Metin METE
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar. Daha önce hiç başıma gelmediği için hangi foruma açmam ya da nasıl bir başlık yazmam konusunda herhangi bir fikrim yok. Sorunum özetle şu;
Dün gece müşterime ait bir .psd'yi upload (yükleme) ederken, aynı zamanda upload yapılan .psd dosyasında 1 yeri düzenleyip kayıt etmeye çalıştım. Kayıt etmeye çalışırken "could not open a scratch file because the file is locked..." gibi, buna benzer bir uyarı aldım. 1-2 defa kaydetmeye çalıştım ama tekrar bu uyarıyı alınca, .psd dosyasını kapatıp yeniden açmak istedim. Bu süre zarfında upload edilen dosyayı da sildim. .psd dosyası kapattıktan sonra açmak istediğimde, .psd dosyasının klasörde olmadığını fark ettim...
Şu yaşanılanları düşündüğümde, sadece 2 şekilde silinmiş (kaybolmuş) olabileceği aklıma geliyor;
Ya da daha önemlisi, dosya silindi mi?
Daha önce buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Olduysa, çözüm bulabildi mi?
Dün gece müşterime ait bir .psd'yi upload (yükleme) ederken, aynı zamanda upload yapılan .psd dosyasında 1 yeri düzenleyip kayıt etmeye çalıştım. Kayıt etmeye çalışırken "could not open a scratch file because the file is locked..." gibi, buna benzer bir uyarı aldım. 1-2 defa kaydetmeye çalıştım ama tekrar bu uyarıyı alınca, .psd dosyasını kapatıp yeniden açmak istedim. Bu süre zarfında upload edilen dosyayı da sildim. .psd dosyası kapattıktan sonra açmak istediğimde, .psd dosyasının klasörde olmadığını fark ettim...
Şu yaşanılanları düşündüğümde, sadece 2 şekilde silinmiş (kaybolmuş) olabileceği aklıma geliyor;
- Upload yaptıktan sonra "sil" dediğimde, PC'den de sildi (ki web sektöründe olduğum için, şayet öyle bir şey bile olsa en azından "Geri Dönüşüm Kutusu"'na atar)
- Photoshop dosyayı kendi sildi
Ya da daha önemlisi, dosya silindi mi?
Daha önce buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Olduysa, çözüm bulabildi mi?