Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

plastik kart printerlerde uv panel ne demek

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar plastik kart printerlerine bakıyor uygun bulursam almayı düşünüyorum. araştırırken anlamadığım bir şey var. verilen bazı printerlerin özelliği içinde uv panel kullanmaktadır denilmekte bu ne demektir. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. iyi günler.

egevatansever25

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla bu pvc kart yazıcıları zebra fargo evolis bunlara bende merak saldım gusel para b ırakıyo ama mubarek sitede bu işi yapan bir kişi bile yok kimse cevap yasmıyo bu pvc kart yazıcıları hakkında

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet bende şaşırdım. hemen hemen her konuda bilgi var fakat bu konu hakkında hemen hemen hiç bilgi paylaşımı yok. bu konuda paylaşımın olması bence önemli olur. iyi çalışmalar.

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba, tam net birşey söyleyememekle beraber aklıma geleni paylaşmak isterim: pvc baskı yaptırırken eğer yapılan işi dışarıda, outdoor bir mekanda ve ya vitrin benzeri güneş ışığı altında kalan yerlerde kullanacaksak uv ye dayanıklı olmasını istiyorum. Çünkü diğer türlü düz bir şekilde bastırılırsa yaz sonunda renkler gitmeye başlıyor 1 sene sonra renkler tamamen soluyor yeniden bastırmak gerekiyor. Özellikle yazı sıcak geçen yerlerdeki bir sorun...

Ama baskıyı yapan yere güneşe dayanıklı olacak diye belirttiğim zaman onlar uv ışınlarına karşı dayanıklı olacak şekilde basıyorlar. Heryer yapıyor mu bilmiyorum, bizim çalıştığımız yer yapıyor. Tam olarak ne yaptıklarını sormadım ancak acaba bu sizin bahsettiğiniz gibi uv paneli olan bir makinada basıyor olabilirler mi?

egevatansever25

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya bunlar ribon kullanıyo ve o ribonlar boya degil günese dayanıklı ve ucucu madde icermiyo bu yusden gunese dayanıklı olacaktır saten ondaki baskı kafası ısı ssistemi ile eritip cıkıs alıyo 70 derece falan

benim de merak ettigim bi konu var bunların yaldız ribonları cmyko ribonları pahalı ama sıcak baskıda kullanılan ribonlar buna oluyo demişti bi arakdasım o folyo lar sıcak baskı yaldız folyoları onlar 100 - 120 derece arası erime gosteriyo ama zebra yazıcıları 70 derece siyah 90 derece diye biliyorum servise sordum eritse bile kafa ömrü az olur dedi ama bence daha uyguna maloluyo bende bunu arastrıyorum ama bi cevap veren yok eger bu makinaın ısısı kafanın ribonu eritme ısısı 120 derece ye kadar cıkıyosa ucuza malet renkli acılıs kartları ve benseri biseyler cok ucusa mal olur :D

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya bunlar ribon kullanıyo ve o ribonlar boya degil günese dayanıklı ve ucucu madde icermiyo bu yusden gunese dayanıklı olacaktır saten ondaki baskı kafası ısı ssistemi ile eritip cıkıs alıyo 70 derece falan

Haklı olabilirsin, o zaman şunu sorayım sana, uv ye dayanıklı olacak diye belirtmessek yapılan baskılar 1 sene sonra solmuş oluyor buna ne demeli ? :)

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar plastik kart makinelerine baktım.bazıları 1000 dolar iken bir başkası ise mesela zebra p640i full color gibi bir tane 8000 dolar olabiliyor.bunlar arasındaki fiyat farkının bu kadar fazla olması neden acaba.baktım özelliklerine öyle çok fazla bir fark ta göremedim. yalnızca fazladan laminasyon yapıyorlar. bundan dolayıda bu kadar fark olması bana tuhaf geliyor bilen arkadaşlar yorumlarını yazsalar sevinirim. bir de arkadaşlar bu yukarda bahsettiğim zebra p640i full color kart printerini kullanan yada hakkında bilgisi olan arkadaşlar bunun nasıl bir şey olduğu hakkında düşüncelerini yazabilirse iyi olur. herkese iyi çalışmalar.selamlar.

Plasis

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba UV konusuna çok takılmayın bu cihazlar çok amaçlıdır. Ribbon denilen baskı için kullanılan sarf malzemeleri sayesinde yukarıdaki akardaşların bahsettiği üzere siyah beyaz- altın güş gibi baskılar, en genelde ise renkli baskılar, hatta hologramlar bile basılabilir. kullanılan ribbon tipine göre ve hedeflenen baskıya göre UV koruma zaten üreticeler tarafından malzeme özelliklerinde gizlidir. sizin bu konuda özel bir efor sarfetmenize gerek yoktur. gümüş baskıyı zaten korumanıza gerek yoktur. renkli baskıda ise YMCKO baskı ribbonundaki O " overlay " diye anılan bir koruyucu katmandır ve baskılı alanın üzerini örter. 900 € luk bir zebra P110i ye karşılık teknik özellikleri katoloğunda çok yakın gibi görülen 4000€ luk bir zebra P640i arasında aslında sadece laminasyon gibi görülen fark kullanım sırasında önemli avantajlara neden olabilir. birkaç örnek vermeye çalışayım. mesela 100.000 kart basacak bir kurumsanız ikisinin renkli ribbonuna binlece € fark ödersiniz (ucuz olan makineye daha pahalı ribbon alırsınız) yani ucuz olan makinede kart basmak için çok daha fazla para harcarsınız. Yine onbinlerce öğrencisi olan bir üniversiteyseniz ve bu kartı öğrencileriniz ortalama 5 yıl taşıyacaksa YMCKO ribbondaki overlay yeterli koruma sağlamayabilir, kartlar birkaç yıl içinde silinip solabilir. Bundan kurtulmanın bir yolu 640i modeli makinenin YMCK baskı yapıp üzerini kalıcı özel bir laminasyonla kaplamasıdır. Yani makine seçiminde önemli olan sizin bu makineyle yapmak istediğiniz iştir. Bu konuda uzman firmalardan herzaman destek alabilirsiniz. www.plasis.com.tr sitesinde birçok ürünle ilgili bilgi alabilirsiniz. Sormak istediğiniz konularda müşteri temsilcileri telefon ile sizleri aydınlatabilir.