Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Soru: Illustrator CS3 Grup Objeler ve Paste Inside

ugurbilgin

🌱Yeni Üye🌱
herkese merhaba,

illustrator cs3 de çalışıyorum. birbiri ile gruplanmış birden fazla dikdörtgen çizimim var ve bunların hepsini en sonunda tek grup olarak düzenledim. şimdi bu dikdörtgenlerden bazılarının içine resim yapıştırmak istiyorum ama grubu çözmeden başarılı olamıyorum. bu bağlamdaki prosedürü bilen varsa yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

:crying: uğur bilgin

Benzer konular

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yapıştırmak istediğiniz resmi seçin, Edit'ten copy deyin.. Grubu çift tıklayarak grubun içine girin. içinde oldugunuz grubunun içinde bir grup daha varsa tekrar çift tıklayın ve o grubun da içine girin. Grupta üstüne resim yapıştırmak istediğiniz objeyi seçin. Edit'ten paste yapın.. Grubun içinde o objenin bulunduğu yere resmi yapıştırmış olursunuz. Sonra 'Clipping Mask' özelliği filan kullanarak resmi objenin içine atabilirsiniz..

İyi çalışmalar...

ugurbilgin

🌱Yeni Üye🌱
tesekkur ediyorum Imperatore34, dediklerinizi uyguladım, ancak maalesef soruna çözüm olmadı. resim grup içine kopyalanamıyor.
iyi çalışmalar dilerim.
ub

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
tesekkur ediyorum Imperatore34, dediklerinizi uyguladım, ancak maalesef soruna çözüm olmadı. resim grup içine kopyalanamıyor.
iyi çalışmalar dilerim.
ub

Resmi tüm objelere aynı anda uygulamak istiyorsanız zaten gruplamanıza gerek yok.. Tüm objeleri seçin (grupsuz iken), Objeleriniz seçili iken Object menüsünden ''Compound Path'' make.. yapın.. Daha sonra resmi üzerlerine uygulayın..

blackcat09

🌱Yeni Üye🌱
selamlar Imperatore34 bnm illustrator için bir sorum olacak ve suan işim cok acil maalesef,
ilustratorde açtığmız herhangi bir fotografı nasıl vektorel formata cevirebiliyoruz. sonrasınd freehandin içine cekeceğim..(ai fln bişiyaparım artık)

(maalesef gecen yıl bir tanıtım dersi aldıma amtum işim freehand uzerine dondugu için ve it de cok yavas ve mac'e cok yabancı oldugu icin programlarda gec elime ulsadiiii ayy nasıl acıklama)

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
selamlar Imperatore34 bnm illustrator için bir sorum olacak ve suan işim cok acil maalesef,
ilustratorde açtığmız herhangi bir fotografı nasıl vektorel formata cevirebiliyoruz. sonrasınd freehandin içine cekeceğim..(ai fln bişiyaparım artık)

(maalesef gecen yıl bir tanıtım dersi aldıma amtum işim freehand uzerine dondugu için ve it de cok yavas ve mac'e cok yabancı oldugu icin programlarda gec elime ulsadiiii ayy nasıl acıklama)

Fotoğrafı vektöre çevirmek için Illustrator'de ''Live Trace'' adında bir özellik vardır ama çok pixelli, detaylı ve renkleri karışık fotoğrafları vektöre çevirmenizi tavsiye etmem. Çünkü o zaman onbinlerce anchor point'lik bir sonuç elde edersiniz ki bu da makinenizi uçurur.. Ayrıca ''Live Trace'' kullanarak fotoğraftan kaliteli vektörler elde edemezsiniz. Kalitesini ne kadar yükseltirseniz yükseltin, ''Live Trace'' yapıldığı bariz şekilde belli olur ve görüntü kalitesi çok kötü görünür..

Açıkçası fotoğrafı ''Live Trace'' edip vektöre çevirmek fotoğrafı çöpe çevirmekten başka işe yaramaz..

Ayrıca AI formatını sanırım Freehand programında açamazsınız.. Illustrator FH. formatını desteklemez, FH.'den AI'ye export edebiliyorsunuz (yani Freehand'den Illustrator 7x'e kadar dönüştürme yapabiliyorsunuz) Ama Illustrator'den Freehand'a dönüştürme yapamıyorsunuz bildiğim kadarıyla..

Yine de Fotoğrafı vektör'e dönüştürmek istiyorsanız :

Fotoğrafı illustrator'e ''File / Place'' komutu ile çağırın.. Fotoğraf geldiği zaman fotoğrafın üzerine bir kere Selection Tool (Kısayolu V) ile tıklayın..

Yukarıdaki panelde ''Live Trace'' Butonunu göreceksiniz.. Ona tıklayın.. Live Trace butonuna tıkladığınızda fotoğrafın siyah-beyaz'a dönüştüğünü göreceksiniz.. Kalitesini düzeltmek için ''Live Trace'' butonunun solundaki menüdeki seçenekleri kullanın.. ''Photo High Fidelity'' seçeneği fotoğrafı en kaliteli şekilde vektöre dönüştürür.. Bunu yaptıktan sonra işleminiz henüz bitmedi.. Son olarak Photo High Fidelity ayarını verdikten sonra : Live Trace butonunun yanındaki ''Expand'' butonuna tıklayın.. Böylece foto vektöre dönüşmüş olur..

Saygılar...

Son düzenleme: