Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Şu Resmi CMYK Uyarlamam Gerekiyor

zenten

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar selam öncelikle yeni katıldım aranıza, iş yerindeyim 4 renk baskı göndermem gerekiyor. Burada usta anlattı fakat o işin tekniğiyle (matbaacı diliyle) anlattığı için ben anlamadım.

Anlayacağım dilde şu resim üzerinden ne yapmam gerekiyor anlatabilir misiniz?

WBhLw.jpg

Direkt link: https://imgur.com/ZnGWZ

Son düzenleme:

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Eyer sen bu resmi cmyk yapacaksan corelde bitmap menüsünden convertto bitmap a tıkla oradan dpi ve rengk olarakda cmyk color u seç ok de işlem tamam ;)

zenten

🌱Yeni Üye🌱
Eyer sen bu resmi cmyk yapacaksan corelde bitmap menüsünden convertto bitmap a tıkla oradan dpi ve rengk olarakda cmyk color u seç ok de işlem tamam ;)

İş baskıya gidecek sıkıntı yaratmasın? Bu pixel ya şimdi vektörel yapmam gerekiyor o yüzden diyorum.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ezbere cevap yazmayın byler. Resim zaten CMYK convert işlemi gerekmiyor. 4 renk baskı yapılacağına göre resmi 4 renge düşürün demek istemiştir. Resimde 1. Eflatun 2. Sarı 3. Siyah 4. Yeşil 5. Mavi 6. Turkuaz 7. Beyaz beyazı saymazlarsa 6 renk var 4 renge düşmesi gerekli renk moduyla alakalı değil ...

zenten

🌱Yeni Üye🌱
Ezbere cevap yazmayın byler. Resim zaten CMYK convert işlemi gerekmiyor. 4 renk baskı yapılacağına göre resmi 4 renge düşürün demek istemiştir. Resimde 1. Eflatun 2. Sarı 3. Siyah 4. Yeşil 5. Mavi 6. Turkuaz 7. Beyaz beyazı saymazlarsa 6 renk var 4 renge düşmesi gerekli renk moduyla alakalı değil ...

peki nasıl yapılacağını anlatmak uzun sürüyorsa nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilir misin? Halletmem gerekiyor da laf etmesinler şimdi

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Anlatmak uzun sürmez ama siz hangi teknikle baskı yapacaksınız bunu bilemeden yardımcı olamayız. Matbaa baskısı olsa bu şekilde rahatlıkla basılır usta size ne söyledi istediği değişiklik ne bunu yazarsanız anlatması daha kolay olur ...

zenten

🌱Yeni Üye🌱
Anlatmak uzun sürmez ama siz hangi teknikle baskı yapacaksınız bunu bilemeden yardımcı olamayız. Matbaa baskısı olsa bu şekilde rahatlıkla basılır usta size ne söyledi istediği değişiklik ne bunu yazarsanız anlatması daha kolay olur ...

Arkadaş çok sağ ol ya az olsun rahatlattın beni şimdi şunu da çözersek süper olcak.

Trigromi baskı oluyormuş, böyle arka arkaya kaç renk varsa o renklerin filmleri ayrılıyormuş ondan sonra basıldığında tüm filmler sırayla arka arkaya gelince görüntüyü meydana getiriyormuş. Umarım anlatabilmişimdir baskının adı ama eminim trigromi baskı. Plakete basılcak.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Şimdi tamam sorun değil (tabii Photoshop'un varsa) ayrı yerin üzerinden 4 sefer geçiyorlar ve her seferinde tek renk boyuyorlar bu sebeple resimde toplam 4 renk olması gerekli. Resmin ana görüntüsünde zaten bir sorun yok kayalık bölgelerdeki renk geçişleri fazla renk olmasını sağlıyor o renk geçişlerini azaltarak veya diğer renklerden kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz ...

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️

dikkat edersen ben cmyk üzerinden yorum yaptım spot baskıyı düşünerek değil...

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Şimdi tamam sorun değil (tabii Photoshop'un varsa) ayrı yerin üzerinden 4 sefer geçiyorlar ve her seferinde tek renk boyuyorlar bu sebeple resimde toplam 4 renk olması gerekli. Resmin ana görüntüsünde zaten bir sorun yok kayalık bölgelerdeki renk geçişleri fazla renk olmasını sağlıyor o renk geçişlerini azaltarak veya diğer renklerden kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz ...

dikkat edersen arkadaş 4 renk film çıkışı alınacak demiş dolayısıyla kafa karıştırmaya gerek yok demekki basan firmada 4 renk üzerinden baskı yapacak CMYK o yüzden resmi direk kullanmasında bir sorun yok kolay gelsin...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
dikkat edersen arkadaş 4 renk film çıkışı alınacak demiş dolayısıyla kafa karıştırmaya gerek yok demekki basan firmada 4 renk üzerinden baskı yapacak CMYK o yüzden resmi direk kullanmasında bir sorun yok kolay gelsin...

Arkadaşın bahsettiği başka bir baskı yöntemi. (Yanlış anlamadıysam tabii) bu baskı sisteminde renkler şerit halinde oluyor ve sadece boyanacak yerler renklendiriliyor ve renkler birbirine karışmıyor bu sebeple 4 renk isteniyor ...

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşın bahsettiği başka bir baskı yöntemi. (Yanlış anlamadıysam tabii) bu baskı sisteminde renkler şerit halinde oluyor ve sadece boyanacak yerler renklendiriliyor ve renkler birbirine karışmıyor bu sebeple 4 renk isteniyor ...

cidden fena halde kafam karıştı :D :D ben matbaa üzerinden yorum yaptım matbaalık bir işse anlattıklarım geçerli fakat baskı tekniği farklı ise o zaman sizin görüşüüz geçerli ;)

zenten

🌱Yeni Üye🌱
Hepinize teşekkürler arkadaşlar ama sanırım yapamayacağım işin tekniğini bilmek gerekiyor. Başkasına devredeyim en iyisi sağ olun.