Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

satır arası magıc kullanımı

ddnnzz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben daha önce PC word programını kullanıyordum
Yeni Mac indesign kullanıcı oldum.
Şunu öğrenmek istiyorum. Word programında satın arasına bir formül girdiğiniz zaman (Math type ile) satır arası otomatik olarak açılır ve siz yazınızı yazmaya devam edersiniz.
Aynı olayı indesign de nasıl yapabilirim.
Bu olayın Tewt wrap ile ve anchor object ile alakalı olduğunu düşünüyorum ama bir türlü yapamadım.
Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Benzer konular

ddnnzz

🌱Yeni Üye🌱
Bu konuda bilgisi olan yok mu? Hala bekliyorum ve çok üzgünüm.
Acaba çok mu zor bir soru sordum,:sweating:

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ne sorduğunuzu ben anlayamadım. math uygulamaları indesign e eps uzantıda gelir, ya da vektörel diye biliyorum. Bu nesneyi istediğiniz satıra yapıştırıp sonra yazmaya devam edebiliyorsunuz zaten? problem ne burda?

ddnnzz

🌱Yeni Üye🌱
Problem satıra rasına gelen formülü yazmaya devam edince ikince satıra geçtiğimizde satır arası otomatik açılmıyor. Yani rasyonal bir sayı yazdığımızda (Bölülü) bu formül iki satır arasında dar bir yerde sıkışıp kalıyor. Oysa word programında araya yazılan formülün sıkışmaması için satır aralığı otomatik açılıyor. Bunu anlatmak istiyorum.

sync_up

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dostum Math Magic programının düzgün kurulmamasından kaynaklanıyor sorunun. Düzgün bir şekilde yüklendiğinde aynı Word programı içerisinde kullandığımız Equation Editor programında olduğu gibi satır arasını kendisi ayarlıyor.

Bilgisayarına kurduğu Math Magic programının kullandığın Indesign programıyla uyumlu olduğunu kontrol et. Uyumlu değilse bu yüzden de yapabilir.