Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ses combine ve efekt için acil yardım?

machinistt

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar, ben yerel bir tv kanalında kurgu operatörüyüm, işe yeni başladım sayılır. Bu güne kadar kurguları sony vegas ve premiere ile yapıyordum artık ediusa geçtim ve ediusa geçince farkettim ki vegasta tam bir hammallığını yapıyormuşum kurgunun:tongueout: benim şöyle bir sorunum var,

Bana gelen haber videolarında bazen ses tek kanal geliyor yada ses stereo olduğu zaman sesi harmanlayıp tek kanala indiriyorum çünkü tv kanalın yayına verdiği ses mono, bunu da vegasta ses barına sağ tıklayıp channel>combine ile yapıyordum.

ediusta bunu nasıl yapabilirim? audio mixer de sesi left yada right yapmak dışında her iki kanalı nasıl birleştirebilirim?

2. ve en önemli sorum ediusta diğer programlarda olduğu gibi lens frame yada optical frames gibi program içinde mevcut efektler yokmu, ışık efekti veremiyor muyuz? plugin mi indirmem gerekiyor?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar

AYDINS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Audio efekten pan&pot atarsan tek kanalda iki sesi birleştirirsin, panpot atınca ayarlarını da yapman lazım.
Işık için video efekterinden color correction'dan ışığını açıp rengiyle oynayıp kontrastını ayarlayabilirsin.

XXxxXX34

🌱Yeni Üye🌱
dostum ses kanalının üstüne gelip alt enter yap ;)