Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web sayfa boyutu (kb)

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba

Web sayfasının ana sayfası yahut içerik sayfalarından her biri kaç kb olması makul olur? elbette en düşük boyut en iyi performans, fakat bunun üst sınırı için günümüz şartlarında ne diyebiliriz. Teşekkürler

muzikbaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İçerik 3-4 mb a kadar olabilir. Tabi ki bu sitenin hemen yüklenmesini geciktirmeyecek bir kod yapısıyla gerçekleştirilmelidir. Sonuçta kimse 15-20 sn site yüklenmesini beklemez. Ben genelde flash web siteleri yapıyorum, 1.5 mb geçmemesine özen gösteriyorum. +Resimleri mümkün olduğunca optimize ederek kullanın derim. Adobe programlarının save for web özelliğini veya advanced jpeg compressor tarzında programları kullanmanızı tavsiye ederim.

Darkart

🏅Acemi Tasarımcı🏅
3-4 mb olan bir sayfanın içinde çok fazla js olacağını düşünürsek günümüz şartlarıda olsa çoğu bilgisayarı ağlatacaktır. Ancak bu sayfa html ise böyle. Eğer içinde kullanıcıya özgü kod parçaları olacak ve kullanıcı isterse çalışacaksa 3-5 mb olsa da bir şey olmaz. Fakat normal sayfa boyları maksimum 700-800kb tır. Bunuda göz ardı etmemek lazım.

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yardımcı oldunuz, bu konuda güncel bir bilgi internette bulamamıştım. sayfa tamamen html, giriş sayfası 700-800 kb içerik sayfalarını ise 1,5 mb aşmayacak şekilde yapmaya karar verdim. Kodlamaların büyük kısmı bitmişti, fotoğrafları bu değerlere göre optimize edeceğim, teşekkür ederim.