Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tasarımdaki div yapısı ve tablo yapısı

sonercelix

🌱Yeni Üye🌱
Sitenizi tasarlarken bölümlendirmeleri tablolarlar mı yapıyorsunuz yoksa div yapısını mı kullanıyorsunuz. Şu slice tool aracı ile yapılanları dreamweavere aktardığımızda tablo hanilde alıyor parçaları. Tablo yapısı kullanmak sorun çıkarmaz mı? div yapısı ile sayfanın belli alanlarını yenileme şansımız varken tabloda böyle bir şey yok. :emo1:

Benzer konular

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Artık çoğu sitede tablo kullanılmıyor. Div kullanmak daha esnek, daha az kod, daha hızlı çalışan bir sayfa anlamına geliyor. Slice tool ile resimleri kesip Dw ye atmak bence bir web sayfası sayılmaz. Web sayfası yapabilmek için HTML ve CSS i bilmeniz gerekir. Ama tablo kullanılmaz mı? Tabikide kullanılabilir. Ama table artık adı üstünde tablo yaparken kullanılıyor. Bir sitenin iskeletini oluşturmak için değil.

dj_alper

🌱Yeni Üye🌱
peki biz bu div'i tablolardaki gibi istediğimiz yere açabiliyormuyuz?Ben hep tablo kullanıyordum ama bu div daha mantıklı gibi görünüyor? Acaba birisi anlatabilir mi bana bu div'in nasıl çalıştığını-işlediğini...

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
<div></div> Div bu kadardır. Asıl iş css de bitiyor. Div tablo gibi satırlara ve sutunlara bölünmez. Divi olşturursuzn. <div id="deneme"></div> şeklinde id atarsınız. Ve css ile buna çeşitli özellikler atarsınız. Yani uzun lafın kısası. Asıl iş CSS de. :)

dj_alper

🌱Yeni Üye🌱
<div></div> Div bu kadardır. Asıl iş css de bitiyor. Div tablo gibi satırlara ve sutunlara bölünmez. Divi olşturursuzn. <div id="deneme"></div> şeklinde id atarsınız. Ve css ile buna çeşitli özellikler atarsınız. Yani uzun lafın kısası. Asıl iş CSS de. :)

Uğraşalım bakalım... Teşekkürler hocam ;)

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocalık bize uzak :) Küçük küçük css eğitim vidyoları çekmek istiyorum ama bir türlü nasip olmadı :)

dj_alper

🌱Yeni Üye🌱
Bugün yapacağım bu işi diyip oturursanız pc'nin başına muhakkak yaparsınız.Böyle paylaşımlar yaparsanız hem çok makbule geçer :) İlginiz için teşekkürler +rep verelim artık;) Css eğitim videoları gelince onlara ayrıyeten +rep ;)