Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Okul Gazetesi ilk sayfam

thelion

🌱Yeni Üye🌱
gazeteyi publisher de tasarladım biraz fireworks de kullanarak bu ale getirmey çaıltım ilk tecrübem oldu isteyen olursa publisher dosyasını burda paylaşabilirim.gazete 14 sayfadan ibaret

Son düzenleme:

Benzer konular

beykozlu1908

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yaptığım okul dergim aklıma geldi :) ilk başlarda hiç de güzel şeyler çıkmıyordu ancak biraz daha üzerinde düşünüp, taslaklar çizince yavaştan oturmuştu kafamda ve yine de fena olmayan bir iş ortaya çıkmıştı. siz de biraz uğraşıp daha güzellerini yapabileceksiniz bence.. :)

hilmicekic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eksikler Çok Ama Önemli Olan Azim...

Sevgili kardeşim; ilkönce yaptığınız çalışma için sizi kutlarım.
Tabiki puplisher de yapıldığı belli. Mademki devmını getirmeyi planlıyorsunuz birkaç tavsiyede bulunacağım.
1. Hemen bir indesign programı ve eğitim seti edininiz. Korkamanıza gerek yok. Oldukça basit ve ters orantılı olarak da muhteşem bir program
2. Resimlerinizin en-boy oranını koruyun.
3.Daha kaliteli görsellerle çalışın. Aman telif haklarına dikkat.
4. Çok fazla değişik font kullanmayın
5. Resimleriniz CMYK ve 300 dpi olsun
6. Oldukça fazla yazım hatası gözüme çarpıyor. Kültür Edebiyat Kulübü olarak daha dikkatli davranmalısınız. "Ayrıca gazetemizde belirli günler.........."diye başlayan paragrafta iki defa "gazetemizde" kelimesi kullanılmış. "Şİmdiden karkılarınız iç.....in" değil "katkılarınız için şimdiden..." vb daha sıralayabiliriz.
7. Türkçe karakter problemi oan fontları kullanmayınız. Ana başlıktaki "İlköğretim Okulu" nun "ğ" si "g" çıkmış. Çok değişik font kullanmak zorunda değilsiniz.
8. Paragraf başlarındaki ilk harfi 2-3 karakter yüksekliğinde büyültmek hoş olabilir ama tek satırlı bir yazıada bu gereksidir.
9. Yazının&haberin devamının gösterildiği sayfa numaraları çok dağınık. Koca Seyyitin ayaklarının arasında ne işi var o numaranın.
10. Mümkün oldukça fazla örnek inceleyin...Eğilimler ne yönde öğrenin....
...
Daha çok sıralayabilir. Gazetenizde bir gazetede olması gereken hiçbirşey yok. Olmaması gereken çok şey var.
Ama önemli olan şu. Sizde bu azim olduğu müddetçe çok daha güzel işler çıkaracaksınız. Dediklerimi dikkate alın ve bu forumdaki ustaları (ben değil) gerçek ustaları çok iyi dinleyin.
Kolay gelsin...

Bu arada ben de öğretmenim. Bu forumdaki tavsiyeleri dikkate alarak yapmış olduğum derglerden bir tanesinin birkaç sayfasını paylaşıyorum. Kapak hariç diğerleri sol-sağ çift sayfa. Bunlar yapılabilecek son şey değil tabiki. Hatta başlangıç Forumu takibe devam...

Son düzenleme: