Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshopta yansıma olayı

anatemar

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar şimdiden yardımlarınız için tesekkur ediyorum
Benim problemim photoshop ta nesneleri yansıtmak yansıtma işini ben yapıyorum fakat hiç bir zaman istediğim gibi yansıtamıyorum 2050 li de balık yarışmasında cok güzel yansıtma teknikleri kullanılmış nerde hata yapıyorum yada nerede püfnoktası bilmiyorum siz ricam tekniği bana tarif ederseniz yanlışmı yada eksiğimi görmüş olurum
nasıl yaptıgımı yazmıyorum cünkü hiç bilmiyor gibi sizin yontemlerinizi deneyeceğim taki en doğruyu bulanadek
:emo1:

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle resmimizi açalım.
72635031.jpg

Not:Resmimizin arka fonu transparent olup yeni bir katmandadır.
CTRL+J ile katmanın bir kopyasını alıp,
15539593.jpg

180 derece dönderip hemen ardından yatay olarak aynalıyoruz.(Edit--Transform---Fliphorizantal)
Oluşan yeni katmanı birinci katmanın altına hizalıyoruz.
46698287.jpg

Maskeleme ve gradient tools yardımı ile
46264454.jpg

Maskeleme işlemi için ALT tuşuna basılı tutarak layer paleti altında yer alan
Add vectör mask sekmesini tıklayın.
Ardından tools paletinden gradienet tool aracını seçip property barda gerekli ayarlamaları yapalım.(Renk olarak şeffaf tan siyaha doğru olan geçişi seçiniz.)
Gradinet aracını alıp maskeleme sonrası kaybolan ikinci katmandaki resim üzerine sürerek uygulayın.
95753230.jpg

Sonuş Aşağıdaki gibi olacaktır.
89254885.jpg

Black_Rider

🌱Yeni Üye🌱
bilgi için teşekkürler benimki cs3 türkce oldugundan dediklerinizi yapamadım :(

anatemar

🌱Yeni Üye🌱
tşler anlatımınız için cok sade ve anlasılır

bazen bazı seyler beklentisiz yapılır her işte bir şey bekleme ama kardesim için rahat olsun mesajın basını okumamısın galiba ramazan

Moderatör tarafında düzenlendi:

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
1.Türkçe bir photoshop,bir erkek için çorabı kokan kadın gibidir.
2.si kasapcarlosun anlatımında 3.resme kadar git sonra gradident tool aracını seç (tek taraflı olucak yani sadece siyah diğer taraf trans.) Q tuşuna bas aşşağıdan yukarı doğru çek bikaç defa (ama bunu aşşağı doğru yatmış olan yansıma efekti olucak layere yap) gradident toolu bu işlemde yaptığında işlemin kırmızı ile olucağını göreceksin,resmin yarısına kadar getir sonra tekrar Q ya bas ctrl+shift+I işlemiyle seçeneği terse döndür ve istediğin sonuç elde edilene kadar delete yap.eğer ters seçenek işlemi yukardan aşşağı doğru olursa tekrardan ctrl+shift+I yap çünkü aşşadan yukarı doğru çekeceksin.Delete işleminden sonrada layerde opacity değerini düşürdümüydün ahada sana yansıma efekti.Biraz karışık gibi gelebilir ama adım adım yaptınmıydı ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın ve "sıhh bumuydu lan?" diyeceksin.
Hadi bakalım.Kastır..

edit:
3.kasapcarlos güzel anlatım yapmıştın tebrikler dostum =)

medomen

🌱Yeni Üye🌱
Bilgi İçin Çok Teşekkür Ederim İnanın ki çk yardımcı oldunnuz :)