Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop'ta Ölçülendirme Sorunu

adamolacakyazar

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar 2560x1440 monitörle çalışıyorum ve bugüne kadar daha standart ölçülerdeki ekranlarda çalışırdım benimmi dengem şaştı yoksa cidden bir problemle mi karşı karşıyayım anlayamadım. Sorunum şu: basit bir şekilde 30x15 cm ederinde bir boş sayfa açıp çalışmaya kalkıyorum fakat o kadar ufak açılıyor ki sayfa asla 30x15 etmez diye düşünüyorum. Yanımda laptop'ıyla çalışan arkadaşımdan aynı ölçüde (milimetre olarak açtı yani 300x150) sayfa açıp bana göndermesini istedim ve gönderdi, bu da sandığımdan daha büyük göründü gözüme. Ya da bir başka örnek: corel'da 30x15 cm'lik bir alan açıyorum o daha mantıklı, makul bir orana sahip duruyor fakat shop'ta çok çok küçük duruyor %100'lük görünüme rağmen :) Bu ölçü problemi birazcık bende gerçek ve aradığım 30x15 cm'in doğal halinin nasıl olmasını gerektirdiğini unutturdu bana. :) Sorun neyden kaynaklanıyor veya bir sorun var mıdır bilmiyorum ama fikir bekliyorum dostlar :)

Son düzenleme:

Pi Art

🌱Yeni Üye🌱
sanırım resolution kısmınızda sorun var.Standartı 300 dür bilginize

adamolacakyazar

🌱Yeni Üye🌱
Evet onu fark etmemiştim değiştirince düzeldi gibi ama gözüme biraz dazla büyük görünüyor30x15 cm'e nazaran. Sence normal mi bu?