Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resmi ovalleştirmek ve genel birkaç sorum var umarım yardımcı olursunuz.

jimraynor

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar ben oval şekilde bir resim yapmak istiyorum resim elimde dikdörtgen ve köşeli halde. Ben oval şeklinde bir şey açıp içine resmi yerleştirdiğimde bunu yapabilir miyim. Ya da direk kolay yoldan resmi eklediğimde köşelerini nasıl ovalleştirebilirm blending optionsta baktım bulamadım.

2.Ben bir yazı metnini tasarıma gömmek istiyorum fakat yazıyı yazdığım alanın a4 boyutunun 3te birinde alta geçmesini istiyorum. Ben yazıyı yazdığım zaman enter'a basmazsam sürekli yazı devam ediyor. Enterla ayarlasam bu sefer font boyutunu değiştirdiğimde tek tek tekrar uğraşmam gerekiyor. ctrl ye basıp yazıyı yazdıktan sonra kenar köşelerinden belli bir alana sınırlama yaptığımda da resim incecik yazı oluyor. Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

Benzer konular

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
" T " iconun altındaki pencereden ;
1. Rounded Rectangle Tool seçeneği ile oval bir şekilde yapabilirsin. yani önce yeni bir layer aç ismi ( oval şekil ) olsun sonra şeklini çiz içini herhangi bir renge boyaki kaybolmasın. Ardından istediğin resmi bu oluşturduğumuz " oval şekil " layer'ının üsttüne alt ve alt tuşuna bas ve 2 layerın ortasına geldğinde birleştirme ikonu oluşacaktır tam 2 layerın ortasındaki çizgiyede bastığında resim oval şeklin içine geçmiş olacaktır. sağda solda özellik aramanda gerek kalmıcaktır.
2. soruyu pek anlamadım tekrar detaylı anlatırsan yardımcı olabilirim ?

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
1. Rounded Rectangle Tool seçeneği ile oval bir şekilde yapabilirsin. yani önce yeni bir layer aç ismi ( oval şekil ) olsun sonra şeklini çiz içini herhangi bir renge boyaki kaybolmasın. Ardından istediğin resmi bu oluşturduğumuz " oval şekil " layer'ının üsttüne alt ve alt tuşuna bas ve 2 layerın ortasına geldğinde birleştirme ikonu oluşacaktır tam 2 layerın ortasındaki çizgiyede bastığında resim oval şeklin içine geçmiş olacaktır. sağda solda özellik aramanda gerek kalmıcaktır.

Bak bu çok işime yaradı.
Fotoğrafları istediğim şeklin içine Polygonal Lasso Tool ile çizip Mask uygulayarak yapmaya çalışıyodum her defasında. Eyvallah üstad :)

jimraynor

🌱Yeni Üye🌱

Çok teşekkür ederim. ben yaptım ama alt ve alt tuşunu anlamadığım için alt gr ye bastım öyle oldu. sadece alt'a basınca layer'ı kopyalıyor. Şu anda resmi alt layer olarak diğer şeklin layerına atadı. lakin birini oynattığımda diğeri hareket etmiyor. bu ikisini tek layerde birleştirme şansımız var mı? Yani birini oynattığımda şekille birlikte oynasın.

Teşekkürler..

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkür ederim. ben yaptım ama alt ve alt tuşunu anlamadığım için alt gr ye bastım öyle oldu. sadece alt'a basınca layer'ı kopyalıyor. Şu anda resmi alt layer olarak diğer şeklin layerına atadı. lakin birini oynattığımda diğeri hareket etmiyor. bu ikisini tek layerde birleştirme şansımız var mı? Yani birini oynattığımda şekille birlikte oynasın.

Teşekkürler..

Bak kardeşim öncelikle oval şekli çiziyorsun sonra resmi açıyorsun oval şeklin etrafında büyütüyorsun nasıl oturmasını istiyorsan ben opacity kısım anlaman için yani resim şeklin üstünde kalcak.. sonra bak sağ tarafta çizgiyle gösterdim layerları 2 tane . onun içindede bi ufak kenarlık daha var 2 layer'ın tam ortasında oraya geliceksin Alt tusuna basılı tutucaksın bi işaret cıkıcak sonra işaret çıktıktan sonra fare'nin sol tuşuna basıcaksın sonra aşağıda bulunan resimdeki gibi olucak layerlar ( sağ tarafa bakarsan anlarsın layer kısmına ) sonra resimini istediğin gibi sağ sola çekerek hizalayabilirsin yada ctrl+t basarak da büyütüp küçültebilirsin..

ayrıca layer'ları birleştirmek için 2 layerıda ctrl ye basarak seçersin sonra herhangi bir layerın üstünde sağ tıklarsın aşağıda merge layers vardır ona tıklarsan layer'lar tek bir layer haline gelir.