Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

siyahlar altını oymasın Ne demek?

hayalfirst

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar 3 yıl aradan sonra işe yeniden başladım çoğu şeyi unutmuşum çoğu şeyi de hiç duymadığımı farkettim. Filme iş gönderirken patronum siyahlar altını oymasın not ekle dedi hiç bozuntuya vermedim ama anlamadım ne demek lütfen bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi beni bu konuda??

Benzer konular

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar 3 yıl aradan sonra işe yeniden başladım çoğu şeyi unutmuşum çoğu şeyi de hiç duymadığımı farkettim. Filme iş gönderirken patronum siyahlar altını oymasın not ekle dedi hiç bozuntuya vermedim ama anlamadım ne demek lütfen bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi beni bu konuda??

Siyah renk örtücü bir renktir ve bazı durumlar dışında overprint olarak (yani bir başka rengin üzerine basılarak) kullanıma uygundur. Örneğin kırmızı bir zemin üzerine siyah bir yazı/başlık vs. çalışma varsa bu durumda altını oymanın bir anlamı yoktur ilgili bölümdeki siyah renge overprint verilmek suretiyle altı doldurulmuş olur.

antique

🏅Acemi Tasarımcı🏅
siyahların altını oymak (doldurmak diyoruz biz) overprint ile ilgilidir..

filmde siyahların altı boş kalırsa, baskı aşamasında siyah fontu altındaki zemine tam oturtamazlarsa kenarlarında beyazlıklar kalır, sırıtır.. bu nedenle siyahların altı dolu basılır ki, kıyısından köşesinden beyazlıklar çıkmasın..