Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop En Baştan!!!!!!

ercanvenida

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar herkese merhaba...
Ben photoshop öğrenmek istiyorum.Cs4 yükledim bi kaç tane de ders indirdim.

Sorum şu; Nerden başlamalıyım toolların ve diğer işlemlerin ne işe yaradığını mı öğrenmeliyim önce yoksa direk çalışma yaparak mı geliştirmeliyim kendimi???

Diğer sorum şu ingilizceden mi öğrenmek daha faydalı yoksa türkçesini mi yüklemeliyim.Dersler genelde ingilizcedden anlatıyor.....

Şimdiden teşekkürle cevap yazanlara..:sadsmile::sadsmile::sadsmile:

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben ingilizceden öğrenmeni tavsiye ederim. Öncelikle toolları öğrenmelisin. Her birinin özelliklerini, gerekirse notlar alarak, kavramalısın. Her tool'u kendi içinde çalışmalar yaparak pekiştirirsin. Örneğin, marque toolu öğrenince, çeşitli şekillerde seçim yapılabileceğini göreceksin. Her çalışmada kullanılacak methot farklı olabiliyor ya da birçok şekilde kullanabiliyorsun marque toolu. Bütün tools'u kavradın ve her birini çeşitli örneklerle pekiştirdikten sonra menüleri denersin. Her öğrendiğin şeyin alıştırmasını yapmanın sana getirisi olacaktır. Tavsiyelerim bundan ibarettir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi Çalışmalar...

EmAr2

🌱Yeni Üye🌱
Ben türkçe kullanmanı tavsiye ederim photshopu ve şimdilik cs3 ü kullanmanı öneririm. Çünkü nette gördüğün bir efekt anlatımına uğraşırken eğer türkçe ise biraz daha sana zor gelecek ve bunu böyle yaptın mı olayın mantığı kavrayacaksın. Eğer ingilizce olursa yaptın kopyala yapıştır gibi birşey olr..

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Ben ingilizceden öğrenmeni tavsiye ederim. Öncelikle toolları öğrenmelisin. Her birinin özelliklerini, gerekirse notlar alarak, kavramalısın. Her tool'u kendi içinde çalışmalar yaparak pekiştirirsin. Örneğin, marque toolu öğrenince, çeşitli şekillerde seçim yapılabileceğini göreceksin. Her çalışmada kullanılacak methot farklı olabiliyor ya da birçok şekilde kullanabiliyorsun marque toolu. Bütün tools'u kavradın ve her birini çeşitli örneklerle pekiştirdikten sonra menüleri denersin. Her öğrendiğin şeyin alıştırmasını yapmanın sana getirisi olacaktır. Tavsiyelerim bundan ibarettir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi Çalışmalar...

arkadaşıma katılıyorum benim de diyeceklerimin ondan bir farkı yok ... çok güzel açıklama yapmış, haklı yani...

Ben türkçe kullanmanı tavsiye ederim photshopu ve şimdilik cs3 ü kullanmanı öneririm. Çünkü nette gördüğün bir efekt anlatımına uğraşırken eğer türkçe ise biraz daha sana zor gelecek ve bunu böyle yaptın mı olayın mantığı kavrayacaksın. Eğer ingilizce olursa yaptın kopyala yapıştır gibi birşey olr..

photoshop'u Türkçe kullan diye bir öneri sunmuş arkadaşım , arkadaşımın dediğine katılmıyorum ... Örnek olarak veriyorum:
Photoshop'u Türkçeye çeviren her programcının kullandığı sözcükleri kullanma anlamı farklıdır...
Bir tanesi vardır ; " Kes" Türkçe sözcüğünü yerine "Al" , "Taşı" sözcüklerini de kullanabilir...
Yazılışları farklıdır ama anlamları aynıdır...Bu senin Türkçe photoshop'u kullanman da bir zorluk olarak döner...
Günlük hayattaki Türkçe sözcükler hem unutabilir... Ama duymadığımız aklımızda yer tutmaya çalıştığımız ingilizce sözcükleri öğrenmek için beynimiz öğrenmek için bir çaba sarfedecektir... Yeni öğrendiğin şeyleri beynimiz öğrenmek için bir çaba sarfedeceğinden ingilizce photoshop sana yararlı olacaktır...
İngilizce öğrenmen tavsiyemdir...

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir de Türkçe kullandığınızda menüde karmaşık terimler arasında kalabiliyorsunuz. İngilizce kullanmanın bir avantajı da adobe'nin ya da yabancı kaynaklı sitelerin eğitimlerini uygulamakta zorluk çekmiyorsunuz.

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
dil ingilizce olmalı
hazır derslerden ziyade yapmak istediğin bir amacın olsun
kimse photoshopu %100 bilemez çünkü Photoshop un yaptıklar
kişinin amacı ve hayal gücü ile eşit orantıdadır. Ben bunu yapıcam de ve yap...

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
dil ingilizce olmalı
hazır derslerden ziyade yapmak istediğin bir amacın olsun
kimse photoshopu %100 bilemez çünkü Photoshop un yaptıklar
kişinin amacı ve hayal gücü ile eşit orantıdadır. Ben bunu yapıcam de ve yap...

hayal gücü ile eşit orantıdadır :D Çok doğru söylemiş arkadaşım

ByCihad

🌱Yeni Üye🌱
ewet arkadaşlara katılıyorummm .. öğrenmek istiyorsan ilk önce internetten dersleri araştırman gerekiyor.. bu dersler de çogunlukla ingilizce bunun için en iyisi ingilizce kullanmak ve ingilizce bilmek gerekiyor...

pLayer1_mtn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.videonette.com
Dersler haricinde kullanamsını bilen arkadaşınız falan varsa onlarada sorabilirsiniz.Ben öyle yaptım şahsen direk .gif uzantılı avatarlar yaparak başladım olaya ama hala bilmediğim çok şey var.Hayal gücüde hat safhada olmalı tabi:D

devogulo

🌱Yeni Üye🌱
Kusura bakmazsan cs4 ü nereden indirdin, linkini bana atabilirsen sevinirim..