Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop'ta renk problemi

egeser

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba, Mac OS 10.7.4 kullanıyorum. Photoshop'ta da CS5. Çalışmayı yaptıktan sonra jpg'ye çevirdikten ve baskı alındıktan sonra renklerde bariz bir renk solması ortaya çıkıyor. Cam gibi görünen siyah renk baskıda da preview programında da solmuş görünüyor. Renk ayarlarıyla oynadım bir değişiklik olmadı, ayarları sıfırlattım yine aynı :( Bilbord çalışmaları yapıyorum ve bilborda asılmış işler sanki 1 ay güneş altında kalıp da solmuş gibi görünüyor. Önizleme programında da solmuş renkler görünmesi sorunun Photoshop'tan kaynaklandığını düşündürüyor bana. Örnek resimler yükledim, bi bakabilir misiniz? Ne yapabilirim acaba, bilen var mı?

Son düzenleme:

egeser

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba, Mac OS 10.7.4 kullanıyorum. Photoshop'ta da CS5. Çalışmayı yaptıktan sonra jpg'ye çevirdikten ve baskı alındıktan sonra renklerde bariz bir renk solması ortaya çıkıyor. Cam gibi görünen siyah renk baskıda da preview programında da solmuş görünüyor. Renk ayarlarıyla oynadım bir değişiklik olmadı, ayarları sıfırlattım yine aynı :( Bilbord çalışmaları yapıyorum ve bilborda asılmış işler sanki 1 ay güneş altında kalıp da solmuş gibi görünüyor. Önizleme programında da solmuş renkler görünmesi sorunun Photoshop'tan kaynaklandığını düşündürüyor bana. Örnek resimler yükledim, bi bakabilir misiniz? Ne yapabilirim acaba, bilen var mı?

Bu arada CMYK çalışıyorum.

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Siyah renkleri MULTIPLY yaptınmı peki...

egeser

🌱Yeni Üye🌱
Pek profesyonel değilim malesef :(
Multibly nasıl yapılır desem umarım çıldırmazsınız...
Resimleri yüklüyorum ama kaydolmuyor o yüzden birtürlü gösteremiyorum size :(

Pardon yaa ben nerelere gittim :D
Hayır hiçbir layerda multiply yok.
CMYK'da sadece siyaha 100 verdiğimde berbat bir sonuç çıktı karşıma, ben de 74, 62, 55, 87 diye bir ton kullandım. Çok canlı bir siyah ama dediğim gibi baskıda ve önizleme programında otomakit olarak ölüyor renkler...

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Baskıya iş JPEG gönderilmez. TIFF gönder vede önizleme programlarını o kadar önemseme doğru renk photoshop'ta gördüğün renktir.

egeser

🌱Yeni Üye🌱
çok ağır oluyo tiff, benim jpegler bile çoğu zaman rapid üstünden gidiyor, Raket bilbord olunca... Tiff de denedim bir işimde onda da aynı oldu malesef. Photoshop'un bir renk planlaması varmıdır, nerden bulurum çok aradım internette bütün gördüklerimi yaptım hiçbirinden sonuç alamadım. Sonunda sıfırlattım ayarları:( Teşekkür ederim CarverTD, bana yardım etme isteğinden dolayı :)

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
önemli değil yardım edebildiysem ne ala. Birkaç şey daha var ama bunları ancak telefonda falan anlatabilirim sana. cemsevalim@hotmail.com mali adresine at telefonunu arayım seni. Eğer MAC kullanıyorsan tabiki.

egeser

🌱Yeni Üye🌱
Üzgünüm, kötü bir tecrübeden dolayı numaramı vermeme prensibim var yanlış anlama. Üşenmezsen mesaj atmanı rica ederim, üşenirsen de canın sağolsun. Tekrar sağol :)

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
OK sorun değil. Photoshop EDIT seçeneğinden Assign Profile seçeneğini seç onuda PROFILE olarak işaretle ve seçeneklerden U.S. WEB Uncoated v2 olarak seç. Sonrada gene EDIT'ten Color Settings seçeneğine tıkla ve onuda NORTH AMERICA GENERAL PURPOSE 2 yap. Benim bilgisayarım bu ayarda gayet güzel çalışıyor inşallah seninkide çalışır....

egeser

🌱Yeni Üye🌱
ok yapıcam, uyguladıktan sonraki ilk işimin sonucunu da sana bildiricem. Çok sağol :) tekrar kusura bakma. Kolay gelsin:)

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
OK sorun değil. Photoshop EDIT menüsünden Color Settings seçeneğini seç ve orayı
Nort America General Purpose 2 seçeneğine getir. Daha sonra tekrar EDIT seçeneğinden
Assign Profile seçeneğine tıkla ve PROFILE seçtikten sonra orayıda U.S. Web Uncoated v2 yap. İnşallah işine yarar.

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tekrar atmışım pardon.

Kolay Gelsin.

egeser

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba CarverTD son zamanlarda renk problemi yaşamıyorum (çok şükür) :) Allak bullak ettim programlarımı bu arada, ne yaptın dersen, çok şey yaptım ama ne yaptığımı bilmiyorum :rofl: Tekrar teşekkür ederim

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Photoshop için ekteki değerleri uygularsanız (ve tabi monitörünüzüde kalibre ederseniz) baskıya %95 yakın bir şekilde ekranınızdan görüntü alırsınız (Kullandığınız monitörü bilemiyorum bu değerler hem iMac bilgisayarım hem de Cinema display monitörüm içinuyguladığım değerlerdir.)

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

egeser

🌱Yeni Üye🌱
ThreeBuddha teşekkür ederim. Benim bilgisayarım imac mac osx 10.7.4, ekranım 21.5 inç arkadan aydınlatmalı TFT ekran, çözünürlüğü 1920x1080... Kalibrasyon yaptıracak birini bulamadım malesef. Şu anda renkler eskiye göre iyi ama sence senin yöntemini kullanırsam daha iyi bir verim sağlar mıyım? Ayarlar bozulursa tekrar eskiye dönemem çünkü ne yaptığımı hatırlamıyorum :(