2009
Render Motoru : Vray 1.5
Işık kaynağı : VraySun + VrayLight

VRAY AYARLARI VE PARAMETRELERI :

Global Aydınlanma : AÇIK (Default olan tüm ışık ve gölge parametreleri KAPALI)
Kenar Düzeltme (Anti Aliasing) : Catmull-Rom (Standart)
Kenar Düzeltme Tipi : Fixed
Fixed Image Sampler / Subdiv: 4
Color Mapping Tipi : Exponential
Indirect Illumination : AÇIK (GI Motoru: Irradience Map ve Light Cache)
Irradiance Map : High (Standart)
Light Cache (Subdivs) : 1500

2024x1518 Render çözünürlüğü Aspect: 1,333

Erhanım, villalar iş merkezleri bittimi artık :)

Tebrikler başarılı çalışmalar. (Ufak tefek render hatası var sanırım..) ?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Süper bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Perdenin modeline ve koltukların kaplamalarına bayıldım. Tebrikler ...

huseyinnss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.huseyinsevindik.com
Elinize sağlık gözüme çarpan birkaç nokta var, masanın kaplamaları yapay kalmış ve masa üstündeki objelerin gölgesinin olmaması objelerin havada olduğu hissini vermiş birde neden image samplerda Fixed kullandınız?
Bu tarz içmekan çalışmalarda Adaptive Dmc daha iyi sonuç veriyor bence ve render süresini kısaltabilir

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Erhanım, villalar iş merkezleri bittimi artık :)

Tebrikler başarılı çalışmalar. (Ufak tefek render hatası var sanırım..) ?

Süper bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Perdenin modeline ve koltukların kaplamalarına bayıldım. Tebrikler ...

Çok başarılı, tebrik ederim.

Elinize sağlık gözüme çarpan birkaç nokta var, masanın kaplamaları yapay kalmış ve masa üstündeki objelerin gölgesinin olmaması objelerin havada olduğu hissini vermiş birde neden image samplerda Fixed kullandınız?
Bu tarz içmekan çalışmalarda Adaptive Dmc daha iyi sonuç veriyor bence ve render süresini kısaltabilir

Teşekkürler, tek tek cevaplamak isterdim hepsini ama mesai, yoğunluk, hayattan kopardı beni.. =)

Genel anlamda olumlu sanırım görüşler, Render'da hatalar vardır tabiki muhakkak, benim sonradan farkettiğim kilimdeki bazı aşırı ışık parçacıkları kirlilik yapmış bir de Plazma TV'nin üstündeki köşe'de örümcek yuvası olacak kadar bir açıklık kalmış duvarda sanırım =) Bunun haricinde yakaladığınız hatalar varsa paylaşırsanız sevinirim.. Nedense aldığım render'larda bir türlü fotorealistik bir etki tam olarak hâlâ oturmadı gibi düşünüyorum.. Biryerlerde eksik ve yanlışlar var ama çözemedim henüz :)

Fixed kenar düzeltmeye gelecek olursak.. Adaptative DMC'de Subdiv ayarlarını min:1'den max:4'e şeklinde ayarlıyorum ama niyeyse özellikle koyu objelerde sinir hoplatan kırıklık ve bozulmalar oluşturuyor.. Bir örnek çalışma atarım bu mesaj altına.. belki ben bir hata yapıyorumdur ayarlarda emin değilim. Fixed'de Image Sampler/Subdiv'e "4" gibi bir değer girince gayet düzgün sonuç veriyor. Ama tabii Render süresini 2 saat uzatıyor.. Çözüm önerileriniz değerlidir.. =)

Kısaca tek bir cevap yazayım dedim ama maşallah tek tek cevaplasam daha kısa sürerdi sanırım.. Mesaj başlangıcı ile sonu arasında çelişki :tongueout:

Tekrar teşekkürler.. sürekli online olamasam da yorum, eleştiri ve tavsiyeleri bekliyorum..

Saygılar...