Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Renk sorunu, bakarmısınız ?

zoeq

🌱Yeni Üye🌱
İlk defa makinamda çalışmayı baskıya vereceğim . (yeniyim)
PS de afişimi hazırladım.

300 dpi
50x70 cantimetre
CMYK
resulotion:300 ayarlarında
baskımı hazır hale getirdim.

Ben bu çalışmayı psd olarak kaydettim ve Corel de açtım, baskıya veriyordum ki ,
corel ekranımda renkler soluk çıktı ? Baskı kalitesi düşük gibi .
Photoshop ta daha canlı duruyor resim , ayrıca layerların etrafı bulanık gibi
bunun sebebi nedir arkadaşlar ?

Benzer konular

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
keşke bir caps ekleseydiniz de görseydik bizde sorunu !!!!

zoeq

🌱Yeni Üye🌱
Buyur caps hocam.

ns50l.png

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Neden direk ps de basmıyorsunuz? Neden corele ihtiyacınız var? Bende plotter var, tasarımı hangi programda hazırladıysam onda basıyorum.

zoeq

🌱Yeni Üye🌱
Neden direk ps de basmıyorsunuz? Neden corele ihtiyacınız var? Bende plotter var, tasarımı hangi programda hazırladıysam onda basıyorum.

PS den baskıya gönderdiğim zaman yazıların kenarları buğulu çukuyor ve resimler baskıda net çıkmıyor.
Bu konuyla ilgili yüzlerce konuyu araştırdım forumda.
Dün en az 20 tane reklamcı firmayla telefonla bizzat görüştüm.
Tüm söylenenlerin ortak noktası , tasarımı ps de hazırlayıp üzerindeki yazı ve materyalleri kesinlikle corel de yazmamı - şekillendirmemi istediler.
Corelde yazılanlar ve verilen şekil-ikonların çözünürlüğü çok daha yüksek çıkıyor.
Bizzat bende denedim bunu.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben Ps den iç mekan baskı makinesinde gönderiyorum herhangi bir sorun olmuyor.
Yalnız ps den corele göndermek çok mantıksız. Çünkü adobe firmasının illustrator programı var.
Ps den ai ye geçiş çok başarılı ve kolay.
Psd dosyasını ai de açmadan önce, bütün yazı katmanlarını en öne getirip efektlerini silip kaydedin. Ai de açtığınız zaman yazıların aynı şekilde açıldığını ve vektörel hale geldiğini göreceksiniz. Ai den direk baskıya verebilirsiniz.

zoeq

🌱Yeni Üye🌱
Ben Ps den iç mekan baskı makinesinde gönderiyorum herhangi bir sorun olmuyor.
Yalnız ps den corele göndermek çok mantıksız. Çünkü adobe firmasının illustrator programı var.
Ps den ai ye geçiş çok başarılı ve kolay.
Psd dosyasını ai de açmadan önce, bütün yazı katmanlarını en öne getirip efektlerini silip kaydedin. Ai de açtığınız zaman yazıların aynı şekilde açıldığını ve vektörel hale geldiğini göreceksiniz. Ai den direk baskıya verebilirsiniz.

ai' den hiç anlamam hocam.Programı kullanabilsem konuyu açma gereği duymazdım.Teşekkür ederim bilgilendirme için .
Konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
A.İluustrator'den hiç anlamam hocam.Programı kullanabilsem konuyu açma gereği duymazdım.Teşekkür ederim bilgilendirme için .
Konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

Çalıştığınız program resim düzenleme aracı olan adı Photshop kendisi pixel tabanlıdır. İstediğiniz formata çevirseniz dahi hangi vektörel tabanlı programda açarsanız açın:

* Vektörel tabanlı programların açılışlarında kayıtlı olan sayfa düzenine göre sayfanız açılacaktır.
* Renk farklılıkları olacaktır.
* Sayfa kayıt yapısına göre düzen farklıları bulunacaktır da bulunacaktır.
* Sıkıntı sadece sizin göz yanılmanızdan kaynaklanmaktadır.
* Baskı öncesi demo çalışma için dijital baskı alın, sonucu kendiniz net olarak görün.

zoeq

🌱Yeni Üye🌱
Çalıştığınız program resim düzenleme aracı olan adı Photshop kendisi pixel tabanlıdır. İstediğiniz formata çevirseniz dahi hangi vektörel tabanlı programda açarsanız açın:

* Vektörel tabanlı programların açılışlarında kayıtlı olan sayfa düzenine göre sayfanız açılacaktır.
* Renk farklılıkları olacaktır.
* Sayfa kayıt yapısına göre düzen farklıları bulunacaktır da bulunacaktır.
* Sıkıntı sadece sizin göz yanılmanızdan kaynaklanmaktadır.
* Baskı öncesi demo çalışma için dijital baskı alın, sonucu kendiniz net olarak görün.

Teşekkürler çok güzel bir açıklama oldu.
Benim makinam Vutek 320 'lik.İç mekan baskı makinası.

300 dpi
CMYK
resulotion:300
Hocam PS deki çalışmalarımı hep bu ayarda yapacağım değil mi? Forumdaki diğer konulardan okuyunca bu sonuca vardım. (Genelde branda ve afiş baskısı yapacağım)
Hocam göz yanılması mı :) bu çok düşük bir ihtimal.Nitekim yukarıdaki resimde herşey apaçık ortada.Aynı çalışmayı corel'de yapınca renklerde sorun olmuyor,ben bu kısmını anlamış değilim.(Henüz baskıya vermedim , makinam yeni ve yeniyim bu işte)

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ps den corelde hep sıkıntı yaşayacaksınız, çünkü farklı firmanın programları. İlla corel diyorsanız tamamen corelde çalışmalısınız.

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bahsetmiş olduğunuz çalışmanızın tamamını göremediğimden ve bilemediğimden biraz ezbere tarif etmek durumundayım, photoshopta çalışmış olduğunuz dosyayı layerlarını birleştirip tiff formatında kaydedin (bu arada sonradan herhangi bir değişiklik yapabileceğiniz şekilde önce layerları birleştirmeden psd olarak kaydedin bir kopyasını bu şekilde muhafaza edin) bu kaydetmiş olduğunuz tiff uzantılı dosyayı corelde import edip kullanabilirsiniz.

Şöyle ki, çalışmanızda kullanacağınız textleri, logoları yani vektörel kısmını corelde ekleyip tamamlayın yani resimsel, fotoğrafsal kısmını photoshopta hazırlayıp import ettikten sonra vektörlerinizi corelde çalışın ve bu şekilde kullanın.