Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sayfa kaymaları

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar sayfa kaymaları hususunda çok dertliyim. bu kitapta çıldıracam. dikkatsizlik yüzünden defalarca tekrar baştan mizanpaja aldım. problem için yardımcı olursanız sevinirim. elimde 45 adet hikaye var. ve her birini başlığını sayfanın ortasından başlatıyorum. fakat sonradan aralık değişmeleri veya farkı değişiklikler olunca sayfalar kayıyor. metin çerçevelerini yeniden ayarlıyorum. hikayeler kısa kısa... sütün kesmelerini deniyorum istediğim sonucu alamadım. uzun sayfalı çalışmalarda sayfa kaymalarını önlemek için ne yapıyorsunuz. teşekkürler...

Benzer konular

satoş

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
Yazıyı formatladığınızda yani fontunu büyütüp küçültüğünüzde, farklı font denediğinizde, tireleme ya da buna benzer değişiklikler yaptığınızda sayfaya sığmayan çalışma kayma yapabilir. Bunu önlemenin iki yolu var benim bildiğim. Birincisi ya farklı layerlarda çalışın ve o layerda değişiklik yapılamaması için layerı kilitleyin ya da hareket etmesini istemediğiniz çalışmayı seçin ve object menüsünden lock position'ı işaretleyin.. Umarım faydalı olur.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
hangi programda çalıştığını belirtmemişsin ama?
quark ve indesign için, tüm metni birbirine linklemek zorunda olmadığını hatırlatayım, konu konu ayırabilirsin. bu şekilde çalıştığın konu bir sonraki konuyu etkileyemez. Ancak genel anlamda bahsettiğin sıkıntılar kuralları (master, stil vs) belirlenmeden yapılan bir çalışmada görülen sıkıntılar. Dökümanının alt yapsını teknik olarak doğru kurduğn zaman bu sorunların hiç birini yaşayamazsın.

Yok eğer corel de ya da freehand de yapmaya çalışıyorsan bu kitabı, Bu işi bırakıp afrikadaki iç savaşlarda arabulucu olmanı öneririm, Zira tanrılar bu tip bi sabır gücünü herkese vermez XD

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilgi ve alaka için teşekkürler. Tüm metindeki çerçevelerin linklerini ayırabiliyor muyuz. böyle bir imkan tanıyormu program. Tabi konu indesign da açıldığı için İndesigndan bahsediyoruz. duyrulur :)