Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

taş dizimi

1452

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaslar kendı cızdıgım bır sekıl uzerıne 2şer mm araile 40 adet taş yerleştırmem lazım ve bu tasların boyutlarını hepsının bırden ornegın 2mm den 2.5 mm e nasıl cıkarabılırım cvp verecek arkadaslara cok tesekkurler

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
slm arkadaslar kendı cızdıgım bır sekıl uzerıne 2şer mm araile 40 adet taş yerleştırmem lazım
Transformation menüsünü kullanabilirsin

ve bu tasların boyutlarını hepsının bırden ornegın 2mm den 2.5 mm e nasıl cıkarabılırım cvp verecek arkadaslara cok tesekkurler
Bir şeklin ebadını değştirip diğerlerine de Edit - Repeat (Ctrl + R) ile değişiklikleri uygulayabilirsin.

1452

🌱Yeni Üye🌱
Tesekkur

Tesekkur Edrim Yardiminiz Icin Yalniz Benim Sormak Istedigim Art-cam Da Bunu Bunun Uzerine Su Kadar Ara Ile Su Kadar Sayida Diz Diye Bir Komut Vardi Bu Programda Onu Nasil Yapariz

Tesekkurler

interface79

🌱Yeni Üye🌱
bunu için colone özelliğini kullan edit menüsünden sonra colon resmi duplicate et istersen 20 tane çoğalt böylece ana master üzerine yaptığın tüm değişiklikler tüm colon larıda etkiler

1452

🌱Yeni Üye🌱
tesekkurler

tesekkurler yardımınız ıcın

soneremir

🌱Yeni Üye🌱
hepsini combinle ve conturden 0,5 ver daha sonra ctrl + k yapıp istemediğini sil
ben bu şekilde yapıyorum ama aralıkları nasıl düzenlersin bi lmiyorum

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir çember için mantığını anlatayım sanırsam buradan taşa uyarlanabilir. farzedelim 25 ve 50 cm boyutlarında bir çember çizdin daha sonra arrange-transformation dan position a gidersin
orada h yani horizontal yani yatay kısmın değerinin girildiği yere 52 yazıyorsun çünkü cemberimizi yukardaki ölcüye göre yatay boyutu 50 cm dir 2 mm olmasını istediğimiz için 52 yazdık. daha sonra altta bulunan karelerin ortasında bulunan küçük çember işaretlenir ve daha sonra apply to duplicate tıklanır hemen 2 mm yanına çemberi çizecektir. apply to duplicate ye 40 tane elde edene kadar basılır ben sayıyla kısa başka bir yerden verilip verilmediğini bilmiyorum. iyi çalışmalar.

mmbilgen

🌱Yeni Üye🌱
tas dizimi

selam
once 2mmlik olcu kullanacaksan o olcude bir daire ciziceksin.daire cizmeyi bildigini varsayarak sorunun cevabına geciyorum.o daire seciliyken arrange-transformations-position yapıcaksın.position da h ve v degerleri var.h yanlara hareket eder v ise asagı ve yukarı(eksi degerde verebilirsin).oraya girecegin degerler tasın merkezden merkeze olcusunu ayarlar.senin ornegindeki 2 mm aralık tasın dıstan dısa mesafesi ise tasın olcusunude ekliyceksin.mesela 2mm tas olcusu kullandıysan 2mm+2mm=4mm deger gireceksin.yanlamasına gitmek istiyorsan h a 4mm gir v yi 0 birak.alttaki apply dublicate i ne kadar tıklarsan o kadar adet tas 2mm aralıklarla yerlesir.eger olcun merkezden merkeze ise sadece 2mm girersin.var olan bir degeri degistirmek icinse hepsine uygulayamazsın benim bildigim kadarıyla.benim kullandıgım yol transformation -size bolumunden bir tasın olcusunu degistirmek ve sonra tum tasları tek tek secerek ctrl -r tuslarıyla yaptıgın bu islemi digerlerine uygulamak.umarım anlatabilmisimdir...

ERKUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Duplicate Distance (x,y) değerlerini (objenin ölçüsü+istenilen aralık) değerlerini verdikten sonra Ctrl+D ile çoğaltma yapabilirsin

kAAN_Ozturk_86

🌱Yeni Üye🌱
hepsini seç ve değerleri olmasını istediğin değeri gir olsun.

ayhancaa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.rabbinannesi.com
1jKqJ.jpg

ZnwfG.jpg

N9xEA.jpg

şimdi resmimizi corel programina import edip arange den ungroup all işaretleyelim

3bygU.jpg

gördüğünüz gibi resmin renkleri ayri parçalara bölündü
şimdi corelinize yükleyeceğimiz eklenti dosyasi ile her bir parçayi otomatik olarak istediğiniz büyüklük ve araliklarla taş döşeyebilirsiniz

nsset.jpg

önce taradiğiniz jpg formatli resmi renklerine göre vektörel yapicak programa getirelim

sağ üst köşedeki yeşil dümeye tiklayin (fully automatic)
sağ üst köşedeki yeşil dümeye tiklayin (fully automatic)
yeni açilan sayfada sağ alt köşedeki nexsit dümesine tiklayin
karşiniza bu ekran gelicek sağ üst diskete tiklayin
ai formatini seçerek çizimi masa üstüne kaydedin

abes3.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

asimavim_24

🌱Yeni Üye🌱
olayı güzel ve net bir şekilde cevaplandırmışsınız emeğimze sağlım ama sorun eklenti
bu eklentinin ne olduğunu belirtmemişsiniz . Bilgi verebilirseniz sevinirim.Saygılarımla

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Bahsedilen eklenti "Led Tool 3" olmalı.

Ayrıca birden çok nesnenin ölçüsünü aynı anda değiştirmek isterseniz CT_Çoklu_Ölçülendirme eklentisini kullanabilirsiniz.

shadow_oktay

🌱Yeni Üye🌱
taş boyutlarını desen boyut ve ölçülerini değiştirmeden büyütüp küçültemiyorsun arkadaşım ben uzun zamandan beri taş işinde çalışıyorum bunu sadece freehand ile yapabiliyorsun desen sabit kalıyor sadece desen içindeki taş ölçüleriyle oynayabiliyorsun