Neler yeni

Peygamber Efendimizin Gönlümüzdeki Yeri (afiş)

BabaFikirci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha Önceden de yardım istemiştim ama çok bir yardım alamayınca ben de yaptığım basit afişleri sergileyim dedim. Yorumlarınıza göre şekillendireceğim. Bir kaç güne bitmesi lazım. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliYORUM.:D

Afiş 1:
afish1.jpg

Afiş 2:
afish2x.jpg

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
öncelikle ellerine sağlık diyorum.
ilk afişte sarı ile yazdığın fontlara bence açık mavi bir renk ver
renk uyumu daha hoş olacaktır sarı siyahın üzerinde fazlası ile
rahatsız edici duruyor.
ikinci afişte ise fontunu değiştir daha ciddi bir font denemelisin.
özellikle ya resulullah yazısında font fazlası ile basit kalıyor.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk çalışmada türkçe karakterle dikkat etmelisin...
Akan gözyaşının sadece kirpik ucunda olan gerçek sanırım diğerlerini kendin yapmışsın ama olmamış uygun saydamlık efectini verememişsin
Muhammed yazısını senmi çizdin bilmiyorum ama arapçada öyle bir ''H'' harfi yok
İknci çalışmada ise fontlar inanılmaz havada kalmış ve renkler de uyumsuz.

cesurmeneli

🌟Usta Tasarımcı🌟
renk çşitliliğini düşür.( birbirine uygun renkleri kullan. kullandığın programın renkle alakalı yerinde renk mixerindan ayarlayabilirsin.) görselleri sedeleştir ve sayısını azalt. ve elyazısı tarzada fontlar kullan.
umarım daha iyi olacaktır.

birde fontları eğip bükme.

tuNc

🏆Pro Tasarımcı🏆
birinci afişte "ya resulallah" yazısının fontu algarian degilde daha güzel bi font olsaydı göze daha cok hitap ederdi diye düşünüyorum
iyi çalışmalar

BabaFikirci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumlarınız için teşekkürler. Yorumlarınıza karşılık size bir kaç sorum olacak...
1.) renk mixerından bahsetmişsiniz. nerden bulabilirim. cs2 de var mı?
2.)ciddi veya el yazısı gibi fontlar önermişsiniz. Güzel bir tanesinin ismini verebilir misiniz?

Bu arada muahmmed yazısını ben yazmadım. Onu yazacak kadar photoshop bilgim ve kabiliyetim olsa daha profesyonel çalışmalar yapardım diye düşünüyorum.. :D

Çok teşekkürler...

delibadi

🌟Usta Tasarımcı🌟
birinci afişte "ya resulallah" yazısının fontu algarian degilde daha güzel bi font olsaydı göze daha cok hitap ederdi diye düşünüyorum
iyi çalışmalar

ikinci çalışman çok güzel olmuş arkadaşın dediği gibi yazılar renkler uymamış
birinci çalışmana ikinci çalışmandaki arabça muhammed:(s.a.v) yazısı değiştirisen daha güzel olur bende kimsede yanlış bilgilenmez ne göze hoş bir çalışma görünür iyi çalışmalar:smile:

BabaFikirci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Moderatör arkadaşlara sesleniyorum. Resimleri silmem gerekiyor. Çünkü maalesef herkes burdan (ç)alıntı yapmış. Afiş sergisine bir gittim buraya koyduğum afişlerden tam 7 tane var :D Güleyim mi ağlayayayım mı bilemedim. Düzelt butonu çıkmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Böylece dersimi de aldım bir daha afişin üstüne kocaman BabaFikirci diye imzamı atmazsam ne olayım...

Derece şansım elimden gitti... :S

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Moderatör arkadaşlara sesleniyorum. Resimleri silmem gerekiyor. Çünkü maalesef herkes burdan (ç)alıntı yapmış. Afiş sergisine bir gittim buraya koyduğum afişlerden tam 7 tane var :D Güleyim mi ağlayayayım mı bilemedim. Düzelt butonu çıkmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Böylece dersimi de aldım bir daha afişin üstüne kocaman BabaFikirci diye imzamı atmazsam ne olayım...

Derece şansım elimden gitti... :S

Durumunuza çok üzüldüm. Şunu da yapın çalışmalara bilerek hatalar koyun. Karakter hatanız vardı mesela eğer düzelttiyseniz , onlar düzeltmeden aynen koyduysalar bir şansınız olabilirdi belki. Başka şeyler de koyabilirsiniz. En önemlisi de yarışmaya gitmeden çalışmaları paylaşmazsanız daha iyi olur sanki. Çalışmanıza adınızı yazarak bir tür koruma yapabilirsiniz fakat, onlara çalışmanızla fikir vermiş oluyorsunuz. Eh bu durumda çalışmanız değil o değerli fikirleriniz çalınıyor. Bence bu da kötü. :wink:

BabaFikirci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Durumunuza çok üzüldüm. Şunu da yapın çalışmalara bilerek hatalar koyun. Karakter hatanız vardı mesela eğer düzelttiyseniz , onlar düzeltmeden aynen koyduysalar bir şansınız olabilirdi belki. Başka şeyler de koyabilirsiniz. En önemlisi de yarışmaya gitmeden çalışmaları paylaşmazsanız daha iyi olur sanki. Çalışmanıza adınızı yazarak bir tür koruma yapabilirsiniz fakat, onlara çalışmanızla fikir vermiş oluyorsunuz. Eh bu durumda çalışmanız değil o değerli fikirleriniz çalınıyor. Bence bu da kötü. :wink:

Düzelttim zaten yazı fontunu ve rengini değiştirmiştim ama bundan başka bir farklılık yoktu.

Çalışmayı da yarışmadaki şansımı artırmak için sizlerin değerlendirmelerine sunmuştum.

Neyse ki çalışmanın psd si bende. O şekilde o çalışmanın benim olduğuna inandırıp onların elenmesini sağlayacağım.
Fikrin çalışması mevzuuna gelince de çalışma çalan arkadaşların photoshop tan anladıklarını düşünmemekteyim.

Dipnot: 1. çalışmayla kendim katıldım, 2. çalışmayı da 10 TL ye satmıştım hiçbir değişiklik yapmadan. Benden satın alan arkadaşa yazık oldu. Ne psd si var elinde, ne de bir farklılık var afişinde :p:D