Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Roland x500 yardım

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba Arkadaşlar,

camm 1pro Roland x500 folyo kesicim var. Sorunum, yüklü bir yazı kestirmeye çalıştığımda makina 1 cm yada 2 cm yüksekliğinde olan yazılarda sorun yaratıyor. yani yamuk yumuk kesiyor ama tek başına o yamuk yumuk yazıyı kestirdiğimde herhangi bir sorun olmuyor. Bilgisi olan varsa yardım lütfen şimdiden teşekkürler

Benzer konular

zlatka

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.plotterservis.com
örnek bi yazı kesip tarayıcıdan tarayım buraya eklersen yardımcı olmaya çalışayım.

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok yoğun yazı olduğunda harflerde sapıtıyor ama daha az yazı olduğunda sorun olmuyor

zlatka

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.plotterservis.com
kesim kafasını hareket ettiren kayışta sorun olabilir. kesim kafasının ustundeki kapağı sokup kayışın bağlı oldugu yeri kontol et.

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yardımın için sagolasın fakat neden kayışı kontrol edeyım ben orasını cozemedım. tek kestırdımdıgım sorun yok koyısta problem varsa her zaman bu sorunu yapmaz mı. plotter gonderılen data fazla oldugu ıcın ufak harflerde anormallık yapıyor ama o harfı tek basına kestırdıgımde sorun yok daha acıklamalı anlatırsan sevınırım sımdıden tesekkur ederım

i.dinar41

🌱Yeni Üye🌱
folyoya hareket veren millerden olabilir. Kesim ve upspeed hızlarını düşür sorun düzelir

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corelden drekt kesime gönderiyorsan,kesim sayfasıda aşırı büyükse mesela 119.5X300cm yada daha büyükse, bu hatayı almanız normal büyük yazılarda sorun yokken 2 cm yada daha ufak yazıların bozulma oranı çok yüksek.bahsettiğiniz gibi ufak yazıları ayrı bir sayfada kesime yollayınca sorun olmaz.Bunun sebebi plotterin standart ölçüleri olan 119.5X160cm ölçülerini aşmış olduğunuzdan kaynaklanır.rolandın kendi kesim programlarından cut studiodan kesime yollarsan sorun ortadan kalkar.flexisign programından kesim yaparsan yine sorun olmaz.çünkü flexi rolandın ölçüsünü 24 metreden fazla görür.Bu sorun corelden drekt kesmeden sürücülerinden kaynaklanıyor.corelden drektin tek sorunu normal ölçülerin dışına çıkınca daha ziyade dişi olarak adlandırdığımz zemin kesimlerindeki küçük yazıları bozması umarım yardımcı olmuşumdur.

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar konuyu kaale alıp cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Graficar arkadaşım 100 cm x 100 cm folyo takıp kestirdiğimdede yapıyor yani ploterın ölçü sınırlarını aşmadığımdada aynısını yapıyor senin anlayacağın başka bir sorun olabilir 100 cm e 100 cm folyonun içini ufak yazılar koyuyorum daha once dedıgım gıbı ufak harflerde anormallikler oluyor ama tek başına o harfi kestirdiğimde olmuyor. Dediğin gibi corelden direk kestirdiğimden dolayı olabilir. ama ölçü konusunda dediğin gibi ölçü sınırlarını aşmadan kestirdim yine aynısını yaptı sanırım ölçü değil ama başka bir sorunu olabilir bu sorunu yaşayıp çözen arkadaşların yardımlarını bekliyorum

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Konuyu yanlış anladınız.folyo ölçüsü 100X100cm olsun ama makinanın kesim sayfa ölçüsü300 cm ise bu sorunu yapar. anlatmak istediğim bu.aynı yazı aynı ölçüdeki folyo ama plotterin yazıcı ayarlarındaki sayfa ölçüsü standart olursa kati surette hata vermez standardıda 119.5X160cm

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anladım demek istediğinizi, ama ben kendimi anlatamadım sanırım, 100e 100 derken 119,5 cm 160 cm den ufak olduğunu ifade etmek istedim yani sayfa ebadı 119,5 X 160 iken 100 e 100 e bir iş kestirdiğimi belitmerk istedim. Bide siz bu işlerin erbabı gibi gözüküyorsun, bir kaç soru daha sorucam eğer vaktin varsa, bilmiyorum msn adresi falan vermek burdan yasak mı, msn adresini verirseniz yardımlarınızı bekliyorum oyle bir imkan yoksa buradan da sorabilirim kusura bakmayın vaktinizi çalıyorum ama, şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Her türlü sorunlarınıza kesin çözüm. Özele bak iletişim bilgilerimde msn yazılı

cengavermert

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba yeriniz İstanbulda sanıyorum.Roland'ın yetkili servisiyim.İsterseniz adres ve telefonunuzu mail gönderin,yardımcı olmaya çalışayım.mail adresim ckanal@gmail.com