kırmızı yakını olan arka plan yada düz temayı, kendin için kulandığın imajda olduğu gibi tüm renklerde mozaik gibi çalış, yazıyı da beyaz olarak bu alana yaz, renk körü olanlar okuyamaz ama benetton tüm kültürlerin tüm renklerini yansıtıyor firma imajı olarak dimi ??
haklısın magenta olmalı ama gradient li deil bence.. ayrıca çevredeki stroke hele hele siyah çok gereksiz .temiz sade bi magenta olablirdi harf içinde renk gölgeleri ile istediğin hareketi verebilirdin..eace1:
ilk önce yorumlarınız için teşekkür ederim.
Senin bildiğin gibi olmuyor malesef.. hiçbir firma gerçek grafikerin işine karışmaz çünkü firmalara milyon dolarları kazandıracak işlerin temellerini reklamcılar atar. yapılan iş güzel ve hedefe uygun yapılıyorsa sadece kabullenmek kalır firmaya. benetton firmasına gelince bir çok firmada olduğu gibi benettonda ismini satar ve bayilikler kurar. kendi formu zaten grafikerler tarafından bilindiği için benettonun buna müdehale etmesine gerek yoktur. tabiki burada bir çalışma yokmuş gibi görülebilir fakat bu sadeliği yaratmak bile illaki emek ister. ki emin olun sadece resimleri düzenlemem bile yarım günümü aldı.
Arasyas çok gergirsin yavvv! Buraya çalışmanı koyuyorsan biraz da eleştirilmeyi göze almışsın demektir değil mi!
Çalışmaya gelmeden 2003 yada 2004 yılında benetton grubuna bir masa takvimi tasarımı yapmıştım. Yaklaşık 1 hafta sürmüştü. İş çok basit görülebilir. Ama her fotoğrafı ayrı ayrı ve titizlikle inceliyorlar. Bu düşünüldüğün de her işte yoğun bir emek olduğu ortaya çıkıyor. Sonuçta burada da aynı şey geçerli. 1 afiş çalışması güzel. "1.kat" vurgusu fazlaca büyük olmuş gibi. Font seçiminde belki farklılaşmaya gidilebilirdi. İyi çalışmalar.
ben ünlem işaretini birazdaha vurgulu olması için ayırdım. bütünlüğü bozmadığını düşünüyorum.
Yok ben yanlış anlamadım. sadece sizin yaptığınız afişi görmek istiyorum.. Sanırım ekleyememişsiniz afiş resmini ve daha yeni başladığınızı söylemişsiniz zira sizin yaptığınız afişe bakmalıyım ki benim 10 yıllık grafikerliğimde basit anlayışı değişsin![]()
birinci çalışma güzel çılgınlar gibi bir alışverişe davet havası var... ama ikinci resimde ki açıldık yazısı pek ii durmuo sanki kız AÇILDIK yazısını çiğneyip geçer gibi duruo.