Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

paylaşılan vektörlerle ne yapılıyor tam olarak :)

evrem03

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle merhaba :)
forumda sürekli vektör paylaşılıyor
sebze vektörü meyve vektörü çocuk vektörü vsvs
bunlar tam olarak ne işe yarıyor ne zamandır düşünüyorum kendi tarafımdan birşey bulamadım :D

yanıtlarsanız sevinirim:)
komik bir soru farkındayım ama cahilliğime verin:angel:

Benzer konular Forum Tarih
H Vektörel 3 2K

Benzer konular

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu vektörleri tasarımlarda kullanıyoruz çok basit bir cevap ama :)

evrem03

🌟Usta Tasarımcı🌟
hmm mesela bn ticari tasarım ,ambalaj kartvizit reklam poster gibi şeyleri yapmıyorum

benle ilgisi yok mu onların 0.0

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
nasılki beğendiğin o arılı hazır fotoğrafın üzerine evrem03 yazıp avatar görseli olarak kullanıyosan,
vektörleride indirip , uygun bir yazılımda ticari amaçlı olmasa bile kendince birşeyler yapabilirsin...

ha fotoğraf ,ha vektör farkı ne?
neden vektörle uğraşayım... diyorsan
aşağıda vektörle ilgili hoşuma giden bir açıklama var okumanı tavsiye ederim
Vektör grafik nedir?

Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, herbir nesne matematiksel ifadelerle oluşturulan ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür. Aşağıda görüldüğü üzere vektörel nesne büyütüldüğünde herhangi bir bozulma gerçekleşmiyor.

Vektör grafikler hangi programlarla oluşturulabilir?

Vektör grafik üretmek için yapılan birçok program mevcut. Bunların arasında en çok bilinen ve benimde severek kullandığım program olan Adobe Illustrator bulunuyor. Adobe Illustrator’un dosya uzantısı .ai’dir. Öte yandan ülkemizde özellikle baskı alanında kullanılan ve bence Illustrator kadar kullanışlı olmayan Corel Draw bulunuyor. Corel Draw’ın dosya uzantısı .cdr’dir. Yine ülkemizde pek bir popüler olan ve kullanımı diğer programlara nazaran daha basit olan fakat geleceği biraz meçhul olan Macromedia(Adobe) Freehand bulunur. Freehand’in dosya uzantısı .fh(X)’dir. Bu ticari programların yanısıra arabirimi Corel Draw’a benzeyen ve açık kaynaklı, ücretsiz bir program olan Inkscape‘de denenmeye değer bir program olduğunu söylemeden geçmeyelim. Inkscape ile çok sağlam çalışmalar yapıldığını gördüm ve Inkscape çoğu işletim sisteminde çalışır durumdadır. Inkscape’in kullandığı dosya uzantısı .svg’dir. Son olarak yukarıda bahsettiğim programlar kadar gelişmiş olmasada web grafikleri için kullanabileceğiniz, vektörel çizim yeteneğine sahip olan Macromedia(Adobe) Fireworks‘dan da bahsedebiliriz. Öte yandan Fireworks bitmap çizim yeteneklerine de sahip. Bunun için Muhammet Sevim‘ in hazırlamış olduğu yazıyı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Fireworks’un kullandığı dosya uzantısı ise .png’dir.
kaynak : fatihturan