Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Quark mı? Freehand mi?

Haloville

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
haloville.deviantart.com
Bitirme tezimin konusu bu profesyonel grafikerlerin seçimlerine de ihtiyacım olduğu için bu konuyu buraya açtım
çok acil cevaplarınızı bekliyorum.

Aşağıda ki kriterlere göre hangi program daha önde ve neden?
Quark mı? Freehand mi?​

Temel sayfa düzeni olarak:
Gelişmiş sayfa düzeni:
Dosya import:
Grafik oluşturma:
İmaj işleme:
Tipografik denetimler:
Metin işleme:
Paragraf şekillendirme:
İş dünyası:
Belge yönetimi:
Renk işleme:
Çıktı yönetimi:
Network kullanımı:
Web yayıncılığı:
Platformlar arası (PC ve MAC):
Arayüz kullanımı:
Genişleyebilirlik:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

turnthepage

🌱Yeni Üye🌱
ben quark konusunda cok iyi oldugumu dusunurum ama bence freehand quark bazi konularda kisir kalabiliyo yardimci program istiyor yani digerleri ne der bilmiyorum ama bence freehand

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Quark ve Frehandi kıyaslamak doğru bir yöntem degil...
Ford Fiasta ile Peugeot 407 yı kıyaklamak gibi olur :D
aşagidaki soruların cevapları kişiselkulanıma göre çok değişken olur. Söyleki, dergi yapan adam hepsine Quark der. Çizim yapan adamsa Freehand. Benim cevaplarım; (son 5-6 yıldır hiç Quark kullanmadım çünkü çok sayfali ışler yapmiyorum, gerekli durumlada InDegsing'i tercih ederim)

Temel sayfa düzeni olarak: Freehand
Gelişmiş sayfa düzeni: Freehand
Dosya import: Freehand
Grafik oluşturma: Freehand (Illustartoru tercih ederim)
İmaj işleme: Freehand (Illustartoru tercih ederim)
Tipografik denetimler: Freehand (Illustartoru tercih ederim)
Metin işleme: Freehand (InDesing tercih ederim)
Paragraf şekillendirme:Freehand (InDesing tercih ederim)
İş dünyası: Freehand (Wordu tercih ederim)
Belge yönetimi:?
Renk işleme: Freehand (Photoshopu tercih ederim)
Çıktı yönetimi: ?
Network kullanımı: ?
Web yayıncılığı: ?
Platformlar arası (PC ve MAC):?
Arayüz kullanımı:?
Genişleyebilirlik:?

Soruların son kısmında anlama yetimi kaybettim...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli meslestaşım,

Genel olarak nucat gibi düşünüyorum. Ama bu ikisini kıyaslama dersen.

Temel sayfa düzeni olarak: Freehand (İn designi tercih ederim)
Gelişmiş sayfa düzeni: Freehand (İn designi tercih ederim)
Dosya import: Freehand (İn designi tercih ederim)
Grafik oluşturma: Freehand (İllustratoru tercih ederim)
İmaj işleme: Freehand (İllustratoru tercih ederim)
Tipografik denetimler: Quark (İn designi tercih ederim)
Metin işleme: Quark (İn designi tercih ederim)
Paragraf şekillendirme:Quark (İn designi tercih ederim)
İş dünyası: Freehand (İllustratoru tercih ederim)
Belge yönetimi:Freehand (İn designi tercih ederim)
Renk işleme:Freehand (İn designi tercih ederim)
Çıktı yönetimi:Freehand (İn designi tercih ederim)
Network kullanımı:?
Web yayıncılığı: Freehand (İn designi tercih ederim)
Platformlar arası (PC ve MAC): Freehand (İn designi tercih ederim)
Arayüz kullanımı: Freehand (İn designi tercih ederim)
Genişleyebilirlik: Freehand (İn designi tercih ederim

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım hepsini tek tek cevaplamaya gerek yok sanıyorum. Adobe CS3 Serisi programlar tüm isteklerini karşılayacaktır.

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaslar bu konu benim bitirme tezimin konusu. Hic bir kaynak bu iki programi karsilastirmamis, dogaldir. Cunku kulvarlari farkli. Hocalarlar defalarca gorustum sacma bi karsilastirma kaynak bulamiyorum diye... Hatta bu tezi satmayi dusunuyorum :D turunun tek ornegi oldugu icin. Bu konuyu buraya acmamizin sebebi ise uzman grafikerlerin goruslerini almak ona göre yazmak.
Yazdiginz cevaplar icin simdiden cok tesekkur ederim fakat tam olarak istediimi aldiimi soyleyemem cunku kriterlerin karsisina sadece freehand yada quark yazmak malesef yeterli değil. Istedigimiz su : Mesela temel sayfa duzeni olarak quark freehand den daha ondedir cunku sade ve pratiktir. Yani hangi programin neden iyi oldugunu yazarsaniz cok cok sevinirim cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim ayriyetten tez imin önsözünde de size tesekkür yazacam :D

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Temel sayfa düzeni olarak: FreeHand
freehand default sayfa oluşturabilir her yeni açtığın dökümanı kendi kriterlerine göre ayarlayabilirsin. (sayfa boyutu, bleed genişliği, döküman içinde farklı ölçülerde sayfa oluşturabilme v.s.)

Gelişmiş sayfa düzeni: FreeHand
döküman içinde sayfaları istediğin gibi ölçülendirebilir, istediğin konuma yerleştirebilirsin, objeleri gelişmiş sayfa düzeninde rahatça orantılayabilir ve gerektiğinde istediğin sayfayı kolayca ön izleme yapabilirsin.

Dosya import: FreeHand
bazı farklı formatlar hariç tüm image dosyalarını kolayca import edebilirsin. baskıya verdiğinde çıkmamazlık gibi bazı sorunlarla karşılaşabilirsin fakat bu freehand'den değil kendinden kaynaklanır. çünkü grafik tasarımda hangi objelerin hangi çözünürlükte ve hangi formatta baskıya gönderirsem daha iyi netice alırım bileceksin.

Grafik oluşturma: FreeHand
quark %80' text üzeirne kurulmuş bi programdır. genellikle gazate tasarmı dergi tasarımı veya kitap gibi çok text sayfalı işlerde kullnılır. Fakat frehand bu quarkta saydığım bu özelliklerle birlikte belirteceğin ölçüler sürecinde sayfanın en ufak hücresine rahatlıkla bir obje veya grafik ekleyebilirsin. eklediğin objelere revizyon esnasında kolaylıkla ulaşabilir ve mm. ayarlarlada sayfayı ve oluşturduğun grafiği rahatlıkla düzenleyebilirsin.

İmaj işleme: FreeHand
eklediğiniz görseller üzerinde rahatlıkla path yapabilir, istediğiniz text veya grafik alanına sayfadan veya diğer objelerden bağımsız bir şekilde düzenlemenizi ve ilerleyen zamanlarda iş revizyona girdiğinde quarktan daha hızlı düzenleyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Tipografik denetimler: FreeHand
yapacağınız veya kendi eklediğiniz özel komutlarla sayfanın en ince hücresini rahatlıkla inceleyebilirsiniz. eğer kullandığınız objeler image ise hız bakımından imagenin değil sayfanın çözünürlük değerleriyle oynayabilirsiniz. bu size çok kolaylık sağalayacaktır.

Metin işleme: FreeHand
Quarkta metin işleme büyük kolaylıktır. fakat metinleri basılı yayına dönüştürmek biraz güçtür. çünkü convert olayı henüz quarta işleme girmemesindndir. FreeHandde böyle bir sorun yoktur. işediğiniz tüm metinleri convertleyip montajı yaparken veya herhangi bir basımevine gönderdiğinizde font sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. font sorununu hazırlayandan çok benim gibi montaj esnasında collect yapılmış olmasına rağmen sistem farkından dolayı fontları okutamayıp baskıya gönderemediğim gibi.

Paragraf şekillendirme:
bu bölüm aslında yukarıda bahsettiğim gibi ITEM menüsü her iki programdada mevcut fakat FreeHand grafik ve objelere daha basit ve bağımsız çözüm sunduğu için daha basit derim.

İş dünyası: Gazete - Dergi ve Kitap Tasarımcıları Quark
Çok yönlü bir Matbaa - FreeHand Kullanmaktadir.

Belge yönetimi:

Renk işleme: Eğer Ekran kalibrasyonunuz iyi ise her ikiside aynı pek farketmemektedir.

Çıktı yönetimi: Fark Yok

Network kullanımı:

Web yayıncılığı: FreeHand
macromedia freehand de flash animasyonlar yapılabilmektedir. ve web yayıncılığında kullanılabilir.

Platformlar arası (PC ve MAC): FreeHand
collect ve convertlenmiş olduğunda kusursuz bir şekilde baskıya uygun hale getireblirisiniz. Quarkta ve PC'de hazırladığınız bir dökümanı mac ortamında açtığınızda font problemi yaşayacaksınız. Çünkü Mac'in sistemindeki fontlar Pc deki fontlarda eşdeğerde olmayacaktır. Buda sayfa düzeninizi etkileyecektir.

Arayüz kullanımı: ?

Genişleyebilirlik: ?

Bizzat Kendi Görüşlerimdir, eksiklerim veya fazla olabiilir.
Saygılarımla...

Son düzenleme:

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gercekten cok tesekkür ederim beni büyük bir yükten kurtardiniz. Herkese iyi calismalar...

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu bitirme tezi benim için de iyi oldu :) Hiç yoktan önemli bilgiler edindim. Ustalarımıza teşekkür ederim.