Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Quark 7-Resim metinle birlikte kaymıyor (hareket etmiyor)

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
İyi günler
Ben bir büyüğümüze kitap çıkarmada yardımcı olmaktayım. Çıkaracağı kitabı ilk yazdırdığı kimse kitabı Quark ta yazmış. Ben ise ilaveler ve düzeltmeler yapıyorum. Kitaptaki Arapça yazıları resim ekler gibi ekliyorum. Ancak çözemediğim bir sorum var. İlavele metinler eklediğimizde, resimlerin (arapça yazıları) bir kısmı metinle birlikte kaymasına karşın, bir kısmı bulunduğu sayfada yapışıp kalıyor, sadece yazılar kayıyor. Sonuçta resim bulunması gereken yerde olmuyor ve başıma bir sürü iş açılıyor.
Resmin metinle birlikte hareket etmesini nasıl sağlıyabilirim. Lütfen yardımcı olun.
Windows xp kullanıyorum.

Benzer konular

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
indesinge geçiş yaptığımdan tam olarak hatırlayamıyorum ama resmin üstüne çitf tıklayıp en sondaki imlece gelin. :/ nasıl anlatsam isimlerde aklımda değil. resmi metnin arkasına almanız gerek. sizde büyük ihtimalle "item" seçilidir onu "none" yaparsanız sorununuzun çözülebileceğine inanıyorum..
umarım faydalı olur :/

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
Mallesef

Mallesef, dediğinizi yapınca, yazılar resmin arkasına geçiyor ancak enter yapınca yine yazılar akıyor ancak resim sabit kalıyor. Ben resmin, yazılarla birlikte hareket etmesini istiyorum.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
hala bana yardım eden yokmuuuuu

Lütfeen

resim yazılarla birlikte kaymaz, açıkçası hiçbir vektörel programda hatırlamıyorum böyle bir özelliği, Dreamweaver gibi düşünmeyin Quark'ı... Bir nesnenin, resmin, objenin yazılarla beraber hareket etmesi için yazı alanının içine yapıştırılmış olması gerekir...

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
Zaten yazı alanının içinde resimler. Resimdediğim resim ekler gibi eklenen yazılar. bu bir dini kitap.
Ve benden önce bu kitap üzerine çalışan kimsenin eklediği resimler, yazılarla bir likte kayıyor. Benim eklediklerim kaymıyor.

posthumous fame

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eklediğiniz resimleri editleyebilir hale getirdiğinizden emin misiniz ?

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
"Editleyebilir" hale getirmek nasıl oluyor. Ben yeniyim. Lütfen anlayabileceğim şekilde anlatırmısınız.
Şunu da söylemek isterim. Benden önce bu kitabı hocamız başkasına yaptırmış. Onun metin penceresi içine yerleştirdiği resimler (Arapça yazılar) metinle birlikte kayıyor.
Benim tek amacım metine yazı ilaveleri yaptıkça resimlerin metinde ki yeri değişmeden birlikte kaymaları. Örneğin Resim olarak arapçada bir ayet eklenmiş peşine de meali geliyor. yukarı kısıma yazı ilave edildiğinde bu arapça kaymaz, meali kayarsa yerleri bozulmuş oluyor.

Tam anlaşılması için detaylı yazdım. Umarım anlatabilmişimdir.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
bahsettiğiniz arapça yazıları (resim) kopyalayıp metin alanı içine sanki metinmiş gibi yapıştırdığınızda dediğiniz gibi kayması lazım... çünkü o resim artık resim olmak özelliğini kaybedip metinde bir sembol veya bir harf gibi algılanıyor, Yapıştırırken metin ikonu seçili olduğuna emin misiniz? yani metin yapıştırır gibi yapıştırmalısınız...

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
Arapçaları resim kutusu açarak yapıştırmak zorundayım. Çünkü Arapçaları değiştiriyor. Sanırım Quark 7 Arapçayı desteklemiyor, ondan.
Ancak herhangi bir fotograf dahi eklemiş olsam bunun metinle birlikte kayması mümkün olmalı...
Günlerdir uğraşıyorum. Lütfen bilen yardımını esirgemesin...

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
metinle resmi seçip grup yapsanız olur bence..

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Arapça yazıyı resim kutusuna yapıştırın önce, sonra cntr+x kesin sonra yazı alanı içine cntr+v yapın böylece yazılarla birlikte kayar.

Anladığım kadarıyla bunu istiyorsunuz.

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
Quark 7 arapçayı metin olarak tanımıyor.
Ama sorun Arapçada değil. Benim tek öğrenmek istediğim şudur:
bir metnin içerisene yerleştirilen resim o metinde nasıl sabitlenir. Öyle ki resmin üzerinde kalan bölüme metin eklendiğinde, resim metinle birlikte aksın (kaysın).

dilemre

🌱Yeni Üye🌱
bahsettiğiniz arapça yazıları (resim) kopyalayıp metin alanı içine sanki metinmiş gibi yapıştırdığınızda dediğiniz gibi kayması lazım... çünkü o resim artık resim olmak özelliğini kaybedip metinde bir sembol veya bir harf gibi algılanıyor, Yapıştırırken metin ikonu seçili olduğuna emin misiniz? yani metin yapıştırır gibi yapıştırmalısınız...

Hele şükür ancak dediğinizi anlıyabildim...Sanırım ben terimleri fazla bilmediğim için anlamam bu kadar uzun sürdü...

Benim gibi olanların (şâyet varsa) anlaması için vurguluyarak söylüyorum. Nesne olarak kesin ve metin ikonuna girdikten sonra yapıştırın...

Yardımcı olan ve olmaya çalışan herkese teşekkürler.

cuteayse

🌱Yeni Üye🌱
Cevabı şuydu sanırım:

İyi günler
Ben bir büyüğümüze kitap çıkarmada yardımcı olmaktayım. Çıkaracağı kitabı ilk yazdırdığı kimse kitabı Quark ta yazmış. Ben ise ilaveler ve düzeltmeler yapıyorum. Kitaptaki Arapça yazıları resim ekler gibi ekliyorum. Ancak çözemediğim bir sorum var. İlavele metinler eklediğimizde, resimlerin (arapça yazıları) bir kısmı metinle birlikte kaymasına karşın, bir kısmı bulunduğu sayfada yapışıp kalıyor, sadece yazılar kayıyor. Sonuçta resim bulunması gereken yerde olmuyor ve başıma bir sürü iş açılıyor.
Resmin metinle birlikte hareket etmesini nasıl sağlıyabilirim. Lütfen yardımcı olun.
Windows xp kullanıyorum.

sanırım bunu biliyordum. yanlış hatırlamıyorsam bunu kitap yayınevinde yapmıştık. önce quarkın en üst kısmındaki simgeyi tıklıcaksınız. sonra elma+x ile resmi kesip tekrar quarktaki simgelerden ikincisi olan el işareti olanı seciceksiniz ve o yazının içine elma+v tuşlarına basarak yapıştırmış olacaksınız. Sanırım böyle olması lazımdı. Bir deneyin.

ozgur_tutsaq

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım öncelikle yeni başlaman sebebi ile nasıl anlatabileciğimi tam olarak kestiremiyorum ama kısaca şu şekilde;

ilk olarak yazının resme göre hareket etmesini istiyorsak o resmin arka planı beyaz renkli olmalı yada arka plan ne renk ise resmin arka planıda o olmalı. böyle bir resim değilse onu en basit olarak phtoshopta dekube (keserek alıp başka arka planı beyaz olan bir yere atarak) yapabilirsin ki en azından ben bu şekilde yapıyorum ve sonuç mükemmel.
daha sonra resmi yazı ile iç içe koyuyoruz normel şekilde sonrasında ctrl+T ye basıp oradan Auto İmage seçeneğini tıklıyoruz. gerisi zaten çorap söküğü gibi ince ayarı sana kalıyor. Ayrıca ben hala 6,0 kullanıyorum 7 de de olurmu emin değilim:D iyi çalışmalar aşağıda senın ıcın ufak bır ornek var eger ıstedıgın boyle bırsey ise?

thumb___rnek.JPG

Son düzenleme:

göllge1

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,geç oldu sanırım ama, eğer istenilen bilgiyi verebileceksem başkaları için faydalı olur en azından...

Yazı alanına resim, tablo gibi şeyler eklenecekse istenilen resim ya da tablo (kendi oluşturduğumuz da olabilir) çapa ile seçilir kopyalanır ve istenilen alana "el" işareti seçiliyken yapıştırılır... Arkadaş da gerekli bilgiyi vermiş zaten. Benim de bildiğim aynısı.

Faydalı olması dileğiyle...