Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resim Netliği-Piksel Dağılması

SemacaN

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,bir sorum var yardım ederseniz sevinirim.
Tasarımlarımı matbaaya götürdüğümde matbaacı tasarımlarımımın hatalı olduğunu söyledi,resmi yaklaştırdığımda piksel dağılması oluyor,ama matbaacı kendi yaptığı kartviziti yaklaştırdığında çok net görünüyor.Bunun yolu nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑
Tasarımlarınızı matbaaya 300dpi cmyk olarak götürürseniz sorun olmaz. Tabi çalışmalarınız içinde kullandığınız fotograf ve resimlerinde yüksek çözünürlükte olması gerekiyor

SemacaN

🌱Yeni Üye🌱
tamamdır,çok teşekkürler.

SemacaN

🌱Yeni Üye🌱
Söylediklerinizi denedim,rastgele çözünürlüğü iyi bir resimi RGB 72 DPİ ve CMYK 300 DPİ denedim,JPEG ile kaydettim.Yakınlaştırırken bozulma oranları neredeyse aynı.Oysa matbaacı yaklaşık 50 defa yaklaştırdı resimi,netliği süperdi.Bunun püf noktası varmış,ama söyleyemem dedi.Başka bir yolu var mıdır?

Bu CMYK 300 DPİ

Bu da RGB 72 DPİ

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Püf noktası: "50 defa" büyüttüğünüzde de bozulmayacak kadar kaliteli bir resim kullanmak ... (Tabi bu sayı oldukca abartılı)

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
kullanılan döküman ne olursa olsun , 1:1 (%100) aştığınızda bozulmalar meydana gelecektir

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
kullanılan döküman ne olursa olsun , 1:1 (%100) aştığınızda bozulmalar meydana gelecektir
Bozulmalar elbette olacaktır ama bozulmanın da makul bir seviyede olması gerekir. Cephe kaplamaları için 5mx5m çalışmalar yapmıştım bu ölçülerde 1:1 resim kullanamayacağımıza göre kaliteli resim kullanmak tek çare ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bozulmalar elbette olacaktır ama bozulmanın da makul bir seviyede olması gerekir. Cephe kaplamaları için 5mx5m çalışmalar yapmıştım bu ölçülerde 1:1 resim kullanamayacağımıza göre kaliteli resim kullanmak tek çare ...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️

semacan arkadaşımız dökümanın fazla büyütüldüğünü (50 defa) bozulmanın olmadığını dile getirmiş bende bir kullanılan döküman ne olursa olsun sözünün içeriği (tif, jpeg ... ebat,kalite ,çözünürlüğü..) ayrıca 1:1 ifadesinde ise birebir yani doküman gerçek ebatı 5mx5m ise siz bunu üzerinde büyütürseniz büyütme miktarın bağlı olarak bozulmalar olacaktır

SemacaN

🌱Yeni Üye🌱
50 defa dediğim elbette abartı,ama gerçekten çok fazla büyüttü.Benim çalışmamı Corel'e aktardı ve büyüttü.Kendi çalışması da corel üzerindeydi.Ben de marifet Corelde mi diye düşündüm.Corel ile Photoshop arasında netlik farkı olabilir mi?

BeoF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.omerakalin.net
matbaacının size gösterdiği şey vektör tabanlı, yani istediğin kadar büyütsende bozulma olmaz.Fakat bütün fotoğraflar piksel tabanlıdır ve belli bi yerden sonra bozulmalar meydana gelir. Corel, illustrator gibi programlarla vektörel çalışmayı deneyin. Fotoğraflar için ise yapılacak bir şey yok malesef ki

SemacaN

🌱Yeni Üye🌱
peki photoshopta vektörel çalışmak istiyorum.Acaba bu mümkün müdür,nasıl yapacağım ?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
vektörel çalışmanızı Illustrator , Corel , InDesign , FreeHand gibi programlar vektör tabanlı çalışıyor ;
photoshopta pixel tabanlı çalışıyor

photshopta yaptıgınız bir çalışmayı çok fazla büyütemezsin fakat vektörelde ebat farketmez

SemacaN

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler sorun çözüldü ..