Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web site yardımı

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
Kullanmaya çalıştığım dreamweaver cs3 ile site yapmaya çalışıyorum.
Domain ve hosting'i aldım fakat bir çok yazılı ve görsel kaynaktan yararlanmama karşın bir türlü siteye hazırladığım sayfayı yayınlayamıyorum.
yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim...

Benzer konular

demir13

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aldığın hostingde sana verilen kontrol panelin CPanel mi yoksa Parallels falan mı ? Önce onu bir söylersen daha doğru yönlendirebiliriz.

Gerçi bir şey farketmez. O kontrol panelinde "dosya - file" kısmını bul. İçine gir ve .html ve .css doyaslarını içine at. Misal images adında bir fotoğraf dosyası falan oluştur ve görsellerini onun içine at. Ve html-css dosyalarındaki bu yeni görsel linklerini kontrol et.

Aynı şeyleri javascript dosyaları için de yap.

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
dediğinizi yaptım fakat yinede olmadı.doruk.net ten hosting i aldım, ftp panelide çok karışık...
Yapmak istediğim şey dreamweaver da hazır şablonu değiştirerek yaptığım web sayfasını ftp yoluyla sunucuya gönderebilmek.internette yapmayı düşündüğüm bir projem var bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim...

demir13

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kişisel tecrübeme göre pek de iyi bir tercih olmamış hosting seçimi. Neyse, FTP'yi boşverin, karışık gelir. Doruk size bir cpanel adresi ve şifresi vermiş olmalı. Oradan giriş yapın. Çok büyük ihtimal Paralells paneldir. O Paneli bir kurcalayın dosya (files) bölümü olmalı. Sayfalarınızı oraya yükleyin. FTP dediğiniz, sayfalarınızı o klasöre göndermeye yarayan bir araçtır. Çıkartın onu aradan ve dediğim şekilde siz kendiniz ulaşın oraya ; )

Not. Dreamveawerdan çıktılarınızı .html ve .css şeklinde aldınız değil mi?
Dediğim gibi bilgisayarınızdaki linklerle webdeki linkler farklıdır. Örneğin bir logomuz var. Bunun adresi bilgisayarda (aynı ana dosya içinde olduğunu farzedersek) images/logo.jpg iken webde /images/logo.jpg dir. O baştaki "/" çok şey ifade eder.

Son olarak asp, .net falan kullanmıyorsanız windows hosting hiç kullanmayın derim. Linux server - Cpanel alın kolaylıkla işlerinizi yapın.

Yine de olmazsa bu seferki sorunun ne olduğunu yazın yine yardımcı olmaya çalışalım. Ama basit anlamda yapmanız gereken html - css dosyalarınızı sisteme yüklemek ve linkleri düzeltmek.

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam ftp panel diye bahsettiğiniz alan sağlayıcı firmanın size verdiği panel mi? Yoksa ftp://siteadi.com diyerek bir tarayıcıdan ya da ftp programından ulaşmaya çalıştığınız ftp'nin kendisi mi? Eğer alan sağlayıcının size verdiği panel ise panel ismini verirseniz daha rahat yardımcı olunacaktır size.
Dosyaları yükleme kısmına gelince:
Birinci olarak; httpdocs, web, www gibi bir klasörünüz vardır (ya da kendiniz bu klaörü yaratırsınız) ve bütün dosyalarınızı bu klasörün içine kopyalarsınız. İkincil olarak index.html php ya da asp uzantılı bir index mutlaka olmalıdır.

1- Address: Sitenizin ftp adresi ftp.siteadi.com

2- User: Alan sağlayıcınız tarafından size verilen kullanıcı ismi.

3- Password: Alan sağlayıcınız tarafından siz verilen şifre.

4- Port adresini 21 olarak girmelisiniz. (Bu alan sağlayıcınızda farklı olabilir. Genellikle 21 kullanılır. Alan sağlayıcınız aksini belirtmemişse 21 kullanın)

5- QuickConnect hızlı bağlanmayı dener.

6- Burası bilgilendirme alanıdır. FileZilla programı ile sunucunuz arasında gerçekleşen her olay burada yazar.

7- Burası sizin bilgisayarınız.

8- FTP'deki dizinleriniz bu alanda gösterilir.

public_html Linux için, httpdocs Wşndows içindir.

9- Gönderdiğiniz dosyaları bu alandan izleyebilirsiniz.

Dipçe: Ftp alanınız içinde sizin oluşturmadığınız hiç bir dosya ya da klasörü silmeyin. public_html, www ya da httpdocs içine sitenizin bütün dosyalarını yükleyiniz. İndex oluşturmayı kesinlikle unutmayınız. En son okuma yazma izinlerinizi kontrol edin. Bunun için cgi-bin dosyalarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
İki arkadaşımında ayrıntılı anlatımları için çok teşekkür ederim.
Sorunu çözmüştüm ama yinede bu yazdıklarınız ileride aynı sorunu yaşayan
arkadaşlar için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.İlk gün bu ftp olayı yüzünden
7-8 saat pc başında sabahlamıştım...Yazdığınız gibi ayrıntılı bilgiler internette olsaydı 7-8
dakika da olayı çözerdim sanırım.

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Fairtel şu adresi verde siteyi bide biz görelim mi?