Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri: Glass Ball - İngilizce Çeviri Ders

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Arkadaşlar yabancı bir siteden çevirmiş olduğum yazımda hatalarım olduysa affola!!:rofl:Çevirmeme bir nebzede olsa katkısı bulunan Gökhan TEKİN e ve Dayım Cenk SOYAK a teşekkürler.

Şimdi başlıyoruz.

Gazete kağıdını Photoshopta açalım.

newspaper.jpg

1.Adım:

Yeni bir katman oluşturalım.(Ctrl + Shift + N)
Elliptical Marquee Tool
toolmarqueeellipse_c.gif
U seçelim.Shift tuşuna basılı tutarak düzgün bir daire çizelim.

selection.jpg

2.Adım:

ÖnPlan renginin üzerine bir kez tıklayın ve açılan Color Picker penceresinden D6D3C0 rengi seçin.

color_picker.jpg

Paint Bucket Tool u
toolbucket_c.gif
seçin.Seçim alanın içine bir kez tıklayın ve seçimin bu rengi almasını sağlayın ve ardından Ctrl + D yaparak seçimi kaldırın.Yada seçimi kaldırmak için Select >> Deselect yapın.

3.Adım:

Layer(katman) paletinin altında yer alan Add a Layer Style
addfx_c.gif
a tıklayın.Açılan pencerede resimdeki ayrları girin.

Inner Shadow:
Beyaz rengi seçmeyi unutmayın.

inner_shadow_1.gif

Ayarları yaptıktan sonra OK a basın.Daireniz bu şekli alması lazım.

example.jpg

4.Adım:

Tekrar yeni bir katman oluşturun.(Ctrl + Shift + N).Gradient vereceğiz renklerimiz:

Foreground Color: d6d3c0
Background Color: 65645F

Shift + G yapın ve gradient aracını seçin üst menüdeki ayarları şekildeki gibi yapın.

002.gif

Eğer A seçeneği sizde farklı çıktıysa o A seçeneğindeki renklerin üstüne tıklayın ve açılan pencereden ilk gradient i seçin.

Kırmızıdan mavi ye kadar bir degrade verin.Tüm ekran bu degrade ile kaplandı fakat endişe etmeye grek yok.Şimdi Clipping Mask dediğimiz teknikle bunu halldeceğiz.Yapmanız gereken sadece Alt tuşuna basılı iken mause unuzu Layer 2 ve Layer 1 in ortasına getirip bir kez tıklamak.Mause unuz bu alandayken birbirine geçmiş iki daire şeklini alacaktır.Bu şekli alınca 1 kez tıklayın.İşte bu kadar.

gradient1.jpg

En son hali

gradient2.jpg

Klavyenizden D tuşuna basarak renklerinizi varsayılan ayarlara getirin.
D ye bastığınızda foreground color siyah ,background color beyaz olacaktır.

fore_and_background_d.gif

Layer paletinde bulunan Add Layer Mask a
addmask_c.gif
tıklayın.Tıkladığınız anda foregraund ve backgraund renkleri yer değiştirecektir.

fore_and_background.gif

Tekrar Gradient Tool u seçin ve üst menüdeki ayarlardan Radial Gradienti
gradientradial_c.gif
seçin ve dairenin ortasından sağ üst köşesinde doğru degradinizi verin.Son şekil :

example1.jpg

5.Adım:

Bu adımda layer 1 in kopyasını oluşturacağız.Bunun için layer paletinde layer 1 sürükleyip Create a New Layer
new_c.gif
ikonunun üsütne bırakın.Yada layer 1 e sağ tıklayıp Duplicate Layer ı seçin.

drag.gif

Kopyasını oluşturduk fakat bu sefer Layer 2 Clipping Mask tan çıktı.
Orjinal layer 1 i sürükleyip en üste alıyoruz ve Fill kutucuğunu 0 yapıyoruz.Layer 2 ve Layer 1 copy nin arasına Alt tuşuna basılı tutarak 1 kez tıklayın.Clipping Mask ı Layer 1 copy e taşımış olduk.Layer Style ikonunun
addfx_c.gif
üsütne 2 kez tıklayın ve aşağıdaki ayarları yapın.

drag2.gif

Inner Shadow:
(Use Global Light ı seçili olmadığından emin olun!!)
inner_shadow_2.gif

Inner Glow:
inner_glow.gif

Son hali:
example2.jpg

6.Adım:

Yeni bir katman daha oluşturun.(Layer 3).Ctrl + Shift + NAraç paletinden Brush Tool u (B) seçin.Yukarıdaki menüden aşağıdaki resimdeki yere tıklayın ve gerekli ayarı yapın.Master Diemater (Fırça boyutu) 150 px, Hardness (Sertlik):0 ayarlayın.

brush_150.gif

Klavyenizden önce "D" ye sonrada "X" e basarak Foregraund Color u beyaz yapın.

Dairenin tam ortasına 1 kez fırça darbesi yaparak bir nokta oluşturun.Sonra Filter >> Blur >> Gaussian Blur verin.Radius değeri 25px olsun.

Şimdi Layer 3 e bir kez tıklayın ve Ctrl basılı tutarak alt katmanda bulunan Layer 1 in kare alanına tıklayarak seçili hale getirin ve Layer Paletinin altındaki Add Layer Mask a tıklayın ve Mask uyguladığımız Layer 3 ün Opacity değerini %30 a getirin.

example3.gif

7.Adım:

Tekrar yeni bir layer daha oluşturun.Ctrl + Shift + N.(Layer 4)
Brush Tool (B) seçin.Büyüklüğü 20 px hardness ise %100 olsun.Beyaz olan Foreground Color u Renk Kodu FFFFE8 olan bu renkle değiştirin.Sol üst köşeye doğru 1 kez tıklayın ve nokta oluşturun.Son hali:

example3a.jpg

Filter >> Blur >> Gaussian Blur uygulayın Radius 5 px olsun.

Layer Paletindeki Layer Style ikonuna tıklayın (f Şeklinde) ve aşağıdaki ayarları girin.

outer_glow.gif

8.Adım:

Layer 1 copy ismli katmanın Fill kutucuğunu %25 yapın.

fill_25.gif

Son hali:

example4.jpg

Eğer yukarıdaki resmin okla gösterilen yerindeki ışık çok fazla ise Opacity değerini düşürebilirsiniz.

Background katmanına bir kez tıklayın ve ardından Ctrl + Shift + N yaparak bu katmanın üstünde yeni

bir katman daha oluşturun(Layer5).

Layer 5 seçili iken Ctrl ye basılı tutarak Layer 1 copy isimli katmanın küçük kare alanına bir kez

tıklayın.Topumuz seçili hale gelecektir."D" ye basarak renk paletinizi varsayılan renklere ayarlayın.

fore_and_background_d.gif

Gradient Tool u seçin.Ve ayar menüsünden aşağıdaki gibi ayarlayın.

fill2.gif

Seçili alanın tam ortasından köşesine doğru bir degrade verin.

Şimdi ise klavyenizden Ctrl + T yaparak transform aracını alın.şağıdaki resimde A şıkkında

görüldüğü gibi üstten tutup ortaya kadar indirin.Sonrada B de deki gibi gölgeyi topun altına getirin.

Entere a basın Ctrl + D yaparak seçimi kaldırın.Ardından Layer 5 in Opacity

değerini %50 yapın.

https://www.lunacore.com/images/tutorials/tut009/example7.gif[//IMG]

Şimdide [B]Layer 5[/B] deyken Raidus değeri [B]2px[/B] olan [B]Gaussian Blur(Filter/Blur/Gaussian Blur)[/B]

verelim.Son hali:

[IMG]https://www.lunacore.com/images/tutorials/tut009/example6.jpg

9.Adım:

Bu adımda topumuzun gölgesini deforme edeceğiz.Layer 5 seçili iken Ctrl ye basılı tutarak Layer 1 copy isimli katmanın

küçük kare alanına bir kez tıklayın.Topumuz seçili hale gelecektir.

Sonra Filter >> Distort >> Sapherizeyi seçin.Amount %100 olsun.

distort1.jpg

distort2.jpg

Seçim devam ederken background katmanına 1 kez tıklayın ve Ctrl + F yaparak zemininde bozulmasısnı

sağlayın.Son hali:

final.jpg

10.Adım:

Layer 4 seçili iken yani topun üzerindeki küçük nokta.Ctrl + T yapın ve aşağıdaki değerleri girin.

transform.gif

Son hali:

final.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Çalışmanın kendim tarafından yapılmış PSD dosyasını buradan indirebilirsiniz.

Şunu söylemek isterimki gerçekten profesyonel işi bir çalışma ,yeni başlayanlar biraz

zorlanabilirler.Fakat çeviride yeterince ayrıntıya girdim.Anlamadığınız yerler olursa

bu bölümde sorabilirsiniz.Kolay Gelsin.

Çeviri:Ali Emre

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler Ali Emre ellerine sağlık

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
AliEmre çok güzel bir ders olmuş.. Ellerine, emeğine sağılık. Teşekkür ederim

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
eyvallah ali emre saoalsın kardeş emek verip cevirmissin....yine yapamadım ama 8.etaba kadar geldim bu sefer...hersey için tsk ederi ceviride katkısı bulunan gider arkdaslarada

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
eyvallah ali emre saoalsın kardeş emek verip cevirmissin....yine yapamadım ama 8.etaba kadar geldim bu sefer...hersey için tsk ederi ceviride katkısı bulunan gider arkdaslarada

Dostum PSD dosyasını incelersen nerede hata yaptığını bulacaksındır.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Ali Emre basamak 6 daki 3.layerdaki siyah background oyalıını çözmedim kardeş:S

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Layer 3 e bir kez tıkla ve Ctrl ye basılı tutarak ,alt katmanda bulunan Layer 1 in kare alanına(hani layerların resimleri varya oraya) tıklayarak seçili hale getirin ve Layer Paletinin altındaki Add Layer Mask a tıklayın ve Mask uyguladığımız Layer 3 ün Opacity değerini %30 a getirin.

Yine yapamazsan PSD dosyanı yolla ben o adımı yapıp sana tekrar atarım sende kaldığın yerden devam edersin.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
eyvallah :wink: denicem bastan yılmak yok :D

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Sonuda buldum nrede hata yaptıgımı...ctrl ile secerken ben layerların alanı seciyorum kare alanın secmiyomusum...ama simdi oldu boyle vbir sey cıktı ortaya...tkrr tskler ali emre :wink:

newspapercopyzh5.jpg

Son düzenleme:

barisk

🌟Usta Tasarımcı🌟
gerçktn mükemmel bi ders pylaşımı olmuş eline emeğine sğlk : )

barisk

🌟Usta Tasarımcı🌟
sanırım yptım : ) Ali emre arkadşm gerçektn gzl bi ders...

hamit_kurklu58

🌟Usta Tasarımcı🌟
ali kardeş uyguladım ellerine sağlık çok güzel bi uygulama.ayrıca yaşınında 17 olduğunu öğrendim çok şaşırdım geleceğin çok parlak bence inşallah:)ellerine sağlık tekrar sevgiler kardeşim

barış kardeş merhaba nasılsın.uygulamanı gösterdiğin gibi,yazdığımız yorumlara nasıl resim ekliyoruz.tarif edersen çok memnun olurum sevgiler.

ali kardeş uyguladım ellerine sağlık çok güzel bi uygulama.ayrıca yaşınında 17 olduğunu öğrendim çok şaşırdım geleceğin çok parlak bence inşallah:)ellerine sağlık tekrar sevgiler kardeşim

Moderatör tarafında düzenlendi:

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
barış kardeş merhaba nasılsın.uygulamanı gösterdiğin gibi,yazdığımız yorumlara nasıl resim ekliyoruz.tarif edersen çok memnun olurum sevgiler.

pc deki resmi cesitli resim ekleme sitelerşbde upload ederek tavsiyem ImageShack® - Image Hosting ordan alacagın url adresini cvp yazdıgın pencereden grafik ekle bölümüne yapıştırman bu kadar

barisk

🌟Usta Tasarımcı🌟
biras geç gördüm k.bakma : ) ama el_chancho arkadaşım gzl bi şeklde anlatmış...