Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop da değişik kesimler

badblack

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar;
ben photoshop a yeni başlayanlardanım, bir fotoğraf üzerine layer atıyorum layer da rectangle tool ile dikdörtgen oluşturup add anchoir point tool ile dikdörtgene istediğim şekli veriyorum, sonra arkadaki bu resmi verdiğim bu şekil gibi kesmek istiyorum. yardımcı olabilir misiniz?

reaper8100

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazdığınızdan anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım...
bir resmi çağırdınız ve üzerine path ile birşeyler çizdiniz ve düzenlediniz aşağıda olduğu gibi.
der1m.jpg

şimdi pathlerle çizdiğiniz bir şeyin layer de olma gibi bir durumu yoktur. etkinliği (renklendirme, silme vb) hangi layerde yaptığınız önemlidir. çizdiğiniz pathi (çizgiyi) öncelikle seçim çizgisi haline getirin, bunun için ctrl+enter kısa yolunu kullanın.
der2x.jpg

artık çizdiğimiz şekil bir seçim alanı oldu.sıra geldi etkinliği atamaya. bu işlemi resim için yapacağımıza göre resim layerinde olmamız lazım. seçim çizgisi aktifken bazı istisnalar hariç sadece seçim alanı içi yapılan işlemden etkilenir. eğer silerek kesmek istediğimiz alan bu alanın içiyse del tuşuna basmanız yeterlidir.(yada ctrl+j komutu ile yeni bir layere seçim alanı içindeki bölgeyi kopyalayabilirsiniz)
der3m.jpg

yok eğer silmek istediğiniz alan bu alanın dışında kalan kısım ise seleckt menusune gelerek inverse komutuna veya ctrl+shift+ı kısa yoluna tıkladıktan sonra seçim çizgisini tersine çevirerek delete işlemini uygulayın.
d34.jpg

sonuç çizdiğiniz şekle göre resimde ki gibi olacaktır. umarım yardımı olmuştur.