Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

usb flash hafıza kartı hatası

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
usb yi her taktığımda bu hata meydana geliyor ve usb nin içinde video diye bir wirüs oldugunu düşündüğüm klasör var ve silinmiyor aynı zamanda açılmıyor ve her bellek taktıgımda bu hata meydana geliyor ve geri gitmiyor :S
bundan format atmadan kurtulabilirmiyim ?
birde bu klasöre tıklayınca gizli dosyalar yokoldu ve geri gelmiyor
bütün bilgisayarı taradım ama wirüs bulunamıyor ?
saygılar.

Benzer konular

zubeyir

🌱Yeni Üye🌱
usb flash bellek mi,
hafiza karti mi, hocam..

zubeyir

🌱Yeni Üye🌱
o zaman flash bellegi bicimlendirin hocam.. :)
dosya sistemini de NTFS yapmanizi tavsiye ederim..

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
nerdeyse 30 kere biçimlendirdim her şekilde ama o video virüsümü neyse gitmiyor bir türlü
ve her taktıgımda bu hata çıkıyor bilgisaayarı kapana kadar gitmiyor :mad:

bu arada nasıl ntfs yapıcam bende öyle bir seçenek yok

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşım..
Mümkünse eğer mac'e tak flashını..
Mac de virüsleri ve gizli dosyaları gösterecektir..

Eğer mac yoksa

Bilgisayarım'a sağ tıkla "Araştır" de
soldaki panelde flash belleğin ismini görünce tıkla açılacak..
içindekileri göreceksin o zaman..
Sonra silersin..

Eğer silemezsen
"Unlocker" adında bir program var her program sitesinde vardır o programı indir ve kur.
Kurunca silinmeyen dosyaların üstüne sağ tıkla.. Unlocker çıkacak ona tıkladığın zaman gösterdiği seçenekler "Yeni ad ver" "sil" gibi seçenekler
bu şekilde silebilirsin..
Sildikten sonra da yine antivirüs programıyla tarat..

Geçmiş olsun..

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım..
Mümkünse eğer mac'e tak flashını..
Mac de virüsleri ve gizli dosyaları gösterecektir..

Eğer mac yoksa

Bilgisayarım'a sağ tıkla "Araştır" de
soldaki panelde flash belleğin ismini görünce tıkla açılacak..
içindekileri göreceksin o zaman..
Sonra silersin..

Eğer silemezsen
"Unlocker" adında bir program var her program sitesinde vardır o programı indir ve kur.
Kurunca silinmeyen dosyaların üstüne sağ tıkla.. Unlocker çıkacak ona tıkladığın zaman gösterdiği seçenekler "Yeni ad ver" "sil" gibi seçenekler
bu şekilde silebilirsin..
Sildikten sonra da yine antivirüs programıyla tarat..

Geçmiş olsun..

unlocker programı yükledim hepsini sildi

daha sonra
bu metini not defterine kaydedip reg uzantılı kaydettim

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]
"Text"="@shell32.dll,-30499"
"Type"="group"
"Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,\
00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00,\
48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00,\
00
"HelpID"="shell.hlp#51131"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30501"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000002
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51104"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30500"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000001
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51105"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"Hidden"=dword:00000001

gizli dosyarıda görebilildim ama hala bu hatadan kurtulamadım

sürücüde disk yok. Lütfen\Device\Harddisk2\DR4 sürücüsüne bir disk takın
iptal yeniden dene devam hiçbiri fayda etmiyor ve çalışamıyorum hep önüme geliyor zınk diye

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalıştır'a girip
msconfig yazın başlangıç ayarlarından açılmasını istemediğiniz programları kaldırın..
düzelecektir.
Düzelmezse eğer windows onarma yapman gerek...

Sorunun da şu anladığım kadarıyla harici bi diskten bir program yükledin ve harici diskten çalışıyor bu program..

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalıştır'a girip
msconfig yazın başlangıç ayarlarından açılmasını istemediğiniz programları kaldırın..
düzelecektir.
Düzelmezse eğer windows onarma yapman gerek...

Sorunun da şu anladığım kadarıyla harici bi diskten bir program yükledin ve harici diskten çalışıyor bu program..

kardeşim bana çok yardımcı oldun +1
söylediğini yaptım sorunun biri çözüldü ama videos virüsünü bir türlü silemiyorum :S
unlocker programını yükledim olmadı USB_Disk_Security_v5.0.0.35 tam sürümünü yükledim olmadı. virüsü siliyorum yerine yenisi geliyor. usb den başka yere taşınabiliyor. aynı isimde başka klasör yanına açılabiliyor. adını değiştiriyorum gene yenisi doğuyor. ve yanında başka başka şeylerle bootex. videos syshot gibi exe dosyaları çıkıyor sildikce. bunu usbden silemessem usbyi çöpe atcam.

Son düzenleme:

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Bilgisayara yerleşmiştir belki harici disklere takar takmaz bulaşıyor olabilir. Yani bilgisayarınızı da taramadan geçirdiniz mi ?

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadasim, bu bir virus degil ve NTFS yapabilmen icin once USB sticke format atmak gerekli. Bu problemi cozmek icin arsifi kapat (3cu resimde gozukuyor)

Bu problemin sebebi, galiba video dosyasini baska bi bilgisayardan almisin ve o dosya arsiflenmis

Son düzenleme:

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kardeşim bana çok yardımcı oldun +1
söylediğini yaptım sorunun biri çözüldü ama videos virüsünü bir türlü silemiyorum :S
unlocker programını yükledim olmadı USB_Disk_Security_v5.0.0.35 tam sürümünü yükledim olmadı. virüsü siliyorum yerine yenisi geliyor. usb den başka yere taşınabiliyor. aynı isimde başka klasör yanına açılabiliyor. adını değiştiriyorum gene yenisi doğuyor. ve yanında başka başka şeylerle bootex. videos syshot gibi exe dosyaları çıkıyor sildikce. bunu usbden silemessem usbyi çöpe atcam.

Bu bir cozum degil.. boylelikle sadece video dosyasina zarar verirsin.. Eger arsifi kapatirsan..Gor bak problem cozulur. :)

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadasim, bu bir virus degil ve NTFS yapabilmen icin once USB sticke format atmak gerekli. Bu problemi cozmek icin arsifi kapat (3cu resimde gozukuyor)

Bu problemin sebebi, galiba video dosyasini baska bi bilgisayardan almisin ve o dosyayi arsiflenmis

ewet başka bir bilgisardan aldım ama silinmiyor arşivi kapatıp silmeyi defalarca denedim bütün herşeyi deniyorum.

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bilgisayara yerleşmiştir belki harici disklere takar takmaz bulaşıyor olabilir. Yani bilgisayarınızı da taramadan geçirdiniz mi ?

tabiki hiç bir tehlike görünmüyor ama video dosyasına tıklamıştım ve gizli dosyaları yoketti sonra geri gizli dosyaları geri getirmeyi başardım açıkladığım gibi ama şimdi tekrar kayboldu ve artık geri gelmiyolar

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ewet başka bir bilgisardan aldım ama silinmiyor arşivi kapatıp silmeyi defalarca denedim bütün herşeyi deniyorum.
guvenlik sorunu demek. Bu problemi cozmek icin. video dosyada sag tusa bas ve guvenlik alanina git ve "ileri" (advanced) tusuna bas ve ondan sonra "duzenle" tusuna bas ve kendine butun yetkileri verdikden sonra sol altdaki 2 keneýe sec ve ök"tusuna bas.

Arsiflenmis Video dosyasini baska bi bilgisaraydan aldigin icin guvenlik sorunu yasiyorsun

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
guvenlik sorunu demek. Bu problemi cozmek icin. video dosyada sag tusa bas ve guvenlik alanina git ve "ileri" (advanced) tusuna bas ve ondan sonra "duzenle" tusuna bas ve kendine butun yetkileri verdikden sonra sol altdaki 2 keneýe sec ve ök"tusuna bas.

Arsiflenmis Video dosyasini baska bi bilgisaraydan aldigin icin guvenlik sorunu yasiyorsun

kusura bakmayın herşeyi soruyorum güvenlik alanına nasıl gidecem ??

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşım bilgisayarını güvenli modda başlat Eğer usb sürücüsünü görürse güvenli modda iken silebilirsin..
Eğer yine gizli dosyaları görmezse
winrar programına gir içini aç ordan belleğinin içini gir o zaman kesinlikle göreceksin ve silebilirsin..