Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopda profesyonelizm ve getirilieri ?

Rhyme

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba. konuyu yanlış yere açtıysam öncelikle özür dilerim(en uygun yer burası görünüyordu). Photoshopla ilgili profesyonelleri bu sitede bulacağıma inandığım için size photoshopla alakamı ve akabinde hayati derecede önemli sorularımı :p soracağım ...Cevaplamanız dileğimle....

Ben bir üniverste öğrencisiyim.Ama bölümüm ne photoshopla nede bilgisayarla ilgili.Yalnız oldum olası bilgisayarlara hevesim vardı vebu hevesim doğrultusunda ilk bilgisayarım elime geçtiğinden beri aç kunduzlar gibi kemirmekteydim :D bu sayede bireysel bi kullanıcının bilmesi gerekn ve hatta biraz fazlasını elde ettim 5senede.Yani basit uygulamalar için arzalar vs ler için hiç bi zaman bilgisayarcıya başvurmama gerek kalmadı.Kendime yetecek bi bilgisayar bilgim oldu merakımın sayesinde.
Photoshopa başlama kararımın ise paranın dizimi kırdığı bi zaman başladı.Yani benim para kazanmam gerekiyordu ve bunu ilgim olan bi konu üzerinde yapmalıydım. şunu biliyorum ki ;
Heves + çalışma + yaratıcılık = photoshopda başarı = birden fazla iş imkanı = severek yapılan işten kazanılan para = kırılan dizinizi doğrultma şansı :S

bu kabaca formülü bilsem de esasen photoshopu ileri düzey öğrendiğimde nerde ne iş bulabilceğimi , yada kesin iş bulabilip bulamıyacağımı ,ne kadar kazanacağımı tam anlamıyla bilmiyorum.Benim için bu bir kaygı çünkü photoshopu öğrenmek uzun zaman isteyen bir şey ve boşa çıkma ihtimalini barındırmamalı ;)

Şuan ki Photoshop bilgime gelince ;
Tamamen öğrenmenin tamamını baz alırsak %10 düzeyde ;
Bu yüzde 10 ise photoshopu kurcalamamla ve bazı eğitim setleriyle meydana geldi.
Eğitim seti diyince güldüğünüzü duyar gibiyim ; ama kastettiğim eğitim setleri vasat basitlikle anlatılmış türkçe cs2 cs3 eğitim setleri değil.
O zaman ne? derseniz ;
İleri düzey ingilizcem var (duyduğumu anlar ve konuşurum ;) ) ve lynda.com gibi sitelerin yayınladığı ingilizce profesyonel eğitimlerin basic kısımlarını yutmuş durunmdayım ;) en azından layer nedir tools ne işe yarar layer maskla neler yapılır vb konuları iyi biliyor ve pratikte kısmen kullanbiliyorum.
Bütün bilgiler doğrultusunda sizden büyük ricalarla aşağıdaki soruları cevaplamnızı istiyorum.(Answer the questions to save my life please :))

1)öncelikle cevap veren değerli insan :) photoshopu nerde nasıl öğrendin ne düzeyde bilmektesin? öğrenme sürecin nedir?

2)Photoshopla hangi alanda çalışmaktasınız? ÇAlıştığınız alanda photoshopun yanısıra kullanmanız gereken yazılımlar nelerdir?En önemlisi bu alandan kazancınız ne kadar?

3)Bu konuda iş bulabilmek için herhangi bi yerden alınmış sertifka gerekir mi?Sertifkasız da olsanız kendinizi kanıtlamanın önemi nedir?

4) bu konuyla ilgli bildiğiniz tavsiye ettiğiniz iş garantisi veren kurslar var mı?(bilgeadam gibi...) Bu kurslardan bildiklerinizin talep ettikleri ücretler ne kadardır? (Eskişehirde ikamet etmekteyim belki bu doğrultu da bi tavsiyeniz olur)

5)yeni başlayandan 1 adım önde olan bana tavsiyeleriniz....

Hepinize teşekkür ederim.Kalın sağlıcakla .Cevaplarınızı bekliyorum :angel:

Son düzenleme:

Rhyme

🌱Yeni Üye🌱
konuyla ilgilenen yok mu acep ?:(

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşım öncelikle hoşgeldin foruma.
Başta okuman gereken forum kuralları var.
İki mesaj üst üst atarak flood yapmışsın.

Ve forumda akşam vakti kimse kalmamış, bu yüzden cevap alamamışsın.

1. Photoshopu kursta temelini aldım ama kendim öğrendim. Ben grafiker olarak işte yaptım. Ama kendime %10 biliyorum ancak diyebiliyorum. O basit bir program değil.
Bugün emin ol eğitim verenler bile yeni birşey öğreniyorlar programda. Dediğim o ki
zamanla geliştirilecek bir şey, tabibelli seviyeye geldiğin zaman iş için yeterli duruma geliyorsun.

2. Photoshopla grafik tasarım adı altında gerekli olan her tür işlemde kullanmaktayım. Ama emin ol en önemlisi ne kadar kazandığın değil. Bunu resim yapmak gibi düşün. Senin tuvalin fırçanda photoshoptur. Durdugu yerde para kazandırmaz. Yada bir ressam sanmıyorumki para için bu işi yapsın. Bu bir sanattır. Sanatı yaparsın iyisen güzelsen para seni zten bulur.

3. Sertifika gerekmez. Bunu portfolyon ile yada örnek çalışmaların ile referans sunup gösterebilirsin.

4. Yine söylüyorum iş garantisi tamamen senin elinde ve zihninde. Tabi şu ara kriz mevcut.
Ben şuan işsizim mesela. Arkadaşlarım çalışmalarımın iyi oldugunu söylüyor. Bu gibi durumlarda yok değil.

5. Sen bu işe yanlış fikirle atılıyorsun pek sağlam ilerleyemezsin. Önce severek yaptıgına veya yapacagına inanman lazım. Photoshop bir iş kaynağı değildir. Photoshopu kullanarak ürettiğin tasarımlar veya fotoğrafçılıktaki kullanımın sayesinde bi yerlere gelirsin. Oda çok para kazanmak gibi bir hedef karşısında çaresiz kalır zaten.

Saygılar

Rhyme

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle flood için kusura bakmayın.Konuyu üste çıkarmak için başka bi yol gelmedi aklıma ve de cevabın için teşekkür ederim fatihcee.
Belki maddi kaygıyı fazla öne sürmüşüm ancak bu işi severek yapacağıma dair bilgiyi de yukarda verdiğimi sanmıştım.Benim ihtiyacım olan tecrübelerden ibaret rehberlikdir.
Bu saatlerde forumda kimse kalmadığını bilmiyordum.YArını ve cevaplarınızı bekliycem...

Rhyme

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle flood için kusura bakmayın.Konuyu üste çıkarmak için başka bi yol gelmedi aklıma ve de cevabın için teşekkür ederim fatihcee.
Belki maddi kaygıyı fazla öne sürmüşüm ancak bu işi severek yapacağıma dair bilgiyi de yukarda verdiğimi sanmıştım.Benim ihtiyacım olan tecrübelerden ibaret rehberlikdir.
Bu saatlerde forumda kimse kalmadığını bilmiyordum.YArını ve cevaplarınızı bekliycem...:crying:

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Öncelikle iyi günler;
Sizi bu öğrenme çabanızdan dolayı kutluyorum.Ben profosyonel değilim ama photoshop birikimi olarak sizden ilerdeyim.Photoshop kullanalı 4 yıl oldu.Bu süre zarfında eğitim kurslarına hiç gitmedim.Tamamen internetteki dersleri uygulayarak ve bazı dergilerin verdiği eğietim yayınlarını izleyerek photoshopun neredeyse %80 lik kısmını öğrendim.

Photoshopun günümüzde en sık kullanıldığı iki alan Grafik - Web Tasarım ve Fotoğrafçılıktır.İyi bir photoshop bilgisi kazandıktan sonra herhngi bir grafik tasarım ajansında grafik - web tasarımcısı olarak çalışabilir yada fotoğraf stüdyolarında çalışabilirsiniz.Çalışma konusunda deneyimim olmadığı için size fiyat veremeyeceğim.Ayrıca freelance olarak tabir ettiğimiz serbest çalışma mantığı ile hiç bir yere bağlı olmadan müşterilerinizle yüz yüze veya internet yoluyla iletişime geçerek çalışabilirsiniz fakat freelance da paranı tahsil etmen biraz zor oluyor.Çeşitli bahanelerle para konusu atıştırılıyor sen kesin bir tavır koyarsan oarası başka.

Photoshop bilginizi katlamak için ya iyi bir kursa gitmelisiniz yada kendi çabalarınızla (internet ,cd..s) ve yakın çevrenize ,forumlardaki arkadaşlara danışmanız gerekir.Kurs olarak bu konularda kendini kanıtlamış Bilge Adam'ı öneririm ama sadece Anakara ve İstanbulda şubeleri var sizin için sorun olabilir.Sağlıklı olaması açaısından bu konuda bir sertifikanızın olması işe alınırken size avantaj sağlayacaktır.İş veren kişinin aklında sorular kalmadan sizi işe alacaktır.Ama illaki olacak diye bir kaide yok.

Başarılarınızın devamını diliyorum.İnşallah bu konuda hedeflediğiniz düzeye gelirsiniz.

Rhyme

🌱Yeni Üye🌱
Cevabın için sağol Aliemre. İyi dileklerin için de. Daha somut örnekler ve cevaplar alabilirsem çok memnun olurum hepinizden.

p.s : üstteki mesajım bağlantı sorunu nedeniyle 2 kez üst üste gönderilmiştir. :s