Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta Sorularımı Çözemediklerim

byspyware

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.swishmaxdersleri.com
Merhaba Arkadaşlar Ben Bazı Püf Noktaları Çözemedim Bunları sizin Sayenizde inş çözeceğim Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkür Ediyorum.

Soru 1: Photoshopta Dalga Efekti (İstediğimiz Yerden Ve Görüntü Kalitesi ve Kenarları Bozulmadan) Nasıl Verilir ?

Soru 2: Photoshopta Bi Harfin Uzamasını Nasıl Sağlayabiliriz. İstediğimiz Yerlere Uzatacağız ?

Soru 3: Bir Resmin içinde Başka Bir resimi Nasıl Sadece o Resmin içinde Gösterebiliriz(Örnek Olarak Bazı Hazır templatelerin İçinde Oluyor) O Nasıl Yapılıyor ?

Soru 4: Bir Kutuya nasıl Yansıma Efekti Veririz. Bazı Yansımalarda Tam Oturmuyor bunu Nasıl Yapabiliriz ?

Şimdilik Sorularım Bunlar Arkadaşlar Kusura Bakmayın Hepsini Bi Başlık Altında Açmayı istedim Forumda Konu Fazlalığı Olmasın Diye Doğrumu Yaptım Yanlış Mı Bilmiyorum Ama İnş Doğru Yapmışımdır Eğer Yanlış Yaptıysamda Özür Dilerim

Herkeze Hayırlı Çalışmalar Arkadaşlar selametle Kalın :)

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba Arkadaşlar Ben Bazı Püf Noktaları Çözemedim Bunları sizin Sayenizde inş çözeceğim Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkür Ediyorum.

Soru 1: Photoshopta Dalga Efekti (İstediğimiz Yerden Ve Görüntü Kalitesi ve Kenarları Bozulmadan) Nasıl Verilir ?

Soru 2: Photoshopta Bi Harfin Uzamasını Nasıl Sağlayabiliriz. İstediğimiz Yerlere Uzatacağız ?

Soru 3: Bir Resmin içinde Başka Bir resimi Nasıl Sadece o Resmin içinde Gösterebiliriz(Örnek Olarak Bazı Hazır templatelerin İçinde Oluyor) O Nasıl Yapılıyor ?

Soru 4: Bir Kutuya nasıl Yansıma Efekti Veririz. Bazı Yansımalarda Tam Oturmuyor bunu Nasıl Yapabiliriz ?

Şimdilik Sorularım Bunlar Arkadaşlar Kusura Bakmayın Hepsini Bi Başlık Altında Açmayı istedim Forumda Konu Fazlalığı Olmasın Diye Doğrumu Yaptım Yanlış Mı Bilmiyorum Ama İnş Doğru Yapmışımdır Eğer Yanlış Yaptıysamda Özür Dilerim

Herkeze Hayırlı Çalışmalar Arkadaşlar selametle Kalın :)

Flood yapan üye:

Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz)

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki düzelt butonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...
peki bu soruları sormadan önce Photoshop dersleri ziaret ettınız mı? photoshop soru ve sorunlarınız iyice araştırma yaptınız mı?

1. istediğiniz yeri seçip filtre uygulabilirsiniz

2. Ctrl + T... her hangi köşeye tuttup uzatabiliyorsunuz... yada Ctrl + T, maus üzerine sağa click yaptığınız zaman çıkan menüden Warp, Perspective, Scale vs vs seçenekleri kullanabilirsiniz

3. baskground (resmi) açın... yazı yazın... backgroun üzerine gelip Ctrl + J (kopya alıyoruz) yazı layer üzerine gelip masu üzerine sağ click yaptığımız zaman restarize type ediyoruz. Text layer ve background copy layerler Shift tuşu ile seçip maus üzerine sağ click yapıp çıkan menüden Creat clipping mask seçenek dememiz lazım... allta olan baskground gelip göz işareti üzerine tıkladığımız zaman layer gizliyoruz... böylece resim yazı içinde olacak... yazı yazmak için text tool (T tuşu) kullanın

4. bir kutuya derken? daha önce hazırladığınız objelerden kutu mu yapmak istiyorsunuz? o zaman Ctrl + T maus üzerine sağ tuşu kullanıp çıkan menüden perspective seçiyoruz

forum içersinde dersler inceleyiniz... faydalanırsınız

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
1_Sumudge Tool (R) yada Liqufly (Filter>>Liqufly) ı kullanarak dalgalanma efekti verebilirsiniz.Bunları yaparken yumuşak fırçalar kullanmaya özen gösterin....

2_Aynı araçları yazı katmanında iken yapın.İlk yaptığınızda bir hata ile karşılacaksınız.Bu hata yazı katmanın bir işlem yapabilmek için vektörel hala dönüştürülmesi için onay ister(Rasterize Type denir buna).Evet demeniz yeterlidir.İsterseniz katmana sağ tıklayarakra Rasterize Type demeniz hata mesajı ile karşılaşmanızı engelleyektr.

3_Arama sayfasını açın ve kutucuğa "Clipping Mask" yazın ve aşağıdaki konulardan Photoshop Dersleri konusunu seçin.Sonuçlar size yardım edecektir.

4_https://www.grafikerler.net/yazi-ve-cisimlere-yansima-verme-t44559.html bu konuda yazılara yansıma efekti verilmiş aynı şeyi sadece kutunun bulunduğu katmana uygularsanız istediğiniz sonucu alacaksınız.

5_Biraz araştırma yapınız.Son çare konu açınız.