Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Uv Baskı Makinası Hakkında

intifadaus

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba ben uv baskı makinası alıcamda program oalrak onyx belirtilmiş. bu program hakkında bilgisi olan varmı. nasıl sizce iyimi. Çünki 3 program seçeneğim var SEEGET - ONYX - CALDERA bunların arasındaki fark nedir bilmiyorum birde bunlar çizim programımı yoksa sadece komut programımı?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

Phtshp

🌱Yeni Üye🌱
Bunlar rip yazılımıdır. Caldera kullanıyorum, linux üzerinde kurulu olarak ayrı bir pc ile geldi. Bu yazılımlar çizim için değildir. Bilgisayarın ve yazıcı arasında köprü vazifesi görür. Bilgisayarda tasarımını yaparsın ve rip ünitesine gönderirsin. Rip ünitesinden (yani Caldera kurulu pc'den) baskı yapacağın malzemeyi, ölçeklendirmeyi, baskı adedini, kalibrasyon ayarlarını vb.. seçersin ve yazdırmaya gönderirsin.

intifadaus

🌱Yeni Üye🌱
Bunlar rip yazılımıdır. Caldera kullanıyorum, linux üzerinde kurulu olarak ayrı bir pc ile geldi. Bu yazılımlar çizim için değildir. Bilgisayarın ve yazıcı arasında köprü vazifesi görür. Bilgisayarda tasarımını yaparsın ve rip ünitesine gönderirsin. Rip ünitesinden (yani Caldera kurulu pc'den) baskı yapacağın malzemeyi, ölçeklendirmeyi, baskı adedini, kalibrasyon ayarlarını vb.. seçersin ve yazdırmaya gönderirsin.

Verdiğiniz iblgiler için çok teşekkür ederim. Bir soru daha sormak istiyorum. Peki bu makinayı çalıştırmak için iyi derecede corel bilgisinin olması gerekiyormu? Yani benm makina şuan geliyor ama ben çizim hakkında pek bişey bilmiyorum ve personelde çalıştırmak istemiyorum. İhtiyacım olursa farklı bi çizimciye çizdiririm diye düşünüyorum sizce mantıklımı?

intifadaus

🌱Yeni Üye🌱
birde şimdi program olarak onyx geliyor ozaman onu değiştirip caldera yapayımmı sizce

Phtshp

🌱Yeni Üye🌱
Basılacak materyali oluşturmak için corel, photoshop, illustrator kullanmak tamamen senin seçimindir. Hepsini kullanarakta tasarım yapabilirsin, hiçbirini de kullanmayabilirsin. Sonuçta göndereceğin dosyanın uzantısı pdf, jpeg, tiff, psd, vb. olduktan sonra dosyayı nerede oluşturduğunun bir önemi yok. İstersen paintte çiz :)

Ben baskı makinesi satın alırken, bana rip yazılımı sorulmadı, sorulsaydı Onyx derdim. Çünkü onyx'i daha önce duymuştum. Caldera'yı makineyi alınca gördüm. Onyx kullanmadığım için birşey söylemem ama ikisi de iş görür.

intifadaus

🌱Yeni Üye🌱
Basılacak materyali oluşturmak için corel, photoshop, illustrator kullanmak tamamen senin seçimindir. Hepsini kullanarakta tasarım yapabilirsin, hiçbirini de kullanmayabilirsin. Sonuçta göndereceğin dosyanın uzantısı pdf, jpeg, tiff, psd, vb. olduktan sonra dosyayı nerede oluşturduğunun bir önemi yok. İstersen paintte çiz :)

Ben baskı makinesi satın alırken, bana rip yazılımı sorulmadı, sorulsaydı Onyx derdim. Çünkü onyx'i daha önce duymuştum. Caldera'yı makineyi alınca gördüm. Onyx kullanmadığım için birşey söylemem ama ikisi de iş görür.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim onyx olarak makina 2 ay a kadar geliyor inş.

brotherjet

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.brotherjetturkey.com
moralinizi bozmak istemem ama en az rip kadar önemli bir sorun daha varsa o da makineniz geldiğinde ve ilerde bir sorunla karşılaştığınızda Türkiye de muhatap alabileceğiniz firma varmı ?
Günde ortalama 4-5 telefon alıyoruz bu konuyla ilgili.

Bilginize...