Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Hızlı Resize İşlemi ?

ksmskt

🌱Yeni Üye🌱
Kolay gelsin

Photoshopta atıyorum 3500*2600 pixellik bir resim açıyorum.bir tane de 720*860 pixel yeni dökuman açıyorum.Büyük resim ufak dökümanın üzerine sürüklediğimde ctrl+t ye basmışız gibi resize moduna giriyor ve ben shifte basarak küçültüyorum.Bunu sihfte basmadan,tek bir hamlede yapma imkanımız var mı ?
yani;büyük boyutlu bir resmi küçük bouytta bir çalışmaya boyutlarını koruyarak tek hamlede nasıl sığdırırm ?

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Cs5 veya Cs6 deneyiniz. Bu sürümlerde açtığınız dökümana resmi sürükleyip attığınızda otomatik olarak dökümana sığacak şekilde yerleşir. Ancak karelerin oranları tutmuyorsa boşluklar oluşur. Oranları aynı olmalı.
Eğer ki siz bir çok dosyaya resize uygulayacaksanız toplu işlemlerin nasıl yapıldığını öğrenin. Ps bunu otomatik olarak istediğiniz kadar resme yapıyor zaten.

walle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yanlış anlamadıysam böyle yapabilirsiniz.
Yeşil yuvarlak içindeki değerden birini değiştirdiğinizde diğeri aynı o oranda diğerinide değiştirir.

PQLqpBN.jpg

ksmskt

🌱Yeni Üye🌱
@Hugareva ;dostum teşekkür ederim.Ben üzerine sürüklemek yerine,ayrı bir sekmede açıp kopyala yapıştır yapıyordum,üzerine atınca oldu,eyvallah
@walle yanlış anlamışsın maalesef ^^