Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

psd içine resimleri nasıl atıyoruz lütfen yardım

garip29

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar resimli anlatırsanız sevinirim

Benzer konular

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
ilk olarak ne dediğinizi tam anlatmamışsınız
eğer kasteddiğiniz photoshopta çalışma içine resim eklemekse sanırım ilk defa programı kullanıyorsunuz
resimli anlatıcak birşey yok
anladığım gibiyse resmi tutup photoshop içine sürükleyin
daha sonra onu seçip istediğiniz çalışmanın içine

EyLemce

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Bu konuda bende Yardım rica Ediyorum Arkadaşımızın Bahsettiği aynı
Zamanda Benimde Öğrenmek İstediğimiz Şudur Psd Veya Png Fon Veya Çerçevelerin İçine Kendi Resmimizi Nasıl EkLeyeceğiz Bir Arkadaşımız Cevapladı Ama Verdiği Örnek İşe Yaramadı V Tuşuna Basılı Tutarak Fonun İçine Resmi Sürükle Bırak Dedi Ama Bu İşlem İşe Yaramıyor SürükLeyip Bırakınca Resim Resim Üzerine Geliyor Bilen Arkadaşlar Yardımcı Olursa Çok Seviniriz Şimdiden TeşekkürLer

breezeswind

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
programı biraz kurcalamayı deneyin,forumda ve internette sayısız photoshop dersi var;ama ilkönce psd dediğiniz bir format türü,photoshop'ta işlem görmüş dosyalar bu formatta kayıt edilir,tabi eğer ki siz başka bir format seçmezseniz.psd içine resim nasıl atılır diye bir soru sorarsanız gelicek cevap farklı olucaktır.
open diyerek,ımport ederek resim dosyalarını çağırırsınız,hatta kopyala yapıştır yaparak.ama sanırım sizin sorduğunuz hazır çerçevelerin içine nasıl başka bir resimi yerleştirmek se,bunun için internette dersler mevcut,inceleyin derim.
hiçbir şey şak diye olmaz,biraz çaba ve gayret gerekir.

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
konunun dışına çıkmayın

matri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
?? layerlerdenmi bahsediyorsunuz acabaa...

a resminin uzerine b resmini koyacaginiz farz edersek, her ikisinide pshop acip, birini copyalayip digerine yapistirdigimizda 2 layerden olusan bir dosyamiz olur.

bu sekilde her iki resimde de ne yapmak istiyorsaniz ilgili layerde yaparsiniz.

..anladigim kadariyla bu..

persekli

🌱Yeni Üye🌱
öneri

Sanırım arkadas resmi atabilmiş fakat resmin komple atılmasından sikeyetci.
Arkadaşa bu konuda resmi secerek atmayı anlatırsanız daha yardımcı olursunuz..

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba Arkadaşlar Foruma ilk mesajım umarım grafikerler.net ailesinin bir ferdi olabiliriz ve sizlerle bilgi paylaşımında bulunabiliriz

Arkaşın sorusu resimlik bir soru değil aslında sürükle bırak mantığı ile diğer resmin içine atabilir.

garip29

🌱Yeni Üye🌱
ben öğrendim arkadaşlar
basamak basamak anlatıyom dinleyin bilmeynler öğrensin laf değil iş var bşzde
1-önce psd fonu ve uygulayacağımız resimleri fotoshopda ayrı ayrı pencerelerde açıyoz
2-psd fon üzerine gelip seçim tuşu var ya hani kare seçim çizgili olan hani arç kutusunda yukardan ikinci onu seçiyoruz.
3-yine psd fon üzerinde sol tuşa tıklayıp seçimi yükle seçeneğini seçiyoruz burada karşımıza çıkan pencerede ters çevir şıkkını işaretlerseniz fondaki resim eklenecek katmanı seçersiniz
4-sonra sol tuşa basılı tutup psdye ekleyeceğimiz resmin üzerine seçili alanı taşıyoruz.tabi bunun için psd fon ve resim yan yana açılmış olacak ordan farenin soltuşu ile taşıyacağız
5-eğer ölçüler tutuyorsa sorun yok ama diyelim ki eklenecek resim küçük veya büyük geldi.bununda kolayı var.görüntü seçeneğinde ölçü ölçeği var burdan resmin ölçülerini küçültüp büyütüyoruz tabi her küçültme ve büyültme için psd fon üzerinde 3 ve 4. basamakları tekraralyıp seçili alanı resmin üzerine taşıyoruz
6- ctrl-c tuşuna basıp resmin taşımakl istediğimiz bölümünü alıyoz ve ctrl ye basılı tutarak fonun içine atıyoz. yine resiml ve fon yanyana açık olmalı
7-tabi ilk atışta fonun içine oturmayabilir resim bunuda ctrl-t tuşu ile aşıp istediğimiz ayarı yaparız
8-ayrlamayı yapınca kaydetmek istediğinizde ve ya herhangi başka bi,r işlemi seçtiğinizde uygula penceresi çıkar uygulayı seçin
9-bu kadar yakında resim de aktarcam ama biraz zahmetli.bi de fon olarak tavsiye 5 yıldız creative düğün albümleridir.

elvin

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım anladığım kadarıyla bir fotoyu yada resmi psd sayfasına koymak istiyorsun bunun için önce en sağ tarafta bulunan küçük olan layer penceresinde backgraund yazısını iki defa tıklayıp o layer ı backgraund dan kurtar.Daha sonra fotoğrafı psd sayfasına aktarabilirsin.

mustafakartopu

🌱Yeni Üye🌱
Ben de ilk zamanlar sürekli Stamp tool kullanarak Aynı layerda Gövdeye kafa eklemeye çalışırdım.
Layerlar la çalışmayı öğrendikten sonra çok gereksiz olduğunu gördüm stamp tool u kullanmanın.
Neyse arkadaş büyük ihimalle bu mantığı anlayamadı.

byahad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.selcuklureklam.net
ben öğrendim arkadaşlar
basamak basamak anlatıyom dinleyin bilmeynler öğrensin laf değil iş var bşzde
1-önce psd fonu ve uygulayacağımız resimleri fotoshopda ayrı ayrı pencerelerde açıyoz
2-psd fon üzerine gelip seçim tuşu var ya hani kare seçim çizgili olan hani arç kutusunda yukardan ikinci onu seçiyoruz.
3-yine psd fon üzerinde sol tuşa tıklayıp seçimi yükle seçeneğini seçiyoruz burada karşımıza çıkan pencerede ters çevir şıkkını işaretlerseniz fondaki resim eklenecek katmanı seçersiniz
4-sonra sol tuşa basılı tutup psdye ekleyeceğimiz resmin üzerine seçili alanı taşıyoruz.tabi bunun için psd fon ve resim yan yana açılmış olacak ordan farenin soltuşu ile taşıyacağız
5-eğer ölçüler tutuyorsa sorun yok ama diyelim ki eklenecek resim küçük veya büyük geldi.bununda kolayı var.görüntü seçeneğinde ölçü ölçeği var burdan resmin ölçülerini küçültüp büyütüyoruz tabi her küçültme ve büyültme için psd fon üzerinde 3 ve 4. basamakları tekraralyıp seçili alanı resmin üzerine taşıyoruz
6- ctrl-c tuşuna basıp resmin taşımakl istediğimiz bölümünü alıyoz ve ctrl ye basılı tutarak fonun içine atıyoz. yine resiml ve fon yanyana açık olmalı
7-tabi ilk atışta fonun içine oturmayabilir resim bunuda ctrl-t tuşu ile aşıp istediğimiz ayarı yaparız
8-ayrlamayı yapınca kaydetmek istediğinizde ve ya herhangi başka bi,r işlemi seçtiğinizde uygula penceresi çıkar uygulayı seçin
9-bu kadar yakında resim de aktarcam ama biraz zahmetli.bi de fon olarak tavsiye 5 yıldız creative düğün albümleridir.
yazdıklarını okumaya üşendim vala :D
ya dostum bu iş bu kadar zor değil yaw sen tabiri caizse kulağını ayağınla göstermeye çalışmışsın :D zamanla elin araçlara ve resim programlarını kullanmaya yatkınlaşınca ne demek istediğimi anlarsın bence sen kendi kendine denemeler yap daha mantıklısı bol bol tutorial incele meslea sana bi site :
www.tutorialized.com bunlardan yüzlerce var git bak ordaki photoshop örneklerini basamak basamak anlatıyorlar sende yapmaya çalış ;)

D@RkwHiT€

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şu an çalıştığım ajansa iş başvurumda photoshop biliyorum demiştim ama bilmiyordum ve çalışmaya başladığımda ise Photoshop'un p'sini bilmiyordum, bu dert yüzünden monitörle az kavga etmedim. patrona hiç sezdirmeden deneme yanılma yoluyla öğrenmiştim. (",)

ozozlem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
elvin arkadaşımıza katılıyrm..layers kısmından backgroundu çift tıklayarak layeri kilitten kurtarmış oluyorsunuz böylelikle istediğiniz sayfaya taşırsınız sürükleyerek...Layer kısmındanda hangi görselin üstte yada altta olması gerektiğine karar verebilirsiniz..soruyu soran arkadaş programda çok yeniyse bunu sormak istemiştir büyük ihtimalle :angel:

Son düzenleme:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑

https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Foruma yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır. Yanlış bölüme açılan başlıklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Eğer bu davranışta art niyet fark edilirse üyenin site ile ilişkisi sonlandırılır. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi veya cevaplandırılması sorumlunun inisiyatifindedir.…….
(Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır. Lütfen bundan sonra konu açarken ilgili bölümde olmasına dikkat ediniz.)

Psd Dosyaları bölümünden taşındı.